Sparta
SPA

Tre poeng i Sarpsborg

(Sparta – Stjernen 1-2) Det ble en tett og jevn affære i fiendens hule i kveld, men til slutt er det de røde som stikker av med en fortjent seier etter scoringer fra Tim McGauley og Andreas Heier. Med kveldens tre poeng, har Stjernen kapret fem av seks mulige poeng mot erkerivalen denne romjula.

Den første perioden bar preg av at ingen ville ta altfor stor risiko, så innledningsvis ble det litt avventende hockey fra begge lag. Stjernen pådro seg tre utvisninger, og måtte spille i både fem mot fire og fem mot tre, uten at Sparta klarte å legge særlig press på de røde. Mens hjemmelagets Emil Martinsen Lilleberg satt utvist for farefullt spill med høy kølle, fikk Stjernen etablert sitt overtallsspill, men uten at det ble noen veldig farlige avslutninger ut av det. Det skulle også være noen farligheter – Spartas Trym Østby og Hans Kristian Jakobsson var farlig frempå, men målvakt Jørgen Hanneborg viste solid keeperspill og holdt buret rent. Det samme gjorde hjemmelagets målvakt Jens Kristian Lillegrend da Andrew O’Brien rappet til med et håndleddsskudd rett innenfor blålinja og når Timothy McGauley fikk pucken i slottet mot slutten av perioden. En jevn periode hvor lagene byttet litt på å ha initiativet endte målløs, med en skuddstatistikk på 8 mot 9 til bortelaget.

Midtperioden begynner litt i samme stilen som den første, to avventende lag som ikke vil ta noen større risiko. Men etter snaut fem minutters spill blir det virkelig fyr i teltet. Spartas Trym Østby får utvisning for farefullt spill med høy kølle og Jørgen Hanneborg noterer seg for sitt første målpoeng denne sesongen da han serverer Tim McGauley i det påfølgende overtallet. McGauley legger en hard ispuck mot mål, pucken sniker seg inn bak Sparta-målvakten og de røde tar ledelsen 0-1. Dette ga Stjernen en god dose selvtillit som fullstendig tok over initiativet i kampen. Stjernen presset Sparta heftig, og det var nesten bare uflaks som gjorde at det ikke ble flere mål. Mot slutten av perioden blir Andrew O’Brien sendt i dusjen for dårlig oppførsel til stor frustrasjon fra Stjernen-benken, som resulterte i flere utvisninger og et fem mot tre overtall for de blå. Men Sparta maktet ikke utnytte overtallet og perioden ebbet ut i en fortjent 0-1 ledelse til Stjernen. Skuddstatistikken vinner bortelaget også med 7 mot 8.

Begge lag var preget av temperaturen fra den andre perioden når tredje periode startet. Stjernen litt i ubalanse, mens Sparta hadde fått ny energi. Dette resulterte i at de blå fikk lagt et press på bortelaget, men uten å få uttelling. Stjernen jobbet iherdig defensivt, og mellom stengene sto Hanneborg på hodet. Klokka tikket de rødes vei, og de spiste seg etter hvert inn i kampen igjen. Derfor var det ikke helt ufortjent når Daniel Leavens og Tim McGauley kriger pucken frem til en umarkert Andreas Heier foran mål, Heier gjør ingen feil og øker Stjernens ledelse til 0-2 med omtrent sju minutter igjen å spille. Et par minutter senere får Sparta en stor mulighet, som Hanneborg får blokkert. Stjernen vil få Sparta-spillerne unna målgården, noe som ender med full tenning. Brett Thompson og Emil Martinsen Lilleberg havner i en skikkelig fight og begge blir belønnet med 5 minutter + video. Stjernen er mest opptatt av å la tiden renne ut nå, med snaue fire minutter igjen. Sparta forsøker seg med å trekke ut keeperen og spille 6 mot 5. Med cirka halvannet minutt igjen å spille reduserer Sander Thoresen til 1-2 og skapte en skikkelig nerve i kampen igjen. Men Stjernen holdt unna, gjorde det enkelt og kynisk i egen sone og vant til slutt 1-2. Skuddstatistikken i siste periode ender i favør hjemmelaget med 9 mot 8.

Det ble et tett og jevnt lokalderby, om enn noe oppstykket av mye utvisninger. Sparta med en lite initiativ den første perioden, mens Stjernen er som et lokomotiv i periode nummer to og kunne fort ha scoret flere mål. De røde var litt på gyngende grunn i begynnelsen av siste periode, men hadde tålmodighet og fikk betalt for det ved å øke ledelsen og spille klokt defensivt når det kokte som verst i sluttminuttene. 5 av 6 mulige poeng mot erkerivalen i romjula lar seg absolutt høre!