Sparta
SPA

Avgjørelse etter 79 minutter

(Sparta – Stjernen 2-1 OT) Nok en gang måtte det tre perioder med intens kriging og overtidsminutter for å skille lagene. Kampen lå på vippen gjennom hele kampen, og til slutt er det igjen marginer på tampen av en periode som avgjør.

Kalddusjen
Det ble tidlig klart at verken Stjernen eller Sparta hadde tenkt til å gi noe gratis i denne første kvartfinalen. Begge lag fullførte taklinger, sto høyt i banen og spilte den typiske fysiske sluttspillshockeyen.
Hjemmelaget Sparta fikk riktignok et lite initiativ med overtallsspill da Jarl Fredrik Tillman ble utvist etter fem minutter for en holding og Mikael Mikalsen noen minutter senere måtte ut for en interference.
Etter at Sparta hadde trykket på de første ti minuttene, kom Stjernen mer med i kampen og fikk lagt mer trykk på hjemmelagets målvakt Tobias Normann. Blant annet hadde Filip Gunnarsson et par tunge skudd på mål.
Så ble det litt gruff foran Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson som medførte at Kevin Davis og verte, nes Niklas Roest ble belønnet med hver sin utvisning for roughing. I spill fire mot fire var det John Nicholas Piccinich som var nærmest da han var nære på å kunne plassere pucken i krysset.
Eirik Børresen pådro seg like etterpå en utvisning for en hekting, og Stjernen skulle få prøve seg med en mann mer på isen. Men i sitt første overtallsspill for kvelden fikk man det ikke til å stemme, som så endte på verst tenkelig vis da Niklas Roest kunne sendte Sparta i ledelsen i stedet.
Det ble med den ene scoringen, så 1-0 sto seg til pause, etter en litt rotete første periode fra to lag som spilte fysisk fra start av. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 10 mot 9.

Slo tilbake
Hjemmelaget gikk hardest til verks innledningsvis i midtperioden, men gradvis spiste Stjernen seg mer med i kampen. Etter hvert kom de røde også til flere gode muligheter i jakten på en utligning, blant annet ved Jonathan Hafsmoe og Mikael Mikalsen.
Sarpingene hadde også sine muligheter, og Stjernen jobbet hardt foran målvakt Jesper Folke Eliasson og nektet hjemmelaget å doble sin ledelse.
Stian Nybraaten Hansen og Mikael Dokken forsøkte også å overliste hjemmelagets målvakt Tobias Normann, mens klokka nærmest seg halvspilt periode.
Midtveis i perioden skulle det også bli balanse i regnskapet. John Nicholas Piccnich og Emil Buskoven gjør et enormt stykke arbeid i hjemmelagets sone og får sendt pucken foran mål hvor Austin Cangelosi dukket opp helt alene og sendte pucken iskaldt opp i nettaket.
Midtperioden fortsatte i stort sett samme stil som den første, med lite finspill og mye kriging om pucken. Kombinert med to lag som ikke ville spille med særlig høy risiko, så endte man med en kamp som kunne vippe begge veier.
Med drøyt tre minutter igjen av perioden fikk hjemmelagets Vetle Salsten en utvisning for roughing, men Stjernen fikk ikke spille mer enn et snaut minutt i overtall da Austin Cangelosi også fikk en utvisning for en krysstakling.
Perioden ebbet ut med 1-1 som pauseresultat, etter Cangelosis scoring midtveis i perioden. Mye kriging og høye skuldre hos begge lag sørget for en virkelig nerve i kampen. Skuddstatistikken etter andre perioden endte nok en gang i favør hjemmelaget med 10 mot 9.

Målløs periode
I tillegg til Austin Cangelosis utvisning, så fikk Brendan Ellis også en utvisning for slashing etter signalet hadde gått for den andre perioden. Hvilket betød at de røde måtte starte den tredje perioden med to mann mindre på isen, men man kom seg helskinnet gjennom undertallsspillet. Så var det Spartas tur i utvisningsboksen da Håvard Salsten fikk to minutter for farefullt spill med høy kølle. I det påfølgende overtallsspillet var Mikael Dokken millimetre unna å finne veien til nettmaskene, før sarpingene fikk en kontring og satte pucken i stolpen.
Det skulle bli noen utvisninger som preget denne tredje perioden, og hjemmelaget hadde knapt rukket å bli fulltallige før Austin Cangelosi måtte ut igjen for Stjernen – denne gang for farefullt spill med høy kølle. Hjemmelaget trykket på de neste to minuttene, men våre røde helter kjempet og holdt unna nok en gang.
Midtveis i perioden fikk sarpingene vasket fram en stor dobbeltmulighet, men fant ikke veien forbi målvakt Jesper Folke Eliasson. Like etter var Stjernen nære på å sette en scoring andre veien, og fikk i samme øyeblikk en ny mulighet i overtallsspill. Hjemmelagets Marcus Fagerudd fikk to minutter for å holde motstanderens kølle.
Stjernen fikk ikke lagt noe særlig press i Spartas sone med en mann mer på isen, og nesten rett fra utvisningsboksen sendte Fagerudd Stjernens målvakt ut i full strekk. Spillet bølget voldsomt frem og tilbake nå.
Fra et vedvarende Stjernen-trykk i Spartas sone, til de blå med nok et stolpeskudd like etterpå. Det fortsatte å være et fysisk og intenst derby mens klokka tikket mot seksti spilte minutter. Den tredje perioden endte målløs, og med stillingen 1-1 var det duket for overtid. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør vertene med 13 mot 5.

En reprise fra tirsdag
Igjen var det duket for overtid i Sarpsborg etter at lagene hadde fulgt hverandre tett gjennom seksti minutter. Stjernen var laget som skapte de største farlighetene i denne overtidsperioden. Austin Cangelosi kom alene med Spartas målvakt, Jonathan Hafsmoe misbrukte en gedigen mulighet og Stian Nybraaten Hansen fikk en stor sjanse til å avgjøre. Til tross for at Magnus Eikrem Haugen fikk en utvisning for knetakling fem minutter ut i overtiden, så manglet det ikke på muligheter for Stjernen til å avgjøre kampen.
I stedet ble det en reprise fra tirsdag, hvor Sparta scorer i periodens siste minutt, denne gangen ved Parker Bowles. Skuddstatistikken på overtiden endte også i favør hjemmelaget med 10 mot 8, totalt 41-33.