Narvik
NAR

MÅLBONANZA MOT TABELLJUMBOEN

(Stjernen – Narvik 11-5) Så langt denne sesongen hadde Narvik innkassert totalt tre poeng, og Stjernen tok raskt fra dem muligheten til å doble poengfangsten i lørdagens kamp i Stjernehallen. Tross en tidlig kalddusj, serverte de røde en fullstappet skål med hockeygodis til publikum.

Narvik hadde tydelig bestemt seg for å gå hardt ut og presse Stjernen, og fikk betalt for det med en ledelse etter fire minutter. Jonathan Lèman sørget for en tidlig ledelse til bortelaget i overtallsspill, mens James De Haas satt utvist for en krysstakling. Stjernen fikk en kalddusj, og Narvik tok initiativet i kampen. Men det skulle ikke vare lenge - hjemmelaget brettet opp ermene, jobbet videre og spiste seg inn i kampen. Daniel Leavens utlignet på pasning fra Tim McGauley etter snaut åtte minutter, fire minutter senere gir Andreas Heier Stjernen ledelsen i overtall. Samme mann fastsatte perioderesultatet til 3-1 når han omsatte en pasning fra Leavens bak Oscar Fröberg i Narvik-målet. Hjemmelaget vant også skuddstatistikken 18-9 og hadde festet et grep om kampen.

Narvik forsøkte den samme taktikken i andre periode – gå hardt ut og presse Stjernen bakover fra start, men denne gangen fikk de ikke uttelling. I stedet øker Daniel Trnavskys hjemmelagets ledelse til 4-1 etter fem minutter, når han er først fremme på en retur. Tolv sekunder (!) senere er de røde på farten igjen, Henrik Medhus får pucken foran mål og 5-1. Seksti sekunder til har tikket på matchuret når Trnavsky igjen finner nettmaskene og øker til 6-1 – alle målene hittil i perioden kom i overtallsspill. Så går det som det ofte gjør – Stjernen- keeper Jørgen Hanneborg får to skudd på seg i løpet av perioden, og ett av dem går i mål når Dante Salituro reduserer til 6-2. Andrew O’Brien får æren av å fastsette perioderesultatet til 7-2 når han feier til med et knallhardt håndleddsskudd fra blålinja etter elleve minutters spill. Skuddstatistikken ender 20-2 etter en periode hvor Stjernen stort sett oppholdt seg i offensiv sone.

Stjernen åpner tredje periode med undertallsspill. Andreas Heier får to minutter rett før midtperioden var slutt, og Eikrem Haugen ble utvist etter 54 sekunder av den siste perioden. Men hva gjør vel det, når man har Tim McGauley? Canadieren snapper pucken og scorer iskaldt alene mot Narviks målvakt Fröberg. Bortelaget reduserer to ganger innen de samme utvisningene er omme, ved Carl Steenberg og Petter Grønstad. Etter en liten kikk på kuleramma, så er vi oppe i 8-4. Men «tosifra» skulle det bli – James De Haas dunket inn mål etter åtte minutters spill, to minutter senere er Leavens igjen frempå og øker Stjernens ledelse til 10-4. Men kampens store spiller, Tim McGauley, var ikke ferdig og med litt over fire minutter igjen å spille setter han inn Stjernens ellevte mål for kvelden. Samuel Åström reduserer en siste gang for Narvik, og fastsetter sluttresultatet til 11-5.

Kveldens 200 fremmøtte fryktet kanskje det verste da Narvik tok en tidlig ledelse, men endte opp med en kamp av de sjeldne. Stjernen gjorde så vondt de ville mot et bortelag som slet tungt i motbakke, og viste publikum ettertrykkelig hva som bor i årets røde og hvite iskrigere.