Stjernen
STJ

Tamt på nye Jordal

Etter nok en svak forestilling mot Frisk Asker hadde man et håp om at Stjernen ville brette opp ermene og gå opp i ringa mot Vålerenga på Jordal Amfi.

Første periode begynner jevnt, ingen av lagene får noe spesielt initiativ fra start av. Før dagens kamp var VIF dårligst i ligaen i overtallsspill, men Tobias Lindström bruker ikke lang tid av Sander Rønnilds utvisning på å gi Oslo-laget 1-0. Vålerenga tar mer og mer over utover i perioden, i løpet av snaue fem minutter gjør Sondre Olden og Martin Røymark henholdsvis 2 og 3-0. Stjernen-trener Lasse Fjeldstad velger å ta en timeout. Det så ut til å ha en effekt da snaue to minutter senere reduserer Brett Thompson til 3-1, som også ble pauseresultatet.

Andre periode begynner positivt idet Sander Rønnild legger pucken på mål, den sniker seg inn og stillingen er 3-2. Men lyset var tent i kun to minutter, så øker tidligere Stjernen-spiller Albin Lindgren Vålerengas ledelse til 4-2, før Calle Rune Spaberg Olsen setter 5-2. Stjernen gjør et keeperbytte – ut går Preben Arntsen, inn kommer Jørgen Hanneborg. Hanneborg holder Stjernen inne i kampen de siste minuttene av perioden, men det er noe tamt og initiativløst over Stjernen. Pauseresultatet blir 5-2.

Det er Vålerenga som har initiativet i den tredje perioden også – kun 20 sekunder går det før Wade Murphy øker til 6-2. Stjernen blir hengende på etterskudd og pådrar seg utvisninger. Dermed kan VIF øke til 7-2 ved Tobias Lindström. Emil Holm Larsen pådrar seg en utvisning, og Tim McGauley reduserer til 7-3. Men fem minutter igjen å spille får Vålerenga straffeslag og mulighet til å øke til 8-3, men Hanneborg redder. Like etter får Brett Thompson all verdens med tid i offensiv sone, og reduserer til 7-4.

Det blir nok en tam affære fra Stjernen. Man begynner jevnt de første 5 minuttene, så er det Vålerenga som styrer showet. De røde forsøker å knappe innpå VIFs ledelse, men til ingen nytte. Laget fra Oslo Øst vinner til slutt 7-4.