• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Sparta
SPA
Borte
Stjernen
STJ

«Blåtorsdag» for Stjernen i Sarpsborg

(Sparta – Stjernen 5-2) Etter seieren på straffer mot Manglerud Star og en landslags-pause hvor landslagenes aktivitet ble avlyst grunnet korona, var det duket for ny runde i Fjordkraft-ligaen.

Stjernen reiste 17 kilometer hjemmefra for å møte erkerival Sparta. Som oftest i lokaloppgjørene så er det laget som vil mest og orker mest som stikker av med poengene. I Stjernehallen var Stjernen best, mens i Amfi’n tok Sparta en fortjent hjemmeseier.

Det ble en ujevn første periode i sesongens andre Østfoldderby. Spartas Victor Öhman fikk en utvisning for å forsinke spillet etter to advarsler ved dropp mens Stjernen pådro seg utvisning for å ha for mange spillere på isen. Stjernen fikk ikke helt spillet til å sitte, så det ble mye feilpasninger og jaging etter puck, men klarte å spille seg frem til en håndfull muligheter foran Spartas målvakt. Litt temperatur mellom erkerivalene ble det også da Alexander Reichenberg og Spartas Anders Tangen Henriksen barket sammen i en fight bak målet til Jørgen Hanneborg, begge ble belønnet med 2 minutters utvisning for roughing. Men det skulle være de blå fra Sarpsborg som fikk pucken i nota først – Kristian Jakobsson satt pucken i mål i overtallsspill, som også ble periodens eneste scoring.

I andre periode var Stjernen mer på hugget, og skapte mer trafikk foran Spartas målvakt. Men Sparta får et litt heldig mål mens hjemmelaget er i undertall i begynnelsen av perioden. Christoffer Karlsen får tak i pucken og legger den på mål. En uheldig Arttu Niskakangas blir truffet av returen og pucken lander i mål, 2-0 til Sparta. To minutter senere svarer Stjernen når Henrik Medhus snapper opp en løs puck foran mål og reduserer til 2-1. Stjernen skaper mer i offensiv sone, og hjemmelaget har ikke det samme intiativet som de hadde i første periode. Men de har marginene med seg, og mens Travis Brown sitter utvist sender Sander Thoresen de blå opp i en ledelse med 3-1. Mot slutten av perioden viser Daniel Trnavsky hvor viktig det er å legge pucken mot mål – midt i offensiv sone sender han i vei et håndleddsskudd som finner veien til mål, mellom beina til Sparta-keeperen. 3-2 skulle stå seg til pause etter en periode hvor de røde var mye mer med på notene.

Det var et tannløst Stjernen-lag som kom utpå isen i siste periode. Sparta tok initiativet fra start og fikk betalt etter fem minutter av perioden ved at Anders Tangen Henriksen får øke hjemmelagets ledelse til 4-2. Mens Daniel Leavens sitter utvist snaut fem minutter senere fastsetter Sparta sluttresultatet til 5-2 ved Magnus Nilsen. Stjernen fikk det ikke helt til å stemme, og ble igjen jagende etter pucken og Sparta-spillere som hadde mest vilje og innsats i kveld. Etter en fortjent blå seier har erkerivalene en seier hver i kampen om å være best i Østfold.

Full kampstatistikk finner du her!