Sparta
SPA

En mareritt start

(Stjernen – Sparta 3-4) Stjernen fikk tent et håp og satte inn en real sluttspurt i håp om å snu det, men en grusom start på kampen var dessverre nok til at Stjernen ikke klarte å hente inn sarpingenes ledelse.

En bekmørk periode
Det ble en marerittstart for Stjernen i kveldens andre kvartfinale mot erkerival Sparta. Til tross for muligheter med åpent mål og to skudd i stanga, så skulle det gå maksimalt på tverke for de røde de første tjue minuttene.
Marcus Fagerudd, Parker Bowles og Magnus Nilsen sørget i løpet av de første ti minuttene at gjestene ledet med 0-3.
Det er strengt tatt ikke mer å dvele ved fra den bekmørke første perioden. Skuddstatistikken endte i gjestenes favør med 16 mot 11.

Tente håpet
Snaue seks minutter ut i den andre perioden, så var håpet tent og full fyr i teltet igjen. Stjernen kom seg gjennom en utvisning på Stian Kaltrud Nystuen, før Filip Gunnarsson gjorde et par sarpinger svimle i offensiv sone og serverte pucken til Stian Nybraaten Hansen. Stjernens nummer 91 nølte ikke et sekund og reduserte til 1-3.
Så fikk Spartas Miihkali Teppo en utvisning for å forsinke spillet og publikum fikk se en velkjent variant fra Stjernen. Austin Cangelosi og Stian Kaltrud Nystuen fant en helt udekket Ole Einar Engeland Andersen ved droppunktet og den hardtskytende backen lot seg ikke be to ganger. De fleste hørte bare suset av pucken før 2-3 var et faktum.
Stjernen var utvilsomt på gang, og hadde Sparta på gyngende grunn. Men med to utvisninger på Filip Gunnarsson og Austin Cangelosi så ble det vanskelig å stå imot, og Hans Kristian Jakobsson økte til 2-4 for Sparta.
Det ble mye temperatur og skikkelig derbystemning resten av perioden, hvor Stjernen også fort kunne ha redusert ytterligere. Man fikk også en siste mulighet i overtall da gjestenes Marcus Fagerudd ble utvist for en slashing i periodens siste minutt.
Men 2-4 sto seg til pause etter en periode hvor Stjernen hevet seg betraktelig, og kampen lå veldig på vippen foran den tredje perioden. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 11 mot 10.

Jaktet en utligning
Stjernen hadde ikke noe valg, man måtte opp og frem i løpet av de siste tjue minuttene i håp om å enten snu kampen eller i det minste sikre en overtidsperiode.
Sparta spilte riktignok klokt og var kyniske. Sørget først og fremst for å holde pucken ute av egen sone, og bare ta de få mulighetene som bød seg.
Men når det er sagt, så var det nesten et under at Stjernen ikke fikk pucken over streken. Stian Kaltrud Nystuen, Mikael Dokken, Jonathan Hafsmoe med flere fikk flere store muligheter. Men enten gikk pucken utenfor, eller så var det gjestenes målvakt Tobias Normann som holdt de blå inne i kampen.
Etter et vedvarende press mot Spartas mål, tikket klokka virkelig gjestenes vei, og med tre minutter igjen å spille tok trener Fredrik Johansson ut målvakt Jesper Folke Eliasson for å spille seks mot fem.
Med 31 sekunder igjen på klokka kom den endelig. Etter forarbeid fra Ole Einar Engeland Andersen og Håkon Imset Stormli, så kunne Stian Kaltrud Nystuen krige pucken i mål.
De røde kastet alt og alle i angrep de siste tredve sekundene, men sluttspurten kom litt for sent og måtte seg slått på målstreken igjen med 3-4. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Stjernen med 15 mot 1, totalt 37-27.