Manglerud
MAN

Tung kveld i Stjernehallen

(Stjernen – Manglerud Star 2-3 e.s.s) Det ble en tung kveld for Stjernen i møtet med Manglerud Star hjemme i Stjernehallen. De røde fikk det ikke helt til å stemme, og en energisk MS klarte å utnytte de mulighetene de fikk. Stjernen fikk en forløsende utligning i den tredje perioden, men det ble med ett poeng etter at Manglerud Star tok seieren på straffeslag.

Det begynte jevnt i den første perioden, men allerede etter 24 sekunder fikk Stjernen prøve seg i overtall da bortelagets Hampus Sjöbrink pådro seg en to minutters utvisning for hekting. Tyler Coulter var nære ved å styre inn en tidlig ledelse, men Manglerud Star slapp med skrekken. Det var flere spillere som fikk muligheten til å vise seg frem i dag Preben Rabben Arntsen voktet målet, Philip Lyngsmo Hansen var tilbake fra sitt låneopphold i Grüner, mens Jarl Tillman og Casper Myklebust var hentet opp fra klubbens ungdomsavdeling. Stjernen så ut til å ha god kontroll på kampen, til tross for et energisk Manglerud Star, og etter seks minutter fant de røde også veien til nettmaskene. Håkon Imset Stormli og Patrick Newell serverte Magnus Eikrem Haugen som ladet børsa på direkten og sendte Stjernen i føringen med 1-0. Kampen åpnet seg litt mer opp etter scoringen, og kampen bølget frem og tilbake. Tidligere Stjernen-spiller Robin Olsen-Syversen kom alene mot keeper, men målvakt Preben Rabben Arntsen reddet mesterlig. Men med rundt fem minutter igjen av perioden pådro Magnus Eikrem Haugen seg en to minutters utvisning for albuetakling, og Manglerud utnyttet overtallet ved å utligne til 1-1. Anders Jonassen målscorer for Oslo-laget med et skudd som gikk via Stjernen-back Sander Rønnild og satte målvakt Arntsen ut av spill. Begge lag hadde store muligheter til å ta ledelsen mot slutten av perioden, men det sto 1-1 etter den første perioden. Skuddstatistikken i favør Stjernen med 10 mot 8.

Midtperioden begynte med et overtall for Stjernen, siden Kristoffer Pihlqvist pådro seg en utvisning i første periodes siste sekund for en tripping, men de røde maktet ikke å få noen uttelling. I stedet skulle Olsen-Syversen igjen komme alene gjennom, men målvakt Preben Rabben Arntsen gikk igjen seirende ut av duellen. Det skulle bli en noe kaotisk periode hvor ingen av lagene maktet å ta noe særlig initiativ. Etter fem minutter på dro Philip Lyngsmo Hansen seg en utvisning for tripping, men heller ikke Manglerud klarte å få noen uttelling i sitt overtall. Nesten midtveis i perioden ble Mangleruds Steffen Thoresen sendt i dusjen med 5 + 20 minutter for albuetakling. Men Stjernen skulle slite med å utnytte det viktige overtallet, og lufta gikk litt ut av de røde da bortelagets Sebastian Johansen snappet pucken i undertall og sendte Manglerud i ledelse med 1-2. Stjernen virket frustrert, men forsøkte å skru opp tempoet og legge trykk på MS. De siste minuttene av perioden hang det virkelig en Stjernen-scoring i luften, men ingen klarte å overliste Ole Morten Furseth i Manglerud- målet. Nærmest var Kevin Davis med et knallhardt stolpeskudd i overtall, mens bortelagets Kevin Berg satt utvist for slashing. Det ville seg ikke, og 1-2 til Manglerud sto seg til pause. Skuddstatistikken igjen i hjemmelagets favør med 16 mot 6.

Før den siste perioden tok trener Anders Olsson grep og rokerte på rekkene, i håp om å skape litt mer trykk mot Mangleruds mål. Håkon Imset Stormli ble utvist etter nesten to minutters spill for hekting, men Stjernen hadde ingen problemer med å holde unna. Ofte åpner det seg litt bakover når man må satse fremover, hvilket betød at bortelagets Kevin Berg snappet pucken og kom alene mot Preben Rabben Arntsen, men igjen var det Stjernen-målvakten som skulle vinne duellen. Stjernen sendte alt og alle fremover i jakten på en utligning, men Manglerud holdt unna og igjen fikk de en mulighet alene mot Rabben Arntsen. Sebastian Johansen fikk prøve seg, men nok en gang reddet Rabben Arntsen. Til slutt skulle man få lønn for strevet. Etter nesten 14 minutters spill av den tredje perioden serverte Tyler Coulter Riley Brace foran mål, Brace gjorde ingen feil og utlignet til 2-2 med et lekkert dragskudd. Stjernen fortsatte presset i håp om å kunne ta med seg alle tre poengene, og Manglerud hadde nok med å forsvare seg. Halvannet minutt før slutt fikk Tyler Coulter en utvisning for slashing, og hjemmelagets offensive kraft forsvant noe med en mann mindre på isen. Stillingen ble 2-2 etter tre perioder, og det var duket for overtid. Skuddstatistikk i den tredje perioden i hjemmelagets favør med 13 mot 7.

Overtiden spilles normalt sett i tre mot tre, men begynte først med tre mot fire siden Tyler Coulter hadde noen sekunder igjen av sin utvisning. Ingen av lagene produserte noen særlige farligheter før på tampen av overtiden – både Riley Brace for Stjernen og Robin Olsen- Syversen for Manglerud hadde muligheter til å avgjøre, men fant ikke nettmaskene. Hovedtrener Anders Olsson tok en timeout i sluttsekundene for å gi det et siste forsøk, men overtiden forble målløs og det var duket for straffeslag. Skuddstatistikken i overtiden også i hjemmelagets favør med 3 mot 0.

Det sto likt etter at begge lag hadde tatt fem straffeslag – i den sjette runden bommet både Patrick Newell og Sebastian Johansen, mens i den syvende runden bommet Tyler Coulter og Robin Olsen-Syversen fant nettmaskene og sikret seier på straffeslag for Manglerud Star.