Vålerenga
VIF

Første stikk til Vålerenga

(Vålerenga – Stjernen 7-1) Det ble Vålerenga som tok første stikk i denne kvartfinaleserien. Stjernen yppet seg, og fikk en redusering – men Oslo-laget rykket voldsomt i fra i den tredje perioden.

Reduserte i sluttminuttene
Det var unektelig hjemmelaget som kom best i gang på Jordal Amfi. Vålerenga la tidlig press på Stjernen som fikk sin fulle hyre med å forsvare seg. Ved flere anledninger måtte også målvakt Preben Rabben Arntsen i aksjon for å holde sine lagkamerater inne i kampen. Vålerenga fikk også tidlig en mulighet i overtallsspill da Filip Lalande ble utvist i to minutter for takling mot hodet, men med en mann mindre så var de røde kompakte og godt organisert, slik at hjemmelaget ikke fikk omsatt sin fordel i tellende scoring. Det gjorde de for øvrig heller ikke noen minutter senere da J.J. Piccinich måtte sette seg for en hekting. Dog imellom de to utvisningene så hadde Linus Rosdahl sendt VIF i ledelsen.
Like etter Piccinich sin utvisning så doblet også Markus Søberg hjemmelagets ledelse. I det påfølgende «powerbreak», så må trener Fredrik Johansson virkelig ha funnet frem «hårtorken», for det virket som om de røde våknet da spillet ble blåst i gang igjen. Stjernen var mer hissig foran mål, gikk mer på skøyter og spiste seg inn i kampen igjen.
Med fire minutter igjen av kampen ble vertenes Daniel Bøen Rokseth utvist for farefullt spill med høy kølle, og Stjernen utnyttet fordelen med en mann mer på isen til det fulle. Et stort press fra de røde betød at det hang et mål i lufta, og snaut et minutt ut i overtallsspillet fyrte J.J. Piccinich av et skudd som snek seg mellom beina på Vålerenga-målvakt Tobias Breivold. Grant Mismash og Austin Cangelosi fikk hver sin målgivende pasning.
Flere mål ble det ikke i en periode hvor vertene startet best, men hvor gjestene utvilsomt spiste seg mer og mer inn i kampen og skapte ny spenning med sin redusering. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 19 mot 7.

Bedre takter fra de røde
Riktignok økte Vålerenga sin ledelse mot et Stjernen som var litt i ubalanse innledningsvis i den andre perioden ved Markus Søberg, men det var likevel et mer våkent Stjernen-lag som entret isen etter pausen.
Begge lag hadde så muligheter til å sette flere pucker i nettmaskene, med et ørlite overtak til hjemmelaget. Vertene fikk også en mulighet i overtall da Austin Cangelosi ble utvist for en clipping etter syv minutters spill – clipping er å treffe en motspiller ved eller under knærne. Igjen så gjorde de røde et godt undertallsspill, og nektet Vålerenga flere scoringer.
Stjernen fikk også prøve seg med en mann mer på isen ved to anledninger. Først ble Kalle Ekelund utvist for en holding, før Mathis Olimb pådro seg to minutter for å forsinke spillet. Stjernen jobbet hardt i begge overtallene, og det hadde ikke vært helt ufortjent med nok en redusering, men de røde manglet det lille ekstra foran hjemmelagets målvakt Tobias Breivold. Vålerenga skapte et par meget store muligheter i sluttminuttene av perioden, men Stjernen og målvakt Preben Rabben Arntsen holdt unna slik at lagene kunne gå til pause med 3-1 og fortsatt ledelse for vertene. Skuddstatistikken endte igjen i favør Vålerenga med 13 mot 5.

Mistet det
Stjernen var nødt til å gå ut i den tredje perioden og jakte en tidlig scoring i håp om å komme i balanse med Vålerenga. Slik skulle det dessverre ikke gå, og innen det var spilt seks minutter hadde hjemmelaget økt sin ledelse til 5-1 ved Sebastian Johansen og Mathis Olimb. Trener Fredrik Johansson tok en time out i håp om å oppildne sine elever, men lufta hadde dessverre allerede forlatt Stjernen-ballongen.
Med fem minutter igjen på klokka og to mann mer på isen siden Stjernen hadde Grant Mismash utvist, samt en lagstraff for dårlig oppførsel, satte vertene punktum med Mika Partanen og Christopher Bengtsson.
Stjernen maktet ikke å slå tilbake i den tredje perioden, og tapte dermed den første kvartfinalen med 7-1. Skuddstatistikken i den siste perioden gikk riktignok i favør gjestene med 11 mot 9, totalt 41-23.

Men heldigvis så teller man ikke antall mål i sluttspillet, så her er det bare å nullstille og gå på med nye krefter hjemme i Stjernehallen førstkommende lørdag.