Borte
Stjernen
STJ

Knepent tap i DNB Arena

(Stavanger Oilers – Stjernen 4-2) Stjernen bød Stavanger på kamp til døra i kveldens oppgjør i DNB Arena, og utlignet midtveis i kampen til 2-2. Men Oilers hadde marginer på sin side, og påførte Stjernen sesongens tredje tap tross iherdig innsats fra de røde.

Det var to offensive lag som åpnet ballet i den første perioden i DNB Arena i ettermiddagens oppgjør mellom Stavanger Oilers og Stjernen. Begge lag spilte med høy intensitet og høyt tempo på både pucken og skøytene. Stjernen hadde på ingen måte reist til Stavanger for å forsvare seg, og var så absolutt med på notene fra start av. De røde spilte seg frem til flere solide muligheter, men en god Henrik Holm holdt buret rent. Drøyt midtveis i perioden fikk Stjernen også muligheten i fem mot tre, da Dan Kissel og Andreas Klavestad ble utvist for slashing og roughing, men de røde klarte ikke å utnytte overtallet. De gjorde man heller ikke da hjemmelagets Andrè Strandborg ble utvist for slashing noen minutter senere. Mot slutten av perioden begynte Oilers å presse på litt ekstra, og kom seg til flere store muligheter, men ved god defensiv jobbing og en solid Jørgen Hanneborg mellom stengene endte den første perioden målløs. Skuddstatistikken endte i favør hjemmelaget med 10 mot 7.

Det er aldri lett å starte en periode i undertall, som Stjernen måtte gjøre i midtperioden etter Riley Brace fikk en utvisning i sluttsekundene av den første perioden for hekting. Det skulle straffe seg ved at Jarrett Burton fikk gi Oilers ledelsen på pasning fra Christoffer Karlsen og Martin Lefebvre. Vondt skulle bli til verre i neste undertall – Oilers doblet sin ledelse ved at nevnte Burton fikk pirket pucken over streken mens Ole Einar Engeland Andersen satt utvist for roughing. Men årets Stjernen-lag nekter plent å gi seg. Drøyt midtveis i perioden fant Jonathan Hermansson nettmaskene nesten fra død vinkel på en lekker backhand og reduserte til 2-1. Bare snaue minuttet senere snurret Patrick Newell rundt med pucken i offensiv sone og fant Austin Cangelosi bak mål. Cangelosi fant så Andreas Heier foran mål med en slepen pasning, Heier ekspederte pucken i mål på direkten og skapte balanse i regnskapet. Etter utligningen jevnet spillet seg noe mer ut – Stjernen stresset Oilers ut av balanse og holdt siddisene til 2-2 ut perioden. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk i favør hjemmelaget med 13 mot 12.

Det ble en skikkelig nerve i den tredje perioden, med store muligheter begge veier, men både Henrik Holm og jørgen Hanneborg vartet opp med flere kvalifiserte redninger og holdt sine lag inne i kampen. Det skulle riktignok bli hjemmelaget som igjen tok ledelsen i kampen i det Dan Kissel pirket pucken i mål drøyt midtveis i perioden. Oilers fikk naturlig nok mer energi etter scoringen og hadde initiativet i kampen, men Stjernen jobbet iherdig og hadde sine muligheter til å utligne på nytt, men klarte ikke å få uttelling. I sluttminuttene valgte trener Anders Olsson å ta ut målvakt Hanneborg til fordel for en ekstra utespiller, men i stedet kunne Stavanger og Christoffer Karlsen fastsette sluttresultatet til 4-2 i åpent mål. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte også i favør hjemmelaget med 8 mot 5.

Full kampstatistikk finner du her!

Se intervjuer etter kampen med Jonathan Hermansson, Anders Olsson og hoveddommer Owe Lüthcke under!