Sparta
SPA

Dominerte på isen og tribunen

(Stjernen – Sparta 4-1) Med over 2000 tilskuere på tribunen ble det en fantastisk ramme rundt kveldens lokaloppgjør i Stjernehallen. Stjernen tok tidlig ledelsen, og anført av et veldig entusiastisk publikum hadde de røde få problemer med å ta en ny Sparta-skalp og befeste sin posisjon på toppen av tabellen.

Det var et litt smånervøst Stjernen som møtte Sparta i åpningen av den første perioden, men setene på tribunene var knapt blitt varme før de nervene forsvant som dugg for solen da Jonathan Hermansson dukket opp foran Sparta-målvakt Jake Paterson og sendte Stjernen i ledelsen. Jonathan Hafsmoe og Mikael Mikalsen jobbet utrettelig bak mål, og fikk sendt pucken foran mål hvor Jonathan Hermansson iskaldt sendte hjemmelaget i føringen. Derfra koblet Stjernen grepet om perioden. De røde presset på og stresset Sparta over hele isen. Etter snaut tolv minutters spill var det duket for en dobling av ledelsen. Servitørene Tyler Coulter og Kevin Davis fant Patrick Newell foran mål som kunne sette Stjernens andre for kvelden. Den røde maskinen fortsatte å male på, og det kunne fort blitt flere mål da blant andre Arttu Niskakangas og Håkon Imset Stormli hadde gode muligheter foran Spartas mål. Likevel var ikke trampeklappen ved pausesignalet akkurat ufortjent med en 2-0 ledelse. Skuddstatistikken i den første perioden gikk også til Stjernens favør med 15 mot 7.

I midtperioden endret Sparta litt på rekkekombinasjonene og spillet jevnet seg noe mer ut. Etter bare to minutter fikk bortelaget en redusering ved Svein Petter Falk-Larssen, som ga de blå litt mer energi. Men Sparta klarte ikke å legge noe reelt press på Stjernen. Jørgen Hanneborg stengte igjen målet, og «guttæne» tok tilbake initiativet i kampen. Det var liksom ingen spesiell rekke som pekte seg ut for Stjernen, samtlige fire rekker spilte seg til gode muligheter og bare en god Jake Paterson i Sparta-buret holdt liv i håpet om å få med seg poeng fra Stjernehallen. Bortelaget skulle også få en mulighet i overtall da Brendan Ellis pådro seg en utvisning for krysstakling, men fikk ingen uttelling. Det skulle derimot Stjernen få da Robin Soudsky ble utvist for boarding. 30 sekunder ut i overtallsspillet og med 45 sekunder igjen av perioden serverte Ole Einar Engeland Andersen pucken til Andreas Heier. Heier ventet iskaldt ut Paterson før han sendte pucken videre til Austin Cangelosi som kunne sette pucken i åpent mål. 3-1 ble også stillingen til pause, etter en periode hvor Sparta var noe mer med, men Stjernen var det beste laget. Skuddstatistikken i midtperioden vant også Stjernen med 10 mot 8.

Den tredje perioden fortsatte i mye av det samme sporet som den andre. Sparta litt mer med i spillet, men mot et Stjernen som hadde kontroll på kampen. Niskakangas, Cangelosi og Newell blant spillerne som fikk gode muligheter til å øke Stjernens ledelse, men Jake Paterson holdt Sparta inne i kampen. I den andre enden av isparketten hadde Jørgen Hanneborg kontroll på Spartas angrep med flere kvalifiserte redninger. Etter drøyt halvspilt periode ble Spartas Magnus Nilsen utvist for farefullt spill med høy kølle. Stjernens påfølgende overtallsspill varte i kun fem sekunder ettersom Kevin Davis ladet børsa fra blålinja og økte Stjernens ledelse til 4-1. Resten av perioden hadde Stjernen full kontroll på det som skjedde ute på isen, til tross for litt temperatur og flere utvisninger til begge lag. Publikum svarte med å reise seg og gi de røde trampeklapp det siste minuttet av kampen, og sesongens andre lokaloppgjør endte med seier 4-1 og tre nye poeng til Stjernen på toppen av tabellen. Skuddstatistikk i den tredje perioden endte for øvrig 14 mot 10, også i favør Stjernen.