• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Sparta
SPA
Borte
Stjernen
STJ

Før kampen mot Sparta

Ukas andre kamp er en skikkelig godbit – nemlig slaget om Østfold. Stjernen har reist 17 kilometer nordover til Sparta Amfi for sesongens første lokalderby mot erkerivalen Sparta. Her er muligheten for å ta med seg både tre poeng og serieledelse hjem fra nabobyen innen rekkevidde.

Kveldens motstander
Den røde og blå kontingenten i Østfold har fulgt hverandre tett så langt denne sesongen. Sparta befinner seg på tredjeplass – et poeng foran fjerdeplasserte Vålerenga og et poeng bak Stjernen på andreplass. Etter åtte spilte kamper har det blitt 16 poeng fordelt på seks seire, hvorav to seire på overtid, og to tap. Sist runde vant sarpingene 3-5 på borteis i Varner Arena mot Frisk Asker. Hovedtrener Sjur Robert Nilsen rår over en spillertropp hvor stammen i laget også var i klubben forrige sesong, men noen nykommere har det også blitt. Blant annet kom den kanadiske målvakten Kevin Carr fra Nottingham Panthers, Paulius Gintautas fra Comet, Vetle Østrem Salsten fra Grüner og ikke minst Jonas Holøs har kommet tilbake til Sarpsborg fra tyske Kölner Haie. Sparta har hatt en sterk seriestart, er et hardtarbeidende lag, og ikke minst giftige i sitt overtallsspill. Tre faktorer Stjernen må være oppmerksomme på i kveld.

Tidligere oppgjør
Ingen tidligere oppgjør mellom lagene denne sesongen.

Status Stjernen
Stjernen ligger, som nevnt, på andreplass på tabellen – et poeng foran Sparta og et poeng bak serieleder Frisk Asker. Etter åtte spilte kamper har det blitt seks seire, hvorav en seier på overtid, og to tap. Våre røde helter spilte nærmest en bunnsolid match hjemme i Stjernehallen på mandag, hvor de slo Ringerike med 5-2, den femte strake seieren. Vi fikk stiftet bekjentskap med nykommer Mikael Dokken, som nylig uttalte til Stjernen Hockeys podcast at han elsket å spille toppkampene hvor det var tett og jevnt. Man finner knapt en større begivenhet i Østfold enn et realt lokaloppgjør mellom Stjernen og Sparta. Gledelig var det også at Emil Buskoven var tilbake fra skade, samt meget lovende takter fra unggutta Eskil Hølmo Stene og Sondre Grønli. Stjernen har fått en sterk start på sesongen, og er sugne på å forlenge seiersrekka med en seier mot Sparta. Det finnes vel ingen bedre motivasjon enn å ta alle poengene mot erkerivalen i deres egen hule, og samtidig ha muligheten til å kalle seg serieleder (forutsatt at Storhamar slår Frisk Asker på Hamar).

Filip Gunnarsson, Markus Aas-Eng Mikkelsen, Jarl Tillman og Mikael Mikalsen er ikke med i troppen til dagen kamp. Følg med i sosiale medier utover ettermiddagen for Line-up!

Totalt for sesongen 2022/23:
Poengkongen:
Stjernen: John Nicholas Piccnich 12 poeng (3 + 9)
Sparta: Hans Kristian Jakobsson 9 poeng (6 + 3)

Utvisninger:
Stjernen: Brendan Ellis og Filip Gunnarsson 10 minutter hver
Sparta: Marcus Fagerudd og Håvard Salsten 27 minutter hver

Overtallspill:
Stjernen: 14,3%
Sparta: 20,7%

Undertallspill:
Stjernen: 80%
Sparta: 82,1%

Redningsprosenten:
Stjernen: Jesper Folke Eliasson 91,3% / Preben Rabben Arntsen 92,7%
Sparta: Kevin Carr 91,4% / Tobias Normann 93,8%

Følg kampen:
-Stjernen Media sender Livestudio på vår Facebookside fra Sparta Amfi før kampen, i pausene og etter kampen.
-Se kampen på TV2 Sport1 og F-B.no fra kl 18:45, og TV2 Play fra kl 18:55. Kampstart er kl 19:00!
-Vi oppdaterer fra oppgjøret på Twitter og Instagram. - stjernenalag
-Statistikk finner du på HockeyLive.