Vålerenga
VIF

Fandenivoldskheten

(Stjernen – Vålerenga 4-5) Det var et Stjernen-lag som virkelig gikk i krigen for hverandre i kveldens andre kvartfinale. Til tross for tap, så viste de røde en enorm vilje til å kjempe og slåss om hver eneste puck og hver eneste millimeter av is.

Påskrudd
Stjernen var unektelig påskrudd fra start av i kveldens andre kvartfinale mot Vålerenga. Grant Mismash var veldig nære på å sende de røde i ledelsen innledningsvis, mens de virkelig trykket til i det fysiske spillet.
Gjestene fikk også en gedigen mulighet i åpningsminuttene, men Preben Rabben Arntsen i Stjernens mål reddet mesterlig. Men gjestene er livsfarlige i sitt overtallsspill, noe man fikk se da Filip Gunnarsson måtte ta en utvisning for en holding midtveis i perioden. Minuttet senere så hadde Mark Auk sendt Oslo-laget foran i målprotokollen.
Hjemmelaget fikk også muligheten med en mann mer på isen da Thomas Olsen ble utvist for gjestene etter en slashing, men til tross for at Stjernen hadde fart på pucken i offensiv sone så fikk man ingen uttelling.
Det var gjestene som hadde initiativet i den første perioden, til tross for mye kriging fra Stjernen, og det var nok ikke helt ufortjent at Vålerenga kunne gå til pause med 0- 1. Selv om Stian Kaltrud Nystuen fort kunne utlignet med en styring bare sekunder før pausesignalet gikk. Skuddstatistikken i den første perioden endte i favør gjestene med 15 mot 6.

Tente håpet
Vålerengas Tommi Taimi fikk en utvisning for usportslig oppførsel da pausesignalet gikk, hvilket betød at Stjernen startet midtperioden i overtallsspill. Men i jakten på en utligning gikk det galt, og Sebastian Johansen kunne kontre inn 0-2 for gjestene med en mann mindre på isen. Det virket å trigge fandenivoldskheten i Stjernen som for alvor gikk i krigen for hverandre. De røde fikk lagt et virkelig press på gjestene som virket å være litt på gyngende grunn. Man produserte målsjanser nærmest på løpende bånd, men så ut til å mangle det lille ekstra foran Vålerengas målvakt Tobias Breivold – som for øvrig hadde en ganske god dag på jobben.
Med fem minutter igjen på klokka fikk Stjernen også et nytt overtallsspill da gjestenes Markus Søberg ble utvist for en hekting. Hjemmelaget satte opp dampen med en mann mer på isen, og kun en god Breivold i gjestenes mål hindret en redusering. Men presset og krigingen skulle betale seg til slutt med 16 sekunder igjen av perioden. Brendan Ellis og Grant Mismash fikk lagt pucken på mål, og på returen dukket J.J. Piccinich opp og sørget for at det stod 1-2 til pause. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 22 mot 8.

Dramatisk
Stjernen var nødt til å satse fremover i jakten på en utligning, og da er det fort det kan åpne seg muligheter for å få en kontring imot. Det benyttet Martin Røymark seg av da han økte gjestenes ledelse til 1-3.
Snaue minuttet senere ble Stjernen hindret i en stor mulighet foran gjestenes mål og ble tildelt et straffeslag. J.J. Piccinich var iskald, og sendte straffen mellom beina på gjestenes målvakt. Men lagene skulle følge hverandre tett denne perioden, og det gikk ikke mange minuttene før Sander Thoresen sørget for at det stod 2-4 til gjestene.
Den tredje perioden bar preg av veldig mye fysisk spill og høy temperatur ute på isen. Det ble vekslet noen gloser mellom spillerne som ikke egner seg på trykk. Med fem minutter igjen på klokka havnet pucken fri foran Vålerengas målvakt, og Stjernen kastet alt og alle inn i jakten på den løse pucken. Til slutt var det Filip Gunnarsson som mot gamle lagkamerater reduserte nok en gang til 3-4. Men 47 sekunder senere sendte Jørgen Karterud Vålerenga nok en gang to mål foran da han økte til 3-5.
Det tente virkelig til i sluttminuttene av perioden hvor det ble ordentlig «kalabalik» mellom spillerne, og mye fysisk spill fra begge lag. Jack Badini måtte sone en utvisning for krysstakling etter 16 minutters spill, før Stian Kaltrud Nystuen og gjestenes Tommi Taimi måtte ut og sone for henholdsvis tripping og boarding med 42 sekunder igjen av kampen.
Med 21 sekunder igjen på klokka skapte J.J. Piccnich virkelig spenning i kampen. Grant Mismash og Austin Cangelosi fant Piccinich foran mål som styrte inn sitt tredje mål for kvelden og reduserte til 4-5.
En håndfull sekunder gjensto på klokka da Stjernen var uhyre nærme en utligning, men Vålerenga holdt unna og tok sin andre seier i denne kvartfinaleserien. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 14 mot 7, totalt 42-30.
Trener Fredrik Johansson fikk svar på tiltale da han etterlyst mer «attityd» og «karaktär» fra sine spillere. Stjernen gikk virkelig i krigen i kveldens kamp, og det hadde ikke vært helt ufortjent om de røde hadde utlignet i sluttsekundene.

Men ny mulighet på Jordal Amfi førstkommende tirsdag.