Lillehammer
LIL

Første stikk til Lillehammer

(Stjernen – Lillehammer 3-5) Til tross for en heroisk sluttspurt i jakten på en utligning, så var det Lillehammer som tok første stikk i denne kvartfinaleserien i årets sluttspill.

En fartsfylt åpning
Det var en spennende start på kampen de drøyt 1600 tilskuerne fikk oppleve. Begge lag var angrepsvillige, spilte med høyt tempo og begge lag skapte gode muligheter. Men det skulle være bortelaget som fikk en tidlig ledelse. Tre og et halvt minutt inn i kampen fant Martin Gran nettmaskene, og sendte Lillehammer i ledelsen. Red Beavers oppildnet de røde til å fortsette kampen i samme tempo, og det var bare marginer som sørget for at de ikke fikk en utligning å juble for. Stjernen svarte godt på Lillehammers fysiske spill, og blant annet Mikael Mikalsen delte ut noen karameller. Etter drøye syv minutters spill skulle Stjernen også få prøve seg i overtall da Lillehammers Nick Dineen ble utvist for hekting. De røde kom seg til noen farligheter – blant annet et skudd fra Håkon Nilsen som ble styrt i stolpen, men ingen mål. Lillehammer hadde også sine muligheter til å øke ledelsen, men Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg nektet bortelaget noen flere scoringer denne perioden. I slutten av perioden fikk Stjernen et nytt overtall, da Lillehammers Andreas Martinsen ble utvist for roughing, men hjemmelaget fikk lite til med en mann mer på isen i to minutter. 0-1 sto seg altså til pause etter en periode med høyt tempo og mye fysisk spill. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 11 mot 7.

En tam midtperiode
Basert på den første perioden, så trodde nok de fleste at Stjernen skulle fortsette å gi gass fremover i jakten på en utligning. De røde kom til noen muligheter i åpningsminuttene, men bortelagets målvakt Trym Gran holdt Lillehammer inne i kampen. Utover i perioden tok Lillehammer initiativet i kampen, og Stjernen maktet ikke helt å svare. Det resulterte i at bortelaget doblet ledelsen rundt midtveis i perioden ved Adrian Ellingsen. Oppoverbakken ble brått enda brattere da Joakim Arnestad økte til 0-3 fem minutter senere, og lufta så ut til å ha gått helt ut av Stjernen-laget som ikke fikk det til å stemme denne perioden. Jonathan Hermansson var riktignok meget nære en redusering i sluttminuttene, men bortelaget kunne gå til pause med 0-3. Skuddstatistikken i midtperioden gikk i favør Lillehammer med 11 mot 7.

Sluttspurten
Allerede etter 48 sekunder i den tredje perioden kom 0-4 da Andreas Martinsen løsnet et skudd mot en dekket Jørgen Hanneborg, og da så det ut som at kampen allerede var punktert. Stjernen stanget mot et Lillehammer-lag som spilte en taktisk smart bortekamp og nektet hjemmelaget å komme til noen særlig farlige muligheter. Heller ikke da Andreas Martinsen igjen måtte sette seg i to minutter for roughing, maktet Stjernen å skape noe trykk. Men det skulle bli scoring. Med syv og et halvt minutt igjen på klokka klarte Stian Nybraaten Hansen å krige inn 1-4 på pasning fra Jonathan Hafsmoe og Mikael Mikalsen. Håpet var at reduseringen ville gi litt mer energi i Stjernen-laget. Håpet ble virkelig tenkt da Andreas Martinsen ble, for tredje gang, utvist – denne gangen for boarding. Med sekunder igjen av overtallsspillet fant Patrick Newell og Kevin Davis Ole Einar Engeland Andersen foran mål som kontant reduserte til 2-4 og skapte ny spenning i kampen. Med fire minutter igjen å spille begynte Lillehammer å bli stresset, og Stjernen øynet håp om en utligning. Da Teemu Vuorisalo ble utvist for hekting med litt over to minutter igjen av kampen, valgte Stjernen å ta en timeout. Jørgen Hanneborg forlot målet, og de røde spilte i overtall seks mot fire. Kevin Davis sendte pucken knallhardt i tverrliggeren, før han og Ole Einar Engeland Andersen fant Austin Cangelosi foran mål som kunne styre inn 3-4. Nå hadde håpet virkelig blitt tent og publikum gjorde hva de kunne for å mane Stjernen fremover. Stjernen tok ut Hanneborg på nytt og spilte seks mot fem i håp om å få satt 4-4 i sluttminuttene av kampen. Men med å ta ut målvakten, så følger det alltid med en høy risiko. Med 25 sekunder igjen av kampen snappet Alexander Reichenberg pucken og kunne fastsette sluttresultatet til 3-5 i det åpne målet. Lillehammer tok altså første stikk i denne kvartfinaleserien. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med 11 mot 8, totalt 29 – 26.

Neste kamp kommer allerede førstkommende tirsdag i Eidsiva Arena. Stjernen har gjort snuoperasjoner til en liten kunstform denne sesongen, og har alle muligheter til å snu denne kvartfinaleserien også.