Storhamar
STO

Marginer avgjorde på overtid

(Stjernen – Storhamar 1-2) Etter en målløs første periode, tok Stjernen ledelsen i midtperioden før Storhamar utlignet i den tredje. Stjernen kjempet heroisk med hjertet utapå drakta gjennom hele kampen, men hamarsingene tok til slutt seieren på uhyre små marginer.

Målløs første periode
Det ble ingen scoringer de første tjue minuttene av kveldens semifinale mot Storhamar i Stjernehallen, men det skortet ikke på verken spenning, underholdning eller målsjanser. Etter noen nølende minutter innledningsvis var det Stjernen som kom best i gang, og både Mikael Mikalsen og Jonathan Hermansson skapte farligheter foran Storhamars mål. Utover i perioden kom også bortelaget med sine muligheter, men Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg vartet opp med flere tigersprang for å holde hjemmelaget inne i kampen. Med seks minutter igjen av perioden ble Jonathan Hermansson taklet av Storhamar-backen Jan Brejcak i offensiv sone. Ingen stygg takling, men unggutten falt forkjært og ble liggende. Etter en sjekk av det medisinske apparatet, var Hermansson ferdigspilt for kvelden. Snaue minuttet senere skulle Stjernen få prøve seg i overtall etter at Jonas Djupvik Løvlie måtte ty til ulovlige midler for å få stoppet en annen Stjernen-unggutt, nemlig Jarl Tillman. De røde hadde mye puck i offensiv sone, men kom ikke til de helt store mulighetene. I sluttsekundene fikk Tyler Coulter en god mulighet, men Storhamar-målvakt Evan Buitenhuis reddet og perioden forble altså målløs. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 14 mot 8.

Tok ledelsen
Midtperioden rakk å bli snaue minuttet gammel før Storhamars Samuel Solem ble utvist for krysstakling, og en ny overtallsmulighet for Stjernen. Men med en mann mindre på isen, så var det hamarsingene som var nærmest scoring. Etter en kontring, skle pucken langs mållinja før Hanneborg fikk blokkert. Dommerne valgte å se episoden på video, men dømte ikke mål. Fem minutter senere måtte nevnte Solem igjen i utvisningsboksen, denne gang for slashing. Denne gangen tok det ikke mange sekundene før pucken passerte mållinja. Kevin Davis og Patrick Newell fikk sendt pucken til Tyler Coulter, og Stjernens nummer 14 nølte ikke et sekund med å feie pucken forbi Storhamars målvakt. Etter scoringen ble tente det litt mer til. Publikum laget en herlig stemning, mens det ble mer fysisk spill på isen. Jørgen Hanneborg vartet opp med nok en «TV-redning» og unggutten Tillman var nede og spiste pucker. Etter nesten tretten minutters spill var det Storhamars tur til å spille overtall, da Håkon Nilsen ble utvist for krysstakling. Med en mann mindre på isen fikk Stjernen en kontring, men bortelagets målvakt reddet forsøket fra Mikael Mikalsen. Sekunder etterpå ble også Mikalsen og Storhamars Eirik Salsten utvist for roughing, men de gule og blå fikk ingenting ut av sitt overtall. Mot slutten av perioden presset Storhamar mer på, men Stjernen forsvarte seg godt og hindret hamarsingene i å komme til noen helt store muligheter. Som i den første perioden fikk Stjernen en god mulighet i sluttsekundene – denne gangen var det Patrick Newell som kom alene med Storhamars målvakt, men Newell fant ikke åpningen. Stjernen gikk til pause med ledelse 1-0, og skuddstatistikken endte i favør bortelaget med 8 mot 6.

Utligningen
Den tredje perioden åpnet med at Magnus Eikrem Haugen ble utvist for tripping, og Storhamar skulle ut i overtall etter bare 28 sekunder. Austin Cangelosi var fryktelig nære på å doble Stjernens ledelse i undertall, men mistet kontrollen på pucken i siste sekund. Men bortelaget maktet heller ikke å omsette sitt overtall i scoring. Etter fire minutters spill og massivt press fra Storhamar, så kom utligningen. Stjernen slet voldsomt med å få pucken ut av egen sone, og til slutt var det Jonas Djupvik Løvlie som kunne skape balanse i målprotokollen. Storhamar fortsatte presset, med ny energi fra scoringen, men en god Jørgen Hanneborg mellom stengene holdt Stjernen inne i kampen. Både hjemme- og bortesupporterne lagde et skikkelig liv og skapte en fantastisk atmosfære. Begge supportergruppene manet sine helter frem, spillet jevnet seg mer ut og bølget frem og tilbake.
Med fem minutter igjen av perioden skulle Stjernen få en ny mulighet med en mann mer på isen da Mats Larsen Mostue ble utvist for tripping. Men selv om de røde hadde mye puck i offensiv sone, så fikk man ikke satt Storhamar under noe særlig press. Denne perioden var det Storhamar som skulle få muligheten i sluttsekundene, men Hanneborg reddet Patrick Thoresens forsøk og det sto 1-1 etter tre perioder. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør bortelaget med 7 mot 2.

Marginer avgjorde
Den fjerde perioden startet med litt avventende spill fra begge lag, før bortelagets Lane Scheidl ble utvist for hekting etter tre minutter. Stjernen skapte noen farligheter foran Storhamars-målvakt, men klarte ikke å overliste Storhamars målvakt. Minuttene etter Storhamar ble fulltallige var noe nervøse fra begge lag. Slitne hoder og slitne bein gjorde at ingen ville ta noen særlig stor risiko. Nettopp slitne spillere ble nok det som avgjorde kampen også da Riley Brace sendte av gårde en pasning i egen sone som Storhamars Martin Rønnild brøt. På grunn av det spratt pucken i en bue bak en sjanseløs Jørgen Hanneborg. Storhamar vant dermed en uhyre tett og jevn kamp med 1-2. Skuddstatistikken i den fjerde perioden endte uavgjort 3 mot 3, totalt 25 – 26.

Kampen ble avgjort på fryktelig små marginer, men ingen skal ta i fra noen av Stjernen- spillerne at de la ned en enorm arbeidsinnsats, ofret seg og blødde for drakta! Nye muligheter med ny hjemmekamp i Stjernehallen førstkommende mandag.