Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar

Tannløst Stjernen tapte

(Lillehammer – Stjernen 6-2) Man håpet at Stjernen hadde reist til Lillehammer for å reise kjerringa etter tapet mot VIF i forrige runde. Men selv mot et skadeskutt LIK, hadde et tannløst Stjernen fryktelig lite å stille opp med.

Første periode i Eidsiva Arena er en periode Stjernen bør glemme fortest mulig. Lillehammer var best fra start til slutt, og bare Stjernen-keeper Jørgen Hanneborg hindret flere enn tre baklengs. Perioden var nesten halvspilt da Lillehammer satte periodens første og tok ledelsen 1-0. Mens Brett Thompson satt utvist for holding, spretter pucken uheldig og treffer en Stjernen-spiller i egen sone – Lillehammers Ben Holmstrom får en enkel jobb med å sette pucken i mål. Lillehammer setter noen minutter senere pucken i mål, men kveldens hoveddommer Tommy Søstumoen annullerer målet, og viser ut hjemmelagets Håkon Imset Stormli for interference. Med fire minutter igjen å spille satt Lillehammer sitt andre mål, Spencer Humphries øker til 2-0 i overtall mens Jonas Medby satt utvist for slashing. Periodens tredje kom ved nevnte Stormli som fastsetter pauseresultatet til 3-0. En skuddstatistikk på 14 – 9 viser at Stjernen ikke hadde mye å by på offensivt denne perioden, og de angrepene som kom hadde Lillehammer-målvakt Trym Gran full kontroll på.

Midtperioden bar preg av mye «hawaii-hockey» fra begge lag, verken Stjernen eller Lillehammer fikk etablert særlig med spill og det ble mye feilpasninger og jaging etter puck. Riktignok var bortelaget mer med på hugget denne perioden og fikk lagt mer press på Lillehammer. Mens Stian Nybraaten Hansen satt utvist for slashing etter fem minutter av perioden sendte Mikael Mikalsen Daniel Leavens alene mot LIK-målvakt Gran. Leavens gjør ingen feil og reduserte til 3-1. Få minutter senere kom Leavens på nytt alene med Gran, men denne gangen fikk han ikke omsatt muligheten til mål. Stjernen øynet muligheten til å redusere ytterligere, men fikk ikke uttelling. I stedet får Lillehammers Joakim Arnestad servert en mulighet av Nick Dineen, og alene mot Stjernen-målvakt Hanneborg gjorde han ingen feil og fastsatte pauseresultatet til 4-1 etter to perioder. Litt temperatur ble det også mot slutten av perioden. Utenfor bildet til TV2s sending brøt det ut et slagsmål – Stjernens Daniel Leavens og Tim McGauley fikk to minutter hver for roughing, mens Lillehammers Ben Holmstrom og Brendan Ellis fikk henholdsvis to minutter for roughing og to minutter for krysstakling pluss to minutter for roughing.

Etter utvisningene i slutten av andre periode, startet Stjernen sluttperioden med inntil 55 sekunder i overtall, men de røde maktet ikke å utnytte det. I stedet ble perioden en transportetappe for hjemmelaget, med et Stjernen som havnet på etterskudd og tilbragte derfor mange minutter i utvisningsboksen. I spill fire mot tre, mens Magnus Eikrem Haugen og Andrew O’Brien satt utvist (Brendan Ellis var utvist for Lillehammer) økte LIK sin ledelse til 5-1 ved Martin Gran. Snaut fem minutter senere satte James De Haas en retur i mål, og reduserte til 5-2. Men Lillehammer var ikke ferdig, og Ben Holmstrom fastsatte sluttresultatet til 6-2 med fem minutter igjen å spille.

Stjernen var tannløse mot et skadeskutt Lillehammer, og var på etterskudd nærmest hele kampen. Det virket som «guttæne» var litt på gli i midtperioden, men falt fort tilbake til dvalestatus. Lillehammer best fra start til slutt, og Stjernen må brette opp ermene og gå opp i ringa når lagene møtes igjen førstkommende torsdag.