Ringerike
RIN

Stjernens fjerde strake seier

(Stjernen – Ringerike 7-1) Det ble en målrik kveld som møtte de rundt 250 tilskuerne i Stjernehallen denne torsdagskvelden. Årets nykommer i Fjordkraft-ligaen, Ringerike, var motstander og til tross for at de gikk offensivt til verks fra første dropp, så kontrollerte Stjernen store deler av kampen og seiret fortjent. Ekstra gøy var det å se at de yngre spillerne som fikk prøve seg, gikk uredd inn og grep muligheten når de fikk den.

Det skulle bli mye action allerede det første minuttet i kveldens treningskamp mot Ringerike. Bare sekunder etter periodens første dropp fikk bortelagets Dustin Parks stå alene i foran mål, men Stjernens målvakt Jørgen Hanneborg vartet opp med litt «hockeygodis» da han var lynkjapt oppe med snapphansken. Han måtte likevel gi tapt rett etter, da Ringerikes Dennis Ryttar sender pucken i mål bak en noe dekket Hanneborg. Stjernen skulle dog spise seg inn i kampen igjen. Spillet jevnet seg mer ut, og etter nesten åtte minutters spill fikk Magnus Eikrem Haugen pucken fra Jonathan Hafsmoe, og backen plasserte den lekkert bak Ringerikes målvakt Mattias Pettersson. Hjemmelaget skulle også ta ledelsen i kampen noen minutter senere da Ole Einar Engeland Andersen serverer Stian Nybraaten Hansen foran mål. Hansen nølte ikke et sekund med å sende Stjernen foran i målprotokollen, samt fastsette pauseresultatet til 2-1. Skuddstatistikken i første perioden endte 10 – 12 i favør Ringerike.

Årets nykommer i Fjordkraft-ligaen ønsket tydelig å gå hardt ut også i midtperioden, men nå var Stjernen med på notene fra start av. Det ble mye fysisk tøft spill fra begge lag, uten de helt store sjansene. Man var nesten midtveis i perioden før nykommer Patrick Newell viser seg frem og serverte Tyler Coulter, hvor sistnevnte økte hjemmelagets ledelse til 3-1.

Dernest viser Stjernen hvordan man utnytter det man kaller «special teams», altså over- og undertall. De røde holder unna i et undertall hvor Brendan Ellis satt utvist for krysstakling. Nesten fem minutter senere får Ringerike en mann utvist for interference på målvakten, og det tar 28 sekunder av overtallsspillet før Engeland Andersen øker Stjernens ledelse til 4-1. 5-1 skulle komme i neste overtall, hvor Engeland Andersen var på farten igjen med et knallhardt skudd servert av Brendan Ellis. 5-1 skulle stå seg til pause i en kamp Stjernen for alvor hadde koblet grepet på. Skuddstatistikken i andre periode endte 11 – 6 i favør hjemmelaget.

Den tredje perioden begynner med et overtall for Stjernen siden Ringerikes Dustin Parks fikk en utvisning for slashing på tampen av midtperioden. Etter bare 34 sekunders spill utnytter hjemmelaget sitt tredje overtall på rad da Magnus Eikrem Haugen feier inn sin andre scoring fra blålinja og øker ledelsen til 6-1. Stjernen slapp opp litt på gassen etter dette, og tempoet sank noe, men de røde styrte fortsatt det aller meste på isen. Det gjensto rundt seks minutter igjen av kampen, og mens Andreas Heier satt utvist for slashing serverte Kevin Davis pucken til Håkon Imset Stormli som sørget for at Stjernen hadde scoret mål i fem mot fem, fem mot fire og fire mot fem. I undertall fastsetter altså Stormli sluttresultatet til 7-1, og øker Stjernens seiersrekke til fire kamper i sesongoppkjøringen. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte 11 – 11.

Ringerike hadde Stjernen på gyngende grunn i de første minuttene av kampen, men de røde tok fort over og kontrollerte kampen fra start til slutt. Hjemmelaget vartet opp med god og morsom hockey uavhengig om det var utenlandske, norske eller juniorer som til enhver tid befant seg ute på isparketten. Det kan bli en morsom sesong hvis Stjernen tar med seg dette inn i Fjordkraft-ligaen.