Storhamar
STO

Første stikk til Storhamar

(Storhamar – Stjernen 5-2) Det sto 2-2 etter en jevnspilt og målrik første periode, men Storhamar avgjorde kampen med tre scoringer i midtperioden. Etter en målløs tredje periode, tok hamarsingene første stikk i denne semifinaleserien.

En målrik første periode
Det ble en forholdsvis jevnspilt første periode i CC Amfi i kveld. Storhamar og Stjernen byttet litt på å ha initiativet i kampen og spillet bølget frem og tilbake med store muligheter til begge lag. Stjernen måtte ut i undertall før det var spilt to minutter, da Håkon Nilsen ble utvist for farefullt spill med høy kølle. Storhamar-backen Sander Vold Engebråten hadde et skudd i tverrliggeren, men ellers så klarte Stjernen seg bra med en mann mindre på isen. Bare sekunder etter de røde ble fulltallige, kom også den første scoringen. Mikael Mikalsen gjorde en enorm jobb i forkant og serverte Stian Nybraaten Hansen som ikke nølte et sekund med å feie pucken i mål og Stjernen i ledelsen med 0-1.
Men Storhamar ville ikke være noe dårligere – da Jonathan Hermansson ble utvist for tripping halvminuttet etter Stjernens scoring fant Mikael Zettergren nettmaskene i det påfølgende overtallet og utlignet for hamarsingene. Nesten midtveis i perioden viste Håkon Imset Stormli han virkelig er i flytsonen, og spesielt mot klubbene langs Mjøsa. Storhamars backer nølte noen sekunder, og det var nok til at Tyler Coulter og Jonathan Hafsmoe fikk servert Stormli som sendte Stjernen i føringen med 1-2 på en lekker backhand.
Men igjen skulle hjemmelaget skape balanse i regnskapet da Josh Nicholls utlignet til 2-2 snaue minuttet senere. Tyler Coulter skulle så være millimetre fra å sende Stjernen i ledelsen på nytt da han kriget seg inn foran Storhamars målvakt Evan Buitenhuis. Coulter fant veien bak målvakten, men pucken traff stolpen. Med snaut fem minutter igjen skulle Stjernen få sitt første overtall for kvelden da Sondre Bjerke ble utvist for å sende pucken over vantet. De røde fikk etablert seg og skapte noen farligheter, men fikk ingen uttelling. 2-2 sto seg til pause etter en jevn og underholdende periode hvor også målvaktene Buitenhuis og Stjernens Jørgen Hanneborg vartet opp med flere solide redninger. Skuddstatistikken gikk i favør Storhamar med 12 mot 8.

Keeperbytte
Det ble ikke like høyt tempo innledningsvis i midtperioden som det var i den første, men at det var Storhamar som kom til de første mulighetene ble et tegn på hva som var i vente. Målvakt Jørgen Hanneborg holdt Stjernen inne i kampen, men da Filip Gunnarsson ble utvist for holding etter åtte minutters spill så sendte Josh Nicholls Storhamar i føringen med 3-2 i det påfølgende overtallet. Sekunder før hamarsingenes scoring var Patrick Newell ytterst nære ved å sende Stjernen i ledelsen da Kevin Davis blokkerte et skudd og Stjernen fikk en kontringsmulighet. Minuttet senere sto det brått 4-2, da Mikael Zettergren scoret fra skrå vinkel. Etter scoringen valgte Stjernen å bytte målvakt – ut gikk Hanneborg, og inn kom Preben Rabben Arntsen. Rabben Arntsen reddet det første skuddet, og holdt nullen i sine fire første minutter – men med seks minutter igjen å spille økte Isak Hansen Storhamars ledelse til 5-2. I periodens siste minutter kom det også noen utvisninger. Først en dobbeltutvisning da Stjernens Austin Cangelosi og Storhamars Simen Andrè Edvardsen fikk to minutter for henholdsvis roughing og slashing. Begge lag rakk knapt å bli fulltallige før Cangelosi på ny måtte ut og sone, denne gang for hekting. 5-2 sto seg til pause etter en periode hvor Storhamar tok kommandoen, og Stjernen hadde problemer med å komme seg ut av egen sone. Skuddstatistikken gikk også i hjemmelagets favør med 12 mot 3.

En jevnere periode
Stjernen måtte spille det første minuttet og elleve sekundene i undertall. Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen måtte i aksjon ved en anledning, men de røde kom seg helskinnet gjennom undertallet. Etter fire minutters spill kom Stjernen seg til noen store muligheter. Spillerne kastet seg mot mål i håp om å plukke opp en eventuell retur, men en god Buitenhuis i Storhamar-målet fikk til slutt avverget.
Noen minutter senere var det Storhamars tur til å være fryktelig nære en ny scoring da Martin Rønnild kom til avslutning. Målvakt Rabben Arntsen reddet, men pucken skled ut bak ham. Hamarsingene hadde åpent mål, men Riley Brace fikk slått pucken unna i siste sekund. Midtveis i perioden fikk Stjernen et overtall da Patrick Elvsveen ble utvist for slashing, og trioen Tyler Coulter, Austin Cangelosi og Patrick Newell forsøkte å krige pucken inn, men igjen var Storhamar-målvakten god og fikk reddet. Med unntak av Håkon Imset Stormlis skudd i tverliggeren, så slet Stjernen med å komme til de helt store farlighetene og Storhamar spilte smart for å holde på ledelsen. Da det gjensto snaut fem minutter igjen å spille fant Jonathan Hermansson en udekket Patrick Newell, men igjen sto Buitenhuis i veien. Mot slutten av perioden fikk Stjernen et nytt overtall da Patrick Thoresen ble utvist for en hekting, men heller ikke i dette overtallet fikk de røde lagt noe særlig press på de gule og blå, og kampen ebbet ut med 5-2. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 13 mot 8, totalt 37 – 19.

Storhamar tok altså første stikk i denne semifinaleserien, før det er to hjemmekamper i Stjernehallen – den første spilles allerede førstkommende lørdag.