Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar

Kjempet til siste slutt

(Stjernen – Storhamar 2-3) Stjernen kjempet og ga alt for å holde håpet om en plass i finalen i live. Men det var Storhamar som trakk det lengste strået, og dermed er sesongen for Stjernen over for denne gang.

Bortelaget tok ledelsen
Stjernen var absolutt med på notene fra start av i denne femte semifinalen, og allerede etter halvannet minutt fikk Jonathan Hermansson en stor mulighet til å sende de røde i ledelsen. Hjemmelaget skapte også flere gode muligheter i den første halvdelen av perioden, men Storhamars målvakt Viktor Kokman holdt hamarsingene inne i kampen.
Men det skulle være bortelaget som fant nettmaskene først. Etter nesten tretten minutter spill var det Eirik Salsten som sendte Storhamar i ledelsen med 0-1. Med bortimot fire minutter igjen å spille skulle bortelaget få prøve seg i overtall da Håkon Nilsen ble utvist for holding. Med en mann mer på isen kunne Josh Nicholls øke hamarsingenes ledelse til 0-2.
0-2 sto seg også til pause, etter en periode hvor Stjernen var på hugget, men bortelaget var hakket mer effektive. Skuddstatistikken gikk i favør Storhamar med 6 mot 12.

Stjernen-redusering
Spillet bølget frem og tilbake innledningsvis i den andre perioden, og begge lag hadde muligheter foran mål. Men hjemmelagets Jørgen Hanneborg og bortelagets Viktor Kokman holdt sine lag inne i kampen.
Etter fem minutter var det duket for et nytt overtallsspill for Storhamar da Håkon Nilsen ble utvist for en krysstakling. Men de gule og blå rakk kun et snaut minutt i overtall før Erik de la Rose også ble utvist for slashing, og det ble spill fire mot fire før Stjernen fikk muligheten i overtall. Dog klarte ingen av lagene å utnytte verken overtallet eller i fire mot fire. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake i en forholdsvis jevnspilt periode, før Patrick Thoresen økte Storhamars ledelse til 0-3 med fire og et halvt minutt igjen på klokka. Sekunder senere kom også reduseringen. Patrick Newell og Ole Einar Engeland Andersen fant Austin Cangelosi foran mål som kriget inn 1-3, og skapte ny spenning i kampen. Med 43 sekunder igjen å spille pådro bortelaget seg en utvisning da Sander Vold Engebråten ble utvist for tripping, men 1-3 sto seg til pausen. Skuddstatistikken i midtperioden endte uavgjort med 11 mot 11.

Nervepirrende til siste slutt
Det gjensto ett minutt og 17 sekunder av Engebråtens utvisning, slik at Stjernen begynte den tredje perioden med en mann mer på isen. Magnus Eikrem Haugen fikk løsnet et skudd som bortelagets målvakt Kokman reddet, og de røde fikk ikke utnyttet overtallet. De neste minuttene av perioden bød på store muligheter begge veier. Stjernen reddet en stor Storhamar-mulighet på streken, før blant annet Austin Cangelosi var farlig frempå foran Viktor Kokman. Men perioden forble foreløpig målløs. Med syv minutter igjen på klokka fikk Stjernen en ny mulighet i overtallsspill da Jacob Lundell Noer ble utvist for interference, men bortelaget hadde full kontroll på sitt undertallsspill og holdt Stjernen unna.
Klokka tikket Storhamars vei, men med tre minutter igjen tok Stjernen ut målvakt Hanneborg og spilte seks mot fem. Riley Brace fikk pucken på blålinja, fyrte av på direkten og reduserte til 2-3. De røde øynet håpet om en utligning.
Stjernen forsøkte igjen å ta ut Hanneborg for en ekstra utespiller, men nå var Storhamar med på notene og holdt unna. Hamarsingene vant dermed 2-3 og sikret en plass i finalen. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 11 mot 5, totalt 28 – 28.

Stjernen kjempet og kriget gjennom tre perioder, og skapte spenning til siste slutt, men måtte til slutt gi tapt mot Storhamar. Da gjenstår det bare å gratulere hamarsingene med finaleplass og ønske de gjenværende lagene lykke til videre i årets sluttspill. Våre røde iskrigere kan ta en velfortjent pust i bakken etter en meget god sesong som har bydd på sølvmedalje, semifinaleplass og massevis av underholdende ishockey som virkelig har skapt hockeyfeber i byen.