Lillehammer
LIL

Tapte på overtid

(Lillehammer – Stjernen 3-2) Det var uhyre tett og jevnt i kveldens andre kvartfinalekamp mellom Lillehammer og Stjernen i Eidsiva Arena. Stjernen tok ledelsen i kampens sluttminutter, men Lillehammer snudde og avgjorde kampen på overtid.

Et tålmodig Stjernen
Stjernen-spillerne hadde fått beskjed om å være mer tålmodige og holde mer i pucken før kveldens kamp mot Lillehammer, og det vistes tydelig i den første perioden. En forholdsvis jevn periode, hvor de røde tok seg mer tid til å stole på eget spill. Stjernen åpnet ballet med en mulighet fra Austin Cangelosi, før Lillehammer fikk mulighet til å skape noen farligheter. Kampen bølget frem og tilbake i åpningsminuttene, men Stjernens målvakt Jørgen Hanneborg og Lillehammers Trym Gran holdt unna. Etter syv minutter var det duket for kveldens første overtallsspill for Stjernen da hjemmelagets Christian Fosse ble utvist for hekting. De røde fikk etablert sitt spill i Lillehammers sone, og skapte noen farligheter, men uten å sette målvakt Gran på de helt store prøvene.
Et mer tålmodig Stjernen spilte med lav risiko, gjorde det enkelt, og holdt Lillehammer i stort sett ufarlige posisjoner når hjemmelaget var i angrep. Bakerst vartet Hanneborg opp med solid målvaktspill. Etter fjorten minutter var det Lillehammer som skulle få prøve seg i overtall da Jonathan Hermansson fikk to minutter for en slashing. Men Stjernen spilte godt i undertall, og hjemmelaget maktet ikke å sette noe særlig trykk på de røde. Samme Hermansson var nære på å gi Stjernen ledelsen da han jaktet en retur fra Magnus Eikrem Haugens dragskudd. Minuttet senere kom Lillehammer på en farlig kontring, hvor Filip Gunnarsson måtte ty til ulovlige midler. Hoveddommer dømte straffeslag, men målvakt Jørgen Hanneborg reddet forsøket til Alexander Reichenberg. En jevnspilt første periode endte dermed målløs, med en skuddstatistikk i favør Lillehammer med 10 mot 6.

Lillehammer i ledelsen
Midtperioden åpnet med at linjedommeren fikk en høy kølle i ansiktet, men det så ut til å gå bra og han var heldigvis på beina igjen etter kort tid. Så skulle det være Stjernen som kom best i gang, og skapte muligheter på løpende bånd mot et stresset Lillehammer. Blant andre Tyler Coulter og Magnus Eikrem Haugen hadde gode muligheter til å sende de røde i ledelsen, men Lillehammer-målvakt Trym Gran holdt hjemmelaget inne i kampen. Etter omtrent seks minutter valgte Lillehammers trener Aleksander Smirnov å ta en timeout, som ga resultater da Nick Dineen fant nettmaskene og sendte hjemmelaget i ledelsen bare et par minutter senere. Dette ga hjemmelaget ny energi, og kampbildet endret seg fra at Stjernen hadde initiativet til at det var Lillehammer som hadde overtaket. Stjernen fikk en mulighet i overtall da Teemu Vuorisalo ble utvist for tripping midtveis i perioden, men de røde maktet ikke å sette noe særlig press i Lillehammers sone. I det hjemmelaget ble fulltallig, var det Stjernens tur til å spille undertall da Riley Brace ble utvist for slashing. Lillehammer betydelig mer farligere i sitt overtallsspill, men Stjernen spilte oppofrende i egen sone – blant annet Kevin Davis som kastet seg for å blokkere skudd. Tjue sekunder etter Stjernen ble fulltallig ble det ny utvisning – denne gangen fikk Tyler Coulter en to minutter for slashing, men samtidig fikk Alexander Reichenberg en utvisning for usportslig oppførsel og dermed var det duket for spill i fire mot fire. Håkon Imset Stormli var virkelig nær en utligning på pasning fra Riley Brace, mens Lillehammer var millimetre fra å doble sin ledelse sekunder etterpå. Men målvaktene Trym Gran og Jørgen Hanneborg vartet opp med meget gode redninger. Stjernens Stian Nybraaten Hansen fikk periodens siste mulighet, men skuddet gikk rett i snapphansken til målvakt Gran. Det sto derfor 1-0 til Lillehammer etter to spilte perioder. Skuddstatistikken i midtperioden gikk i favør Stjernen med 10 mot 8.

Dramatiske sluttminutter
Den tredje perioden begynte med sjanser fra begge lag. Austin Cangelosi fikk den første muligheten, mens Lillehammer slo kontra og kom to mot en hvor Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg serverte kveldens store redning. Både Stian Nybraaten Hansen og Arttu Niskakangas fikk så store muligheter, før utligningen endelig skulle komme for Stjernen. Jonathan Hermansson vant pucken i midtsonen før han sporenstreks satte retning mot mål og sendte pucken opp i nettaket bak Lillehammers målvakt. Etter halvspilt periode var det tydelig nerver hos begge lag, ingen ville ta noen store sjanser. Stjernen fikk også en mulighet i overtall da Christian Fosse ble utvist for boarding, de røde skapte flere farligheter, men fikk ikke pucken over mållinja. Fem minutter senere var det Lillehammers tur til å spille i overtall da Ole Einar Engeland Andersen ble utvist for tripping, men det var Stjernen som var nærmest scoring. Både Patrick Newell og Mikael Mikalsen var omtrent alene med hjemmelagets målvakt, men Trym Gran holdt Lillehammer inne i kampen.
Med to minutter igjen av perioden skulle det bli høydramatisk. Benjamin Byrkjeland og Stian Nybraaten Hansen gjorde et glimrende forarbeid før de fant en udekket Mikael Mikalsen foran mål. Stjernens #55 fyrte av på direkten og sendte Stjernen i ledelsen. Men i den påfølgende droppen gikk Martin Gran rett i angrep og utlignet igjen for Lillehammer.