Stavanger
STA

Seier etter straffeslag

(Stjernen – Stavanger Oilers 4-3 e.s.k) Det ble en fartsfylt og underholdende kamp i Stjernehallen i kveld. De spillerne som ble hvilt i forrige kamp mot Manglerud Star, var med i startoppstillingen og bare Sander Rønnild sto over kveldens oppgjør. Begge lag gikk offensivt til verks og spillet bølget frem og tilbake gjennom både tre perioder og overtid.

De 350 tilskuerne som hadde tatt turen til Stjernehallen i kveld fikk se en fartsfylt og underholdende første periode. Spillet bølget frem og tilbake med sjanser til begge lag, men målvaktene Jørgen Hanneborg og Joona Partanen reddet det som kom. I Stjernens andre overtall måtte til slutt Partanen og Oilers gi tapt. Bortelagets Christoffer Karlsen satt utvist for interference, og med et halvannet minutt igjen av perioden serverte Håkon Imset Stormli Arttu Niskakangas som feide pucken i mål og ga Stjernen ledelsen 1-0. Tempoet roet seg noe etter scoringen, og perioden ebbet ut med ledelse til hjemmelaget. Skuddstatistikken endte 8 – 11 i favør Stavanger.

Midtperioden fortsatte i samme sporet, med høyt tempo og underholdende hockey. Et noe mer fysisk Oilers la et visst press på Stjernen og etter rundt syv minutters spill fikk siddisene sin utligning på et straffeslag ved Ludvig Hoff. Stavanger fikk litt energi fra scoringen og presset hjemmelaget bakover, men Stjernen jobbet hardt og holdt unna. Det ble også en del utvisninger til begge lag denne perioden, og det var nettopp i overtall at de røde skulle ta tilbake ledelsen. Patrick Ulriksen ble utvist for interference etter fjorten minutters spill, og snaue minuttet senere sender Kevin Davis pucken i mål fra blålinja etter pasninger fra Riley Brace og Andreas Heier. Resten av perioden fortsatte i et høyt tempo, men det ble ingen flere mål og Stjernen kunne gå til pause med en 2-1 ledelse. Skuddstatistikken i den andre perioden endte 11 – 14, igjen i favør Stavanger.

I sluttsekundene av den andre perioden pådro Emil Buskoven seg en utvisning for tripping, som betød at Stjernen ville starte den tredje perioden i undertall. Oilers overtall ble resultatløst, men det skulle snart bli smått kaotisk da Dennis Sveum ble utvist for slashing etter nesten fem minutters spill. Med bare sekunder igjen av Stjernens overtall roter hjemmelaget det til i egen sone og Ludvig Hoff får kriget pucken i mål og ny utligning. Det var ikke like høyt tempo i denne perioden, men det skulle ikke være manko på underholdningen – fire minutter etter at Oilers hadde utlignet, finner Ole Einar Engeland Andersen Mikael Mikalsen som har mye is å gå på. Mikalsen fosser inn i Stavangers sone, klinker bestemt pucken i mål bak en sjanseløs Partanen, og ny ledelse til de røde. Gleden skulle dog bli kortvarig da kun ti sekunder senere finner bortelagets Steven Whitney en åpning foran Hanneborg, og utligner til 3-3. En stilling som skulle stå seg ut perioden på tross av et bra Stjernen-press i sluttminuttene. Skuddstatistikken i tredje periode endte 7 – 8 i favør Oilers. Dermed var det duket for overtid – «sudden death». Tre mot tre i inntil fem minutter. Tre mot tre gir ofte mye mer plass på isen for spillerne, og en feil kan fort bli skjebnesvanger. Begge lag fikk sine muligheter, men overtiden forble målløs og med en skuddstatistikk på 0 – 2 i favør bortelaget.

Så kampen skulle avgjøres på straffeslag. Oilers bommet på sin første, før 15 år gamle Sondre Grønli fikk ta Stjernens første til massiv applaus fra publikum. Det ble ingen nettkjenning, tross et meget godt forsøk. Stavanger bommet på samtlige straffer, mens hos Stjernen fant Arttu Niskakangas og Austin Cangelosi frem et par lekkerbiskener og sørget for at de røde vant kampen 4-3.

Som nevnt, ble dette en fartsfylt og artig kamp å følge. Spillet bølget frem og tilbake, og to offensive lag fulgte hverandre tett i målprotokollen. Det er helt sikkert elementer som hovedtrener Anders Olsson ønsker å jobbe med frem mot lørdagens kamp mot Frisk Asker i Askerhallen, men Stjernen gjennomfører en meget god match og viser at man definitivt er et lag å regne med i årets Fjordkraft-liga.