Frisk Asker
FRI

Sterk snuoperasjon av Stjernen

(Stjernen – Frisk Asker 5-4 e.s.s) Stjernen havnet veldig på etterskudd da Frisk Asker scoret to kjappe både den første og andre perioden. Men da lystavla viste 0-4 og det så som mørkest ut begynte Stjernen å skinne. Halvannen periode pluss overtid og straffer senere, sto våre røde iskrigere igjen som seierherrer.

En jevnspilt åpning
Det ble en fartsfylt og jevnspilt første periode i Stjernehallen mellom Stjernen og gjestende Frisk Asker. Spillet bølget frem og tilbake og begge lag hadde sine muligheter, men målvaktene Jørgen Hanneborg og Henrik Fayen-Vestavik ble ikke satt på de helt store prøvelsene i åpningsminuttene. Etter tre minutters spill fikk Stjernen sin første mulighet i overtall da Frisk Askers Kristoffer Thomassen ble utvist for slashing, men maktet ikke få noe særlig uttelling med en mann mer på isen.

I fem mot fem fortsatte spillet å bølge frem og tilbake før de røde skulle få nok en mulighet i overtall da Hampus Gustafsson ble utvist for farefullt spill med høy kølle drøyt midtveis i perioden. I dette overtallet var Stjernen mer aggressive og skapte flere farligheter foran Askers mål, blant annet ladet Ole Einar Engeland Andersen børsa fra blålinja, men bortelaget slapp fra det med skrekken. Bortelaget skulle også være de første til å finne nettmaskene i kveldens kamp. Med omtrent fem minutter igjen av den første perioden utnyttet nevnte Gustafsson en feil i Stjernens sone, og var iskald alene med Hanneborg. Mer kaldt vann i årene skulle det bli sekunder senere da svensken igjen var på ferde i Stjernens sone. Gustafsson doblet ledelsen til 0-2 for Frisk Asker med et knallhardt skudd bak en sjanseløs Jørgen Hanneborg. 2-0 til bortelaget ble også pauseresultatet, og den første perioden ble avsluttet med en utvisning til Stjernens Magnus Eikrem Haugen for en interference. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 11 mot 8.

Hamargutt tente håpet for Stjernen
Det var Frisk Asker som tok initiativet i midtperioden, og la tidlig trykk på Stjernen. Da var det litt typisk at bortelaget fikk øke til 0-3 ved Viktor Granholm på en kontring rett etter at Stjernen hadde en enorm mulighet til å redusere. Askerbøringene fortsatte, som i første periode, å score to mål på rappen. Snaue minuttet senere økte Magnus Geheb Askers ledelse til 0-4.

Kveldens trenere Lasse Fjeldstad og Darren Treloar valgte umiddelbart å ta en timeout for å samle laget. En «peptalk» som ga resultater fire minutter senere da Riley Brace og Ole Einar Engeland Andersen serverte Patrick Newell som fant en åpning bak Askers målvakt Fayen- Vestavik og reduserte til 1-4. Stjernen fortsatte å stange mot et kompakt Frisk Asker, men spillet hadde jevnet seg mer ut etter Stjernens redusering. Midtveis i perioden fikk Arttu Niskakangas en utvisning for slashing, og fikk en god mulighet da han mottok pucken omtrent i det han kunne forlate utvisningsboksen, men maktet ikke omsette muligheten til scoring. Men ytterligere en redusering skulle det bli. Ole Einar Engeland Andersen, som hadde målgivende på Stjernens første scoring, ble servert av Tyler Coulter i offensiv sone. Hamargutten noterte at askerbøringenes målvakt var dekket, og Andersens skudd gikk direkte i mål.

Med fire minutter igjen av perioden hadde Stjernen fått blod på tann, skrudde opp tempoet og la press på Frisk med flere gode avslutninger. Med to minutter igjen av perioden måtte Magnus Eikrem Haugen sette seg i utvisningsboksen for en tripping. Hampus Gustafsson sendte pucken knallhardt i tverrliggeren i det påfølgende overtallet, men Stjernen kjempet iherdig og holdt unna til pausesignalet gikk. Stillingen var 2-4, og skuddstatistikken i midtperioden endte i favør hjemmelaget med 12 mot 7.

Snuoperasjonen
Stjernen snudde litt om på rekkekombinasjonene før den siste perioden, og tok tidlig initiativet i kampen. Men askerbøringene spilte kompakt, og gjorde det vanskelig for de røde å komme til de helt store mulighetene. De rødes innsats skulle likevel betale seg. Drøyt midtveis i perioden var det en avventende utvisning på en Frisk-spiller. Målvakt Jørgen Hanneborg forlot målet, og Stjernen kunne sette innpå en sjetteutespiller. I spill seks mot fem fyrte Engeland Andersen av et skudd fra blålinja, hvor pucken spratt via vantet og ut foran mål igjen. Der var Tyler Coulter hurtig frempå og reduserte til 3-4. I tillegg til Andersen, fikk også Filip Gunnarsson en målgivende pasning på scoringen.

Foruten nok et stolpeskudd fra Askers Hampus Gustafsson, var Stjernen det førende laget i denne tredje perioden. Men det begynte å haste – klokken tikket fort mot 20 minutter. Med to og et halvt minutt igjen av perioden var Tyler Coulter på rett sted til rett tid. På pasning fra Brendan Ellis og Ole Einar Engeland Andersen sørget han for balanse i regnskapet med 4- 4. Det kom store muligheter fra begge lag de siste par minuttene av perioden, men ingen av lagene maktet å score. Det sto 4-4 etter tre perioder, og det var duket for overtid. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte 18 mot 7 i favør hjemmelaget.

Sikret seieren på straffer
Overtid betød spill tre mot tre i inntil fem minutter, og det var Stjernen som skulle være farligst frempå. Backene Brendan Ellis og Filip Gunnarsson hadde hvert sitt knallharde skudd som Asker-målvakt Fayen-Vestavik reddet. Litt senere var Håkon Imset Stormli på farten, men igjen sto Fayen-Vestavik i veien. Ingen av lagene fant veien til nettmaskene i løpet av overtiden, så kampen måtte avgjøres på straffeslag. Skuddstatistikk i overtiden ble 3 mot 1 i favør Stjernen.

Straffeslagskonkurransen åpnet med scoring fra Hampus Gustafsson og Stjernens Patrick Newell. Så bommet Frisk Askers Viktor Granholm, David Morley, Magnus Geheb, og Jacob Lagacè. Det samme gjorde også Austin Cangelosi, Tyler Coulter og Andreas Heier for Stjernen Så entret Riley Brace isen. Kanadieren overlistet målvakt Henrik Fayen-Vestavik og sikret seieren for Stjernen i hva som ble en kruttsterk snuoperasjon av våre rødeiskrigere!