• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Sparta
SPA
Borte
Stjernen
STJ

Før Sparta i Amfi´n

Da er det tid for runde to i «Rumble in Østfold». Det er nok et revansjesugent Sparta-lag som venter Stjernen 17 kilometer lenger nord. Stjernen ble litt stresset av Spartas offensive spill i Stjernehallen, så man er nødt til å nullstille og være påskrudd fra start.

Men det er også viktig å ha spilleglede – «guttæne» har ved flere anledninger vist at når gleden er der, så er de røde fryktelig gufne å spille mot. Mandag tok Stjernen to poeng etter å ha vunnet mot Sparta etter straffeslagskonkurranse. Arttu Niskakangas var iskald da han skulle ta den avgjørende straffen og klistret pucken opp i krysset. Kampen viste at hvert sekund teller, og ikke gi seg før hese Fredrik blåser. Det viser styrke og lagmoral å komme seirende ut etter en tung kamp hvor man ikke fikk det helt til å stemme.

Stjernen fortsetter dermed sin gode form og forlenger seiersrekken til fem kamper. I tur og orden har man vunnet mot Lillehammer (3-2), Grüner (6-3), Narvik (6-2), Vålerenga (8-1) og Sparta (3-2). De røde har vist stor spilleglede og er et vanskelig lag å møte. Like fullt kan man ikke hvile på laubærene – de blå ønsker nok å reise den berømmelige kjerringa, og en må være skjerpet fra start i Amfi’n hvis man vil gjenta fjorårets romjul med å vinne to lokaloppgjør på rad.

For Spartas del fortsetter det med «stang ut». De fem siste kampene har sarpingene en seier og fire tap mot henholdsvis Vålerenga (5-4), Stavanger Oilers (3-4), Frisk Asker (0-6 og 2-5) og Stjernen (2-3). Det står likevel ikke på arbeidsmoralen til de blå, som er et skøytesterkt og hardtarbeidende lag. Men trener Sjur Robert Nilsen har nok å tenke på når man har 21 baklengs på fem kamper.

Er trener Lasse Fjeldstads menn skjerpet og godt forberedte til kveldens kamp, så har man gode sjanser til å reise hjem fra Sarpsborg med alle tre poengene. Unngå unødvendige utvisninger, still inn siktet på pasningene og skru opp tempoet på skøytene, så blir det en rød kveld i Sarpsborg i kveld!

Statistikk fra forrige møte mellom lagene:
Poengkongen:
Stjernen: Timothy McGauley 2 + 0 / Daniel Leavens 0 + 2
Sparta: Santeri Saari 1 + 1

Utvisninger:
Stjernen: Brett Thompson 12 minutter
Sparta: Jonas Meisingset 4 minutter

Redningsprosenten:
Stjernen: Jørgen Hanneborg 93,9%
Sparta: Jens Kristian Lillegrend 93,9%

Totalt for sesongen:
Poengkongen:
Stjernen: Timothy McGauley 10 + 20
Sparta: Hans Kristian Jakobsson 4 + 10

Utvisninger:
Stjernen: Maksims Ponomarenko 42 minutter
Sparta: 6 spillere med 12 minutter hver

Overtallspill:
Stjernen: 25,7%
Sparta: 17,7%

Undertallspill:
Stjernen: 76,8%
Sparta: 85,7%

Redningsprosenten:
Stjernen: Jørgen Hanneborg 90,8% / Preben Arntsen 89,5%
Sparta: Tobias Normann 89,7% / Jens Kristian Lillegrend 89,7%

Stjernen Media har samsending med Sparta Media og du finner sendingen "Før kampen", "1 pause", "2 pause" og "Etter kampen" på Sparta TV YouTube-kanal!

Kampen ser du på TV2 Sumo!