Manglerud
MAN

Solid seier på Manglerud

(Manglerud Star – Stjernen 1-6) Det ble et knepent tap mot Stavanger Oilers i Stjernehallen på torsdag, og et revansjesugent Stjernen reiste til Oslo denne lørdagen for å møte Manglerud Star. Etter en kanskje litt ustødig første periode, koblet de røde grepet i de to neste, vant til slutt 6-1 og tok med seg tre nye poeng hjem til Fredrikstad.

Det var hjemmelaget Manglerud Star som skulle komme best i gang i kampens første periode. MS gikk offensivt til verks med et høyt tempo og presset Stjernen bakover, men bortelagets målvakt Preben Rabben Arntsen ble ikke satt på de helt store prøvelsene og hadde få problemer med å redde det som kom. Etter hvert kom Stjernen mer med i kampen – anført av en spillesugen Austin Cangelosi, så spilte de røde seg frem til flere sjanser, men Mangleruds målvakt Lars Haugen holdt buret rent. Drøyt midtveis i perioden ble Mangleruds Alexander Kristiansen og Stjernens Mikael Mikalsen utvist for roughing. Med spill fire mot fire åpnet det seg litt mer opp, og spillet bølget frem og tilbake, men målvaktene Haugen og Arntsen holdt unna. Stjernen hadde fem spillere på isen i elleve sekunder før Magnus Eikrem Haugen fikk en utvisning for interference, men Stjernen var effektive i sitt undertallsspill og hindret Manglerud i å komme til noen særlig store muligheter. Mot slutten av perioden fikk de røde også prøve seg i overtallsspill da hjemmelagets Hampus Sjöbrink ble utvist for hekting. Dog skulle det være Manglerud som fikk den største sjansen i Stjernens overtall da Kristoffer Pihlqvist snappet pucken og kom alene mot Arntsen. Pucken gikk utenfor mål, og perioden ebbet ut uten scoringer. Skuddstatistikken i den første perioden vant Stjernen med 12 mot 6.

Hjemmelaget forsøkte seg med samme oppskrift i midtperioden ved å gå offensivt ut fra start i et høyt tempo, men denne gangen var Stjernen mer med på notene. Det tok ikke lang tid før de røde tok initiativet i kampen og hadde flere lange bytt i offensiv sone hvor Manglerud hadde mer enn nok med å forsvare seg. De gulgrønne fra Oslo øst hadde riktignok noen muligheter, men Preben Arntsen var våkent med på det som kom. Noen utvisninger ble det også, hvor begge lag fikk prøve seg i både over- og undertallsspill. Emil Frøshaug og Steffen Thoresen ble utvist for hjemmelaget for henholdsvis hekting og slashing, mens de rødes Mikael Mikalsen også fikk en tominutter for slashing. Det ble et massivt Stjernen-press, og etter 16 minutter av perioden måtte Manglerud til slutt gi tapt. Benjamin Byrkjeland og Sander Rønnild serverte Håkon Imset Stormli som ved å sende pucken i nærmeste hjørne, sendte Stjernen i ledelsen med 1-0. Rett etter scoringen fikk Mangleruds Kjetil Martinsen en utvisning for roughing og med sekunder igjen av Stjernens overtallsspill serverte Brendan Ellis og Austin Cangelosi pucken til Riley Brace som doblet de rødes ledelse til 2-0, en ledelse som også sto seg til pause. Skuddstatistikken i den andre perioden vant også Stjernen med hele 20 mot 3.

Den tredje perioden begynte med et overtallsspill for Stjernen, siden Mangleruds Emil Frøshaug fikk en utvisning etter midtperiodens slutt for roughing. Overtallet forble målløst, men det røde presset fra den andre perioden fortsatte. Spillet bølget riktignok litt mer frem og tilbake, men Stjernen beholdt initiativet og kontrollen i kampen. Etter rundt fem minutters spill skulle hjemmelaget få en mulighet i fem mot tre da Benjamin Byrkjeland og Magnus Eikrem Haugen ble utvist for tripping og hekting. Manglerud maktet ikke få til noe offensivt spill, og på tampen av overtallet serverte Kevin Davies pucken til Patrick Newell som i stedet økte Stjernens ledelse til 3-0. Bare minutter senere økte Jonathan Hermansson til 4-0, på pasning fra Byrkjeland, etter å ha plukket opp sin egen retur. Hjemmelaget skulle få sin redusering – Steffen Thoresen kriget pucken i mål på pasning fra Robin Olsen-Syversen og Kristoffer Tapper. Men Stjernen var ikke ferdig, nok en overtallsscoring skulle komme i det Emil Frøshaug fikk sin tredje utvisning for kvelden for holding. Brendan Ellis sendte pucken mot mål, hvor Håkon Imset Stormli styrte inn sitt andre og Stjernens femte mål for dagen. Philip Hansen fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 6-1 etter at tok seg inn i offensiv sone og sendte av gårde en puck på mål som snek seg inn bak Manglerud-målvakt Lars Haugen. Stjernen vant også sluttperiodens skuddstatistikk med 15 mot 7. Totalt 47 mot 16.