Vålerenga
VIF

Tung kveld i Oslo

(Vålerenga – Stjernen 5-2) Det ble til slutt en tung kveld for våre røde helter på Jordal Amfi i kveld. De kriget og kjempet kampen gjennom, men et effektivt Vålerenga ble noen nummer for store for et skadeplaget Stjernen.

Et effektivt hjemmelag
Det var to angrepsvillige lag som åpnet den første perioden på Jordal Amfi i kveld, og både Stjernen og Vålerenga hadde innledningsvis muligheter til å ta ledelsen. Spillet bølget frem og tilbake i et heseblesende tempo. Men det var hjemmelaget som skulle finne nettmaskene først – Thomas Olsen sendte Vålerenga i ledelsen etter snaut fire minutters spill. Etter scoringen fortsatte spillet ufortrødent videre i samme høye tempo, med muligheter i begge ender av isen. Etter nesten åtte minutter ble det også spill i fire mot fire da Stjernens Andreas Heier og Vålerengas Mika Partanen fikk hver sin utvisning etter å ha havnet i klinsj på isen. Ikke lenge etter at lagene ble fulltallige igjen, ble det balanse i regnskapet. Jonathan Hafsmoe og Ole Einar Engeland Andersen kombinerte fint i hjemmelagets sone, før de fant nevnte Heier som kunne sende pucken i åpent mål. De røde fikk litt energi av utligningen og presset Vålerenga til å gjøre feil og sto høyt i banen. Det medførte også til en utvisning etter at Kalle Ekelund måtte ty til ulovligheter. I det påfølgende overtallsspillet var Stian Nybraaten Hansen uhyre nære på å sende Stjernen i ledelsen. De siste minuttene av perioden ble en skikkelig kalddusj for Stjernen. Et effektivt Vålerenga brukte rundt et minutt på å gjøre to mål. Først ved Pontus Finstad, før Mark Auk økte til 3-1 mens Stjernens Magnus Eikrem Haugen satt utvist for en interference. Stjernen måtte dermed gå til pause liggende under med to mål, etter en fartsfylt og spennende periode. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 12 mot 9.

En litt roligere midtperiode
Det ble ikke helt det samme tempoet i midtperioden, men Stjernen gikk tidlig offensivt til verks i jaken på en redusering. De røde fikk også et overtallsspill i åpningsminuttene da Vålerengas Herman Mowe ble utvist for holding, men fikk ikke satt hjemmelagets målvakt Tobias Breivold på de helt store prøvelsene. Vålerenga hadde koblet et visst grep på kampen, og spilte kontrollert, mens Stjernen måtte jobbe hardt for å skape noen farligheter. Det ble en rolig periode i kampen, hvor hjemmelaget valgte å holde pucken i laget og spilte med lav risiko. Stjernen slet med å komme gjennom et kompakt Vålerenga. Tretten minutter hadde passert da en ny kalddusj skulle komme for Stjernen, idet Pontus Finstad satte sin andre og Vålerengas fjerde scoring for kvelden. Resten av perioden ble preget av mange utvisninger. Først fikk VIF prøve seg med to mann mer på isen da Magnus Eikrem Haugen og Sander Rønnild satt utvist for henholdsvis tripping og slashing. Stjernen jobbet iherdig i undertall, og kombinert med flere gode redninger av målvakt Jesper Eliasson kom de røde helskinnet fra det. Like etter var det Stjernens tur til å spille fem mot tre, da Vålerengas Thomas Olsen og Pontus Finstad ble utvist for henholdsvis interference og tripping. Men til tross for at man hadde mye puck i offensiv sone, fikk ikke Stjernen noen uttelling. Perioden ble avsluttet i spill fire mot fire da Jarl Fredrik Tillman og hjemmelagets Tobias Lindström fikk hver sin utvisning for roughing. 4-1 ble da også pauseresultatet etter en litt roligere periode, men hvor Stjernen slet med å komme til muligheter. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 10 mot 8.

Stormli tente håpet
Stjernen gikk rett i angrep i den tredje perioden, i håp om å få en tidlig redusering som ville skapt ny spenning i kampen. Noen avslutninger på mål ble det også, men det overlistet ikke hjemmelagets målvakt Tobias Breivold. Etter noen lovende åpningsminutter, fikk Vålerenga tatt ned tempoet igjen og ønsket bare å kontrollere kampen mens klokka tikket mot 60 spilte minutter. Det ble tungt for Stjernen mot et kompakt hjemmelag, og man fikk det heller ikke til å stemme i overtallsspillet. Utvisninger på Mika Partanen for slashing og Mathis Olimb for usportslig oppførsel ga de røde muligheten til å spille i fem mot tre, men Stjernen fikk lite ut av det. Ikke lenge etter at Stjernen hadde blitt fulltallige etter Mikael Dokkens utvisning, skulle Håkon Imset Stormli tenne et lite håp. John Nicholas Piccnich og Albin Lindgren fant Stormli som på lekkert vis dro seg inn foran mål og fant en luke mellom beina til hjemmelagets målvakt. Det ble riktignok bare med håpet – Stjernen tok ut målvakt Jesper Folke Eliasson da det gjensto snaut tre minutter for å kunne spille seks mot fem. Da spiller man ofte med høy risiko, noe som straffet seg i kveld ved at Pontus Finstad kunne sette Vålerengas femte mål for kvelden i åpent mål.

Kampen endte dermed 5-2 til Vålerenga etter en siste periode hvor man fikk et lite håp, men kanskje litt for sent. Like fullt er det mye positivt å ta med seg for de røde etter å ha bydd på mye bra hockey til tross for å mangle flere sentrale spillere. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Stjernen med 11 mot 9, totalt 31 – 28.

Neste runde kommer allerede førstkommende lørdag hjemme i Stjernehallen mot Frisk Asker. Pucken droppes klokken 15.30, vel møtt!