Manglerud
MAN

Seier i garasjen

(Manglerud Star – Stjernen 2-7) Etter en jevn åpning på kampen, tok Stjernen kontroll på kampen. Etter to mål i overtall, to mål i undertall og et hattrick av Austin Cangelosi kunne Stjernen juble for tre nye poeng og en gjenerobring av tabelltoppen.

Den første perioden startet forholdsvis jevnt – spillet bølget frem og tilbake og begge lag hadde store muligheter til å ta ledelsen. Men kveldens målvakter, Stjernens Preben Rabben Arntsen og Mangleruds Lars Haugen vartet opp med solide redninger og sørget for at det sto 0-0 innledningsvis. Tidligere Stjernen-spiller Robin Olsen-Syversen hadde nesten åpent mål, men Rabben Arntsen var hurtig på plass og reddet. I den andre enden av banen var ikke Haugen noe dårligere og holdt Manglerud inne i kampen, dog hadde han også hjelp av metallet i det Jonathan Hermansson sendte pucken i tverrliggeren. Mål skulle det til slutt bli, fra nesten bak mål. Austin Cangelosi snappet pucken i offensiv sone etter nesten tretten minutters spill, og fra mer enn død vinkel fant han en åpning mellom stanga og målvakten, og Stjernen var i ledelsen. Derfra og ut koblet de røde grepet om kampen. Stjernen hadde lengre angrep i Mangleruds sone, og bare en god Lars Haugen sørget for at gutta fra plankeby’n kun ledet med ett mål. Men bortelaget var ikke ferdigscoret for perioden – med bare sekunder igjen av perioden fant Benjamin Byrkjeland en udekket Jonathan Asbjørnsen foran mål. Asbjørnsen fyrte av på direkten og klistret pucken opp i krysset. Stjernen kunne gå til pause med 2-0 ledelse, samtidig som man også vant skuddstatistikken med 17 mot 5.

Tilskuerne rakk knapt å ta en bit av pølsa og en slurk av buljongen før Manglerud Star fikk Emil Frøshaug utvist, og Stjernen fikk kampens første overtallsspill. Med tre sekunder igjen av overtallet, sendte Ole Einar Engeland Andersen av gårde et skudd som Austin Cangelosi kunne styre i mål og øke Stjernens ledelse til 3-0. Et par minutter senere var de røde noe uoppmerksomme foran eget mål, og Manglerud Stars Mathias Trygg fikk pirket inn en redusering til 3-1. Stillingen skulle stå seg til Stjernens neste overtallsspill midtveis i perioden da Mats Trygg fikk en utvisning for tripping. Igjen var Austin Cangelosi på rett plass til rett tid, i det Brendan Ellis tok med seg pucken ned bak Mangleruds mål og fant Stjernens #88 foran mål, som på direkten satte sitt tredje for kvelden. Noen minutter senere ble det en del utvisninger til begge lag – Ole Einar Engeland Andersen for roughing og Robin Olsen- Syversen for krysstakling, mens Magnus Eikrem Haugen fikk for holding. Det resulterte i undertall for Stjernen i tre mot fire. De røde holdt stand, og samtidig som Brendan Ellis klarerte pucken ut av sona var Engeland Andersen ferdig med sin utvisning. Engeland Andersen snappet pucken og fikk komme alene mot Mangleruds keeper Lars Haugen. Backen gjorde ingen feil, og sendte pucken i mål med et knallhardt håndleddsskudd. Med 5-1 til Stjernen på tavla gikk lufta litt ut av den gule og grønne ballongen, og Stjernen festet grepet om kampen. Men flere mål ble det ikke og 5-1 til Stjernen sto seg til pause. Skuddstatistikk i midtperioden endte i favør bortelaget med 17 mot 12.

To minutter ut i den tredje perioden ble Stjernens Filip Gunnarsson utvist for holding, med et påfølgende undertallsspill de røde hadde god kontroll på. Med sekunder igjen av Gunnarssons utvisning skulle Stjernen også score sitt andre mål i undertall for kvelden – Magnus Eikrem Haugen og Arttu Niskakangas serverte Benjamin Byrkjeland som på en kontring kunne øke ledelsen til 6-1. En redusering kom riktignok bare tjue sekunder senere da Tobias Degvold fikk satt pucken bak Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen. Men våre røde helter lot seg ikke påvirke nevneverdig av reduseringen, og fortsatte å ha kontroll på kampen og spille offensiv, underholdende hockey. Det kom flere lengre angrep hvor hjemmelaget hadde mer enn nok med å forsvare seg, mens Lars Haugen gjorde sitt beste for å forhindre flere baklengs. Det skulle likevel bli ett mål til da Patrick Newell kom i stor fart inn i offensiv sone, sendte pucken tvers over til Filip Gunnarsson som på direkten feide pucken i mål drøyt midtveis i perioden. De siste ti minuttene ble en aldri så liten transportetappe, hvor Stjernen hadde full kontroll på omstendighetene. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør bortelaget med 15 mot 4.

Stjernen vant altså ganske fortjent 7-2 i Manglerudhallen, og siden oppgjøret mellom Stavanger Oilers og Vålerenga ble utsatt er de røde tilbake på tabelltoppen!