Lillehammer
LIL

Newell sikret seier på overtid

(Lillehammer – Stjernen 2-3 e.o.) Det skulle bli nervepirrende denne torsdagskvelden i Eidsiva Arena. Publikum fikk se to lag som fulgte hverandre tett gjennom hele kampen. En kamp som inneholdt både litt stillingskrig, dramatikk og skikkelig nerve. Stjernen gikk av med seieren på overtid, og er fortsatt ubeseiret i årets sesong.

Det ble en litt avventende første periode i Eidsiva Arena i kveld. To lag i Stjernen og Lillehammer som følte litt på hverandre uten å komme til de helt store mulighetene. Spillet bølget frem og tilbake og begge lag hadde sine perioder i offensiv sone, men målvaktene Jørgen Hanneborg og Oliver Dackell hadde få problemer med å redde de skuddene som kom. Farligst var det kanskje da Lillehammers Nick Dineen og Martin Gran sto foran mål i et forsøk på å styre skuddene som kom fra blålinja, og da Stjernens Tyler Coulter presset seg inn mellom hjemmelagets backer, men avslutningen hadde målvakt Dackell full kontroll på. Det så lenge ut til at perioden skulle ende målløs og uten de store sjansene, inntil Stian Nybraaten Hansen kom seg inn foran mål. Servitørene Tyler Coulter og Patrick Newell tok notis, og serverte Hansen som på direkten sendte Stjernen i ledelsen med 1-0 med 23 sekunder igjen av perioden. Det skulle også bli en ledelse som sto seg til pause, mens skuddstatistikken endte uavgjort med 11 mot 11.

Stillingskrigen fra første periode fortsatte inn i midtperioden. Spillet bølget frem og tilbake, men ingen av lagene klarte å sette målvaktene på de helt store prøvelsene. Riktignok vartet Stjernens Jørgen Hanneborg opp med en real TV-redning, da han var lynkjapt oppe med snapphansken for å redde et Lillehammer-skudd fra blålinja mens han var delvis dekket av trafikk foran målet. Begge lag skulle også få prøve seg i overtallsspill. Først ut var Stjernen etter en Lillehammer-spiller ble utvist for å forsinke spillet mens Spencer Humphries ble utvist for hekting noen minutter senere. Stjernen maktet ikke helt å få opp tempoet i sitt overtall, samtidig som Lillehammer forsvarte seg godt og dermed ingen uttelling for bortelaget. Hjemmelaget fikk sin mulighet da Brendan Ellis også ble utvist for hekting, men Stjernen var kyniske i sitt undertall og Lillehammer maktet aldri å få etablert noe særlig overtall. En jevn periode endte målløs og Stjernen beholdt sin ledelse med 1-0. Skuddstatistikken i den andre perioden vinner bortelaget med 5 mot 10.

Etter to meget jevne perioder, ble det mer fyr i teltet i den tredje perioden. Med ett sekund igjen av midtperioden ble Filip Gunnarsson utvist for holding, så Lillehammer fikk starte den tredje perioden i overtall, noe hjemmelaget brukte 56 sekunder på å utnytte ved at Nick Dineen utlignet til 1-1. Etter Lillehammers scoring økte tempoet noe, og kampen åpnet seg litt opp. Det var fortsatt jevnt, men mulighetene til begge lag ble større. Seks minutter ut i perioden ble det en misforståelse blant Stjernen-spillerne og hjemmelagets Christian Fosse snappet pucken. Fosse befant seg brått alene med Jørgen Hanneborg og kunne sende Lillehammer i ledelsen med 2-1. Men dramatikken skulle ikke stoppe der. Noen minutter etter at hjemmelaget hadde blitt fulltallig etter en lagstraff for å ha hatt for mange spillere på isen, plukket Håkon Imset Stormli opp en retur fra Riley Brace. Trønderen gjorde ingen feil og utlignet til 2-2 slik at man igjen var like langt. Med ett minutt og ti sekunder igjen å spille ville ingen av lagene gjøre noen feil, og det var duket for sudden death i Eidsiva Arena. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte også uavgjort med 10 mot 10.

Overtidsperioden spilles, som kjent, med tre mot tre – noe som gjør at spillerne har mer is å boltre seg på, samtidig som at en enkel feil fort kan bli skjebnesvanger. Også denne perioden ble jevn og spennende, med to lag som turte å ta sjanser og angripe. Det skulle til slutt bli Stjernen som dro det lengste strået. Tyler Coulter spilte seg fint inn i Lillehammers sone, sendte pucken til en helt åpen Patrick Newell som hadde få problemer med å sikre seieren, 3-2, og to nye poeng til Stjernen. Skuddstatistikken i overtidsperioden endte også i Stjernens favør med 2 mot 1.

Igjen klarer Stjernen å vippe en jevn kamp til sin favør. Et godt organisert og offensivt Lillehammer bød de røde på kamp til døra, så det ble en neglebiter av en kamp. Men Anders Olssons menn viser igjen at hvis man spiller med tålmodighet og tro på sitt eget spill, så kommer også resultatene.