Grüner
GRU

Sliteseier på løkka

(Grüner – Stjernen 1 - 2) Det ble litt trøblete generalprøve for Stjernen i kveldens siste treningskamp mot Grüner i Grünerhallen. Gode målvakter i begge ender vartet opp med gode redninger, og spillet bølget mye frem og tilbake. Man hadde kanskje ønsket seg en mer overbevisende seier i siste kamp i oppkjøringen, men Stjernen viser styrke ved å vinne på en litt dårlig dag.

Det var et offensivt Grüner som møtte Stjernen i kveldens treningskamp i Grünerhallen. De presset de røde bakover, men uten å komme til de helt store mulighetene. Målvakt Quentin Papillon i hjemmelagets mål fikk betydelig mer å gjøre, da Stjernen begynte å spise seg inn i kampen. Etter syv minutters spill fikk Mattias Brenne Halvorsen en fem minutters utvisning pluss video for takling mot hodet, minuttet senere fikk Sean-Michel Sunnqvist en to minutter for interference. Men selv med to minutter i fem mot tre og tre minutter i fem mot fire, så maktet ikke Stjernen å legge noe særlig trykk på Grüner og målvakt Papillon tok seg enkelt av de skuddene som kom. Grüner så ut til å få litt energi av å ha ridd av fem minutter med undertall, og fikk spilt seg til noen muligheter uten å få uttelling. Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg hadde få problemer med å holde buret rent. Med snaut tre minutter igjen å spille får Stjernen et nytt forsøk i overtall da Dominik Bogdziul ble utvist for interference, men klarer nok en gang ikke å legge noe særlig press på Grüner, og overtallet renner ut i sanden. Det samme gjør den målløse første perioden, men Stjernen vinner skuddstatistikken med 18 mot 4.

Første halvdel av midtperioden ble en heller rotete affære. Grüner fikk presse Stjernen bakover, og kom seg til noen muligheter. Verre skulle det bli da Stian Nybraaten Hansen ble utvist etter bare et snaut minutt for tripping, mens Filip Gunnarsson ble utvist for hekting bare sekunder senere. Laget fra løkka fikk etablert sitt overtallsspill fem mot tre, og bare en god Jørgen Hanneborg i Stjernen-målet forhindret at hjemmelaget tok ledelsen. Stjernen kom seg mer med utover i perioden, og i det man passerte ti minutters spill fant Arttu Niskakangas en luke bak en ellers god Papillon i Grüner-målet. Han plukket opp en retur foran mål, og plasserte pucken rett i krysset. Stjernen fortsatte presset og blant annet Tyler Coulter fikk en god mulighet noen minutter senere. Mot slutten av perioden jevnet det seg mer ut igjen, og spillet bølget frem og tilbake. Men flere mål ble det ikke, og Stjernen kunne gå til pause med en ledelse 1-0. Skuddstatistikken i den andre perioden ender 11 – 9 i favør hjemmelaget.

Om midtperioden var en rotete affære, så ble det rent kaotisk i den siste perioden. Stjernen fikk det ikke til å stemme, og Grüner var det førende laget ute på isen. Verre skulle det bli da Tyler Coulter fikk en utvisning for krysstakling etter bare snaue to minutter. Stjernen rakk knapt å bli fulltallig før Tobias Skuterud var frempå og utlignet for Grüner. Utover i perioden måtte Stjernen slite for å få spillet til å sitte, mens hjemmelaget fikk mer selvtillit og var farlig foran Hanneborg ved flere anledninger. Men Stjernen skulle få lønn for strevet – etter nesten tolv minutters spill blir hjemmelagets Petter Andersen utvist for tripping. I det de rødes overtallsspill var over, var Stian Nybraaten Hansen på plass foran mål og pirket inn en ny ledelse for Stjernen etter pasning fra Benjamin Byrkjeland og Andreas Heier. Grüner satte inn en skikkelig sluttspurt de siste minuttene hvor de fikk et overtall etter at Filip Gunnarsson ble utvist for interference med snaut fire minutter igjen å spille. Hjemmelaget forsøkte også å trekke ut målvakt Papillon ved flere anledninger, men Stjernen holdt unna og vant til slutt 2-1. Skuddstatistikk i den siste perioden endte 12 – 11 i favør hjemmelaget.

Stjernen skremte nok ingen i generalprøven før Fjordkraft-ligaen ruller i gang til helgen, men Grüner skal også ha ære for å gjennomføre en god match. Spesielt den franske målvakten Quentin Papillon imponerte undertegnede, og blir nok en viktig brikke på løkka denne sesongen. Stjernen må opp noen hakk før Vålerenga gjester Stjernehallen førstkommende lørdag, så trener Anders Olsson og hans menn vil nok bruke dagene fremover godt til trening og analyser.