Sparta
SPA

Målfattig lokalderby

(Stjernen – Sparta 0-2) Det ble mye kjemping og kriging mellom to gode lag i kveldens lokaloppgjør i Stjernehallen. Kampen lå omtrent og vippet fra start til slutt, men da sluttsignalet gikk var det gjestene som kunne juble høyest.

En god start
Stjernen åpnet kveldens oppgjør mot erkerivalen friskt, og fikk i tillegg muligheten i et overtallsspill allerede etter drøye halvminuttet. Lars Lundberg måtte ut i to minutter for en hekting, og med en mann mer på isen så var det bare gjestenes målvakt som hindret at Stjernen gikk opp i ledelsen.
Det jevnet seg etter hvert ut, og etter fem minutter fikk Brendan Ellis en utvisning for slashing og gjestene fikk muligheten i overtall. Men oppofrende spill av de røde, sørget for at det fortsatt sto målløst da Stjernen igjen var fulltallige.
Resten av perioden så bølget spillet frem og tilbake, og begge lag byttet på å ha initiativet. Jonathan Hafsmoe, Austin Cangelosi og Stian Nybraaten Hansen var blant de røde som satte bortelagets målvakt Kevin Carr på prøve, men det ville seg ikke.
Det endte til slutt målløst etter de første tjue minuttene, etter en relativt jevnspilt periode med mye kriging om pucken. Skuddstatistikken i favør Stjernen med 13 mot 11.

Kalddusjen
John Nicholas Piccnich åpnet midtperioden med en mulighet på backhand, men igjen var gjestens målvakt på pletten.
Så kom det som kanskje var en av de bitreste målene så langt denne sesongen. Etter tre minutter fikk Lars Lundberg pirket inn 0-1 nede ved stolperota.
Stjernen forsøkte å slå tilbake, og fikk blant annet muligheten da bortelagets Henrik Knold ble utvist for farefullt spill med høy kølle. De røde kriget og kriget, men fikk ikke spillet helt til å sitte – man manglet det lille ekstra foran mål.
Det ble ikke mye finspill fra noen av lagene, men mye kriging og kamp om pucken. Stjernen forsøkte å presse på i jakten på en utligning, men verken slagskuddet fra Kevin Davis eller styringen til Stian Nybraaten Hansen fant veien til nettmaskene.
Med fire minutter igjen på klokka måtte Brendan Ellis på ny ut i «fryseboksen» for en interference, så det var bare sekunder igjen av perioden før de røde fikk muligheter til å jakte scoring igjen – men nok en gang sto gjestenes målvakt i veien. Perioden endte 0-1 etter nok en periode med mye kriging og nerve. Skuddstatistikken nok en gang i favør Stjernen med 10 mot 9.

Blå kynisme
Mange håpet at Stjernen ville gå ut i hundre i den tredje perioden og få en tidlig scoring for å få litt energi inn i laget igjen. Det manglet heller ikke på mulighetene – samtlige av Stjernens fire rekker ga alt de hadde i jakten på en scoring.
Mikael Dokken og Brendan Ellis satte gjestenes målvakt skikkelig å prøve, men igjen var det Kevin Carr som gikk seirende ut av duellene.
Sparta spilte kynisk og på det trygge med vant ut, mens Stjernen slet med å bryte ned gjestenes forsvar. Etter hvert som klokka tikket gjestenes vei, stanget og stanget de røde i jakten på en utligning.
Gjestene var flinke til å holde Stjernen på avstand, slik at de mulighetene som kom ikke ble av den farlige sorten.
Med to minutter igjen av perioden valgte Stjernen å ta en timeout. De valgte å ta ut målvakt Jesper Folke Eliasson og spille seks mot fem. Da spiller man med høy risiko, og i stedet kunne Lars Lundberg sette sin andre scoring for kvelden i tom kasse.
Det endte dermed med 0-2 i Stjernehallen i kveld, og dermed har Stjernen og Sparta vunnet to bortekamper hver i lokaloppgjørene så langt denne sesongen. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk også i favør Stjernen med 7 mot 5, totalt 30-25.