Sparta
SPA

Seier i Amfi´n

(Sparta – Stjernen 2-3 e.o.) Det ble et tett og jevnt Østfoldderby i Sparta Amfi i kveld. Begge lag fulgte hverandre tett gjennom hele kampen. Mye publikum skapte god, «gammeldags» derbystemning og fikk se en dramatisk kamp med mye utvisninger, flere sjanser og en kamp som hele tiden bølget frem og tilbake. På overtid fant Andreas Heier nettmaskene, og sørget for at Stjernen til slutt gikk av med seieren.

Det skulle bli en begivenhetsrik første periode denne kvelden i Sparta Amfi. Begge lag gikk ut i et høyt tempo, og det var hjemmelaget som kom best i gang og spilte seg frem til muligheter. Men Stjernen jobbet bra defensivt og hjalp målvakt Jørgen Hanneborg med å holde buret rent. De røde kom gradvis mer med i kampen, noe som skulle vise seg allerede etter rundt to minutter. Hjemmelagets Jonas Meisingset fikk en utvisning for hekting, og på tampen av Stjernens overtallsspill tar Arttu Niskakangas på seg rollen som hovmester i det han serverte en udekket Patrick Newell som sendte Stjernen i ledelsen med 1-0. Spillet bølget frem og tilbake med muligheter til begge lag, inntil man var midtveis i perioden. Spartas, og tidligere Stjernen-spiller, Maksims Ponomarenko, ble utvist for takling mot hodet og fikk 25 minutter matchstraff. Stjernen kunne få en virkelig fordel i kampen med fem minutter i overtallsspill. Slik skulle det dermed ikke gå – de røde ble både uheldige og frustrerte, som betød at Patrick Newell (hekting), Andreas Heier (holding og tripping) og Emil Buskoven (knetakling) på rekke og rad måtte sone sine tominuttere. I stedet ble det da mye overtall for Sparta, som de utnyttet etter tretten minutters spill da Hans Kristian Jakobsson fikk pucken fra Niklas Roest og utlignet til 1-1. Spillet ble litt mindre heseblesende de resterende syv minuttene av perioden, dog ikke uten ufarligheter fra begge lag, og den første perioden endte 1-1. Skuddstatistikken endte 12 mot 7 i favør hjemmelaget.

Den andre perioden begynte i et betydelig lavere tempo enn den første, og Sparta hadde nesten sovnet litt i timen mens Stjernen festet grepet om initiativet i kampen. Allerede etter halvannet minutts spill gjorde Stian Nybraaten Hansen en enorm jobb i offensiv sone og tråklet seg gjennom nærmest samtlige Sparta-spillere før han serverte Tyler Coulter foran mål som på nytt sendte Stjernen i ledelsen med 2-1. Den røde dominansen fortsatte utover i perioden, og det var smått utrolig at man ikke fikk uttelling. Mulighetene kom som perler på en snor – blant annet ved Jonathan Hafsmoes stolpeskudd og Patrick Newells dribleraid foran mål, men en god Jake Paterson i Sparta-målet holdt unna. Perioden forløp uten utvisninger, og i fem mot fem var Stjernen det førende laget. Dessverre skjer det også at motstanderen scorer mot spillets gang, så også i kveld. Med halvannet minutt igjen av perioden hadde Sparta våknet litt igjen, og Lars Lundberg fant Hans Kristian Jakobsson foran mål som får pirket inn utligningen. Som den første perioden, så endte også midtperioden uavgjort med 2-2. Skuddstatistikken endte også uavgjort med 15 mot 15.

Tredje periode bar preg av å være litt avventende. Ingen av lagene våget å ta noen sjanser, og kampen utviklet seg litt til å bli «første målet vinner». Riktignok hadde begge lag sine muligheter, men Stjernen jobbet bra defensivt og hindret Sparta fra å komme til noen farlige sjanser. Nærmest for de røde var nok Patrick Newell som hadde en, og Stjernens andre, puck i stanga for kvelden. Noe virkelig dramatikk skulle det ikke bli før i sluttminuttene, hvor Stjernen fikk en utvisning for å ha for mange spillere på isen med kun 58 sekunder igjen å spille. Sparta trykket på og ville utnytte overtallet til å ta hjem seieren, men Stjernen jobbet iherdig og Hanneborg murte igjen kassa bakerst slik at perioden endte målløs og stillingen forble uavgjort 2-2 etter tre spilte perioder. Skuddstatistikken endte også nok en gang uavgjort med 6 mot 6.

Overtiden startet på verst tenkelig vis for Stjernen med undertallsspill i ett minutt og to sekunder i tre mot fire. Men Hanneborg hadde bestemt seg, vartet opp med klasseredninger og holdt Stjernen inne i kampen. Etter utvisningen jevnet spillet seg mer ut og man gikk over til å spille tre mot tre. Ingen lag våget å ta de helt store sjansene og forsøkte stadig å roe ned tempoet. Det vil si, til Andreas Heier entret isen. Etter tre og et halvt minutt av overtiden fikk han pucken fra Ole Einar Engeland Andersen i midtsonen og satte fart inn i offensiv sone. Heier så en luke, fyrte av et rapt håndleddsskudd som snek seg forbi både Sparta-backen og målvakt Paterson. Skuddstatistikken i overtiden endte for øvrig 0 – 2 i favør Stjernen.

Med det avgjorde Andreas Heier kampen til Stjernens fordel, og de røde tok med seg to poeng hjem til Fredrikstad.