Borte
Lillehammer
LIL

Håpet lever

(Stjernen – Lillehammer 3-2) Mange trodde nok at kampen var punktert da Lillehammer økte til 0-2 i første periode. Men Stjernen, som nærmest har gjort snuoperasjoner til en kunstform, kriget seg inn i kampen igjen og sørget for at håpet om en plass i semifinalene lever i aller høyeste grad.

Lillehammer best i gang
Til tross for at Stjernen fikk et tidlig overtallsspill da Lillehammers Mads Homdrom ble utvist etter halvannet minutt for krysstakling, så var det bortelaget som kom best i gang i kveldens femte kvartfinale.
Bortelaget hadde tydelig bestemt seg for å forsøke å avgjøre kampen tidlig, og fikk betalt for det da Andreas Martinsen sendte lillehamringene i ledelsen etter nesten syv minutter. Stjernen slet med å få det til å stemme i denne første perioden mot et offensivt Lillehammer, og de mulighetene man fikk reddet bortelagets målvakt Trym Gran. Etter nesten tretten minutters spill fikk de også et overtallsspill da Andreas Heier ble utvist for hekting. Litt under minuttet ut i overtallet doblet Lillehammer ledelsen ved Nick Dineen. De siste syv minuttene av perioden ble nesten en transportetappe, med et fornøyd Lillehammer og et Stjernen som ikke helt var venn med pucken. 0-2 sto seg altså til pause, og skuddstatistikken gikk i favør bortelaget med 16 mot 6.

Et håp ble tent
I midtperioden var det et mer aggressivt Stjernen som kom ut på isen. Allerede etter 26 sekunder fikk de røde et overtall da Christian Fosse ble utvist for holding. Både Riley Brace og Jonathan Hermansson kriget foran Lillehammers mål, men fikk ikke pucken over målstreken. Stjernen våget å ta mer initiativ i denne fasen av spillet, og et presset Lillehammer måtte slå pucken til icing for å få et pusterom. Etter nesten seks minutters spill ble Tyler Coulter utvist for slashing idet han kriget om pucken foran målet til Trym Gran, men det påfølgende overtallet til Lillehammer forble resultatløst.
Nærmest rett etter Stjernen hadde blitt fulltallig kriget Jonathan Hafsmoe om pucken i offensiv sone. Mikael Mikalsen snappet pucken og sendte den mellom beina til bortelagets målvakt og reduserte til 1-2 – et håp var tent både hos spillerne og publikum. Mikalsens redusering ga Stjernen energi, og nå var det de røde som var i førersetet rent spillemessig. Mer vilje og mer tempo gjorde at Lillehammer havnet på etterskudd i duellene om pucken.
Midtveis i perioden sørget tempoet også for Stjernens tredje overtall for kvelden da Jonas Medby ble utvist for å holde motstanderens kølle. Med en mann mer på isen var de nære en utligning, men Lillehammer holdt unna. Med fire minutter igjen av perioden ble Filip Gunnarsson, mannen Red Beavers kåret til årets spiller denne sesongen, utvist for holding. Men et godt utført undertallsspill fra Stjernen sørget for at Lillehammer ikke fikk et eneste skudd på mål mens de var en mann mer. I kampens sluttsekunder var Patrick Newell meget nære å utligne for Stjernen, men 1-2 sto seg til pause. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk i favør hjemmelaget med 19 mot 2.

Kriget til siste sekund
Filip Gunnarsson fikk en stor mulighet innledningsvis i den tredje perioden, men nok en gang var det bortelagets målvakt Gran som sto i veien for en utligning. Sekunder senere var det tid for en dobbeltutvisning da Stjernens Andreas Heier og Lillehammers Stein Andrè Hagen begge fikk to minutter for roughing. Med 23 sekunder igjen av spill fire mot fire, fikk også bortelagets Christian Fosse en utvisning for tripping, og Stjernen var i overtall fire mot tre.
Stjernen rakk å bli fulltallig, mens Lillehammer hadde fire spillere på isen da Ole Einar Engeland Andersen ladet børsa fra blålinja. Backen sendte av gårde et knallhardt skudd og foran mål sto Andreas Heier som styrte pucken i mål. Det sto 2-2 i Stjernehallen, og taket løftet seg av jubelen fra de 1561 tilskuerne på tribunen.
Drøyt midtveis i perioden var Tyler Coulter uheldig og sendte pucken over vantet, dermed en utvisning for å forsinke spillet. Lillehammer skulle forsøke seg igjen med en mann mer på isen, men tross et par gode muligheter kom Stjernen seg unna uten baklengs. Etter hvert som klokka tikket mot 60 spilte minutter manet publikum Stjernen fremover med en herlig stemning og trampeklapp. Riley Brace fikk en enorm mulighet, før Magnus Eikrem Haugen sendte Stjernehallen til himmels noen minutter senere. Kevin Davis gjorde en enorm jobb i offensiv sone, fant en udekket Haugen som hamret til på direkten og sendte Stjernen i ledelsen med 3-2.
Lillehammer satte inn et skikkelig press de siste minuttene av perioden og skapte flere farlige muligheter foran Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg. Men Hanneborg og resten av Stjernen-spillerne jobbet og kriget iherdig i egen sone og holdt bortelaget unna. Hovedtrener Aleksander Smirnov forsøkte å ta ut Trym Gran og spille seks mot fem, men Lillehammer kom ikke igjennom forsvarsmuren til Stjernen.
Det ble et drama til siste slutt – hvor Stjernens Filip Gunnarsson barket sammen mot Andreas Martinsen, som begge ble sendt i dusjen. Bortelagets Joakim Arnestad og og Alexander Reichenberg fikk to minutter for roughing, det samme fikk også Stjernens Andreas Heier og Mikael Mikalsen. Da gjensto det fire sekunder på klokka. I den påfølgende droppen fikk Stjernen kriget pucken ut i midtsonen, og vant til slutt 3-2. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 12 mot 10, totalt 37 – 28. Stjernen reduserte til 2-3 i kamper, og sluttspillet lever i aller høyeste grad før lagene møtes igjen førstkommende onsdag i Eidsiva Arena.