Frisk Asker
FRI

Stang ut mot Frisk Asker

(Stjernen – Frisk Asker) Det var Stjernen som kom best i gang i kveldens oppgjør mot Frisk Asker, men bortelaget utlignet sent i den første perioden og utnyttet energien til å snu kampen. Stjernen reduserte og skapte store muligheter i den tredje perioden, men det ville seg ikke for de røde i kveld.

Det var hjemmelaget som kom best i gang i første periode. Stjernen malte på og skapte muligheter, mens Frisk ikke hadde skudd på mål før det var spilt 5 minutter. Kampen jevnet seg deretter litt ut, men med fortsatt spill i høyt tempo og målsjanser begge veier. Det ble en liten stillingskrig og nerve i kampen, både Stjernen og Frisk fikk også en mulighet i overtallsspill uten å få uttelling. Men den forløsende scoringen skulle komme – askerbøringene hadde akkurat rukket å bli fulltallige etter seksten minutters spill da Håkon Imset Stormli får servert pucken foran mål av Riley Brace og Emil Buskoven. Trønderen gjorde ingen feil og feide pucken inn bak Frisk-målvakt Henrik Fayen-Vestavik. Perioden var så i ferd med å ebbe ut med rød ledelse, men med tredve sekunder igjen på klokka utlignet Jacob Lagace for bortelaget og lagene gikk til pause med 1-1. Skuddstatistikken i den første perioden endte til slutt i favør hjemmelaget med 13 mot 12.

Energien fra utligningen tok Frisk med seg inn i midtperioden, hvor de fikk Stjernen på hæla. Det var fint lite som stemte for de røde, hvor ingen var venner med pucken i det hele tatt. Mye feil og svake pasninger førte til mye «hawaii-hockey» og Frisk Asker tok initiativet i kampen. Etter åtte minutters spill utnyttet de et overtallsspill mens Brendan Ellis satt utvist for hekting. David Morley fant veien til nettmaskene og sendte bortelaget i ledelsen med 1- 2. Asker fortsatte å presset Stjernen, mens det meste gikk på tverke for hjemmelaget. Med seks minutter igjen av perioden økte de også ledelsen til 1-3 ved Jimi Kuronen, noe som også var stillingen etter 40 spilte minutter. Skuddstatistikken i den andre perioden endte i favør bortelaget med 11 mot 7.

Stjernen var litt avhengig av å få et tidlig mål for å skape litt spenning i kampen igjen, noe de også fikk da Stian Nybraaten Hansen feide pucken i mål allerede etter ett minutt av den tredje perioden på pasning fra Riley Brace og Tyler Coulter. Nå var det Stjernens tur til å få blod på tann og tråkket virkelig på gasspedalen. Frisk Asker virket litt rystet og de røde skapte muligheter på løpende bånd. Det så lenge ut til å henge en Stjernen-scoring i lufta, men ingen maktet å få pucken bak en meget god Fayen-Vestavik i Asker-målet. Publikum manet sine helter frem og gjorde alt for å støtte hjemmelaget, men det ville seg ikke. Heller ikke når Askers Viktor Granholm ble utvist i to + to minutter for farefullt spill med høy kølle klarte man å få uttelling. I stedet gikk det som det ofte gjør i slike tette og jevne kamper – Stjernen forsøkte å ta ut målvakt Jørgen Hanneborg og spille seks mot fem, men nevnte Granholm satte 2-4 i det åpne målet med sekunder igjen å spille. Det skulle virkelig være stang ut for serielederen i kveld. Skuddstatistikken i den siste perioden endte i favør hjemmelaget med 9 mot 6.