U20-VM : Jonathan ble matchvinner

Jonathan Hermansson ble matchvinner da Norge slo vertsnasjonen Hviterussland 3-2 i OT i Minsk i kveld.

Norge startet nok en gang strålende og ledet 2-0 etter den første perioden etter scoringer av Jonathan Hafsmoe og Lars Christian Rødne.

Hviterussland vant den andre perioden 1-0, men Norge ledet 2-1 etter to perioder.

Det var en tett og jevn kamp og Hviterussland jaktet en utligning i den tredje perioden. Med ett minutt igjen av kampen tok Hviterussland ut keeperen og fikk etablert et overtall. Med 40 sekunder igjen av kampen klarer Hviterussland å utligne til 2-2 etter et skudd fra blålinja. Fayen-Vestavik i Norges mål ble satt ut av spill da det så ut som at pucken var innom to norske spillere på vei mot mål. Men målet var et faktum og lagene måtte ut i fem min OT.

I OT gravde Jonathan Hermansson ut pucken fra eget rundvant og setter fart over hele banen. Helt ned til mållinja og vendte ut i slottet igjen, hvor han så skyter pucken rett i mål og Norge vant kampen 3-2. Et herlig mål av Jonathan hvor han viser fart, teknikk og smartness.

– Jeg får pucken i egen sone og tenker bare å holde pucken i laget, men finner ingen og spille til så da skyter jeg bare. Heldigvis gikk pucken inn, sa en strålende fornøyd Jonathan Hermansson til stjernen.no etter kampen.

Stian Nybraaten Hansen var også fornøyd med dagens kamp. – Vi spilte en solid kamp i dag og ledet 2-0 etter 1. periode. De er heldig å får satt inn ett mål i 2. periode, og utlignet til 2-2 med under 1 minutt igjen av 3.periode. Heldigvis redder Jonte dagen, med mål i OT, avsluttet Stian til stjernen.no.

Full kampstatistikk finner du her!

Jonathan har dermed 3 mål i dette U20-VM og ligger etter kampen mot Hviterussland på delt 2. plass på toppscorer lista.

Norge ligger på delt 3. plass etter tre kamper så langt i U20-VM. I morgen møter Norge Danmark kl 14:00 og siste kamp spilles på søndag mot Latvia kl 14:00.