Borte
Lillehammer
LIL

De røde krigerne

(Stjernen – Lillehammer 5-2) Stjernen hadde stanget og stanget i de to foregående kvartfinalene, men det var det ikke snakk om i kveldens tredje oppgjør mot Lillehammer. Stjernen kriget og kjempet heroisk i tre perioder, akkompagnert av en herlig stemning fra publikum og reduserte til 1-2 i kamper.

Tok kommandoen fra start
Stjernen var tydelig ute etter å holde liv i håpet om en semifinale, og tok tidlig kommandoen i kveldens kamp. I åpningsminuttene av den første perioden hadde både Filip Gunnarsson, Tyler Coulter og Austin Cangelosi gode muligheter til å sende de røde i føringen. Syv minutter tok det før Lillehammer fikk summet seg og fikk sitt første skudd på mål, det ble brått et par farlige sjanser fra bortelaget. Men det skulle være tidligere Lillehammer-spillere som skulle åpne ballet. Håkon Imset Stormli og Arttu Niskakangas fant Brendan Ellis, som var tilbake fra skade, på offensiv blålinje. Kanadieren ladet børsa og hamret inn 1-0 til Stjernen, etterfulgt av ellevill jubel fra et publikum som øynet håp om at det endelig skulle løsne litt for byens iskrigere. Spillet bølget frem og tilbake, men det var Stjernen som hadde initiativet og var farligst foran mål. Spillerne sto nærmest i kø for å avslutte, og Lillehammers målvakt Oliver Dackell hadde sin fulle hyre med å holde bortelaget inne i kampen. Mot slutten av perioden ble det skikkelig «sluttspillshockey» med full tenning og mye fysisk spill fra begge lag. Lillehammer fikk også sin utligning da Joakim Arnestad fikk pirket pucken over målstreken med to og et halvt minutt igjen å spille. Flere mål ble det ikke i den første perioden, og lagene gikk til pause med 1-1. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 14 mot 7.

Havnet under, men slo tilbake
Stjernen måtte starte midtperioden i undertall siden Magnus Eikrem Haugen hadde pådratt seg en utvisning i slutten av første periode for roughing. Lillehammer fikk ingen uttelling i dette overtallet, men gikk opp i ledelsen med 1-2 ved Andreas Martinsen noen minutter senere mens Jonathan Hermansson satt utvist for tripping.
Det kokte bra i Stjernehallen og stemningen var til å ta å føle på fra et hjemmepublikum som oppildnet Stjernen til å fortsette kampen. De røde lyttet til publikum og skapte muligheter på løpende bånd – Patrick Newell, Austin Cangelosi og Brendan Ellis hadde alle store sjanser, men hadde ikke marginene med seg.
Det hadde imidlertid Håkon Imset Stormli. Etter snaut syv minutters spill ble Lillehammers Sverre Rønningen utvist for tripping, og i løpet av det påfølgende overtallet var det Stjernens målvakt Jørgen Hanneborg som serverte trønderen. Stormli gjorde alt på egen hånd, tråklet seg gjennom Lillehammer-forsvaret og skapte kontant balanse i regnskapet igjen. Utvisninger skulle vise seg å være skjebnesvangert for bortelaget i Stjernehallen. Etter åtte minutters spill ble Martin Gran utvist for tripping, og i grevens tid fant Coulter og Stormli en udekket Filip Gunnarsson på blålinja. Svensken fyrte av på direkten, og sendte Stjernen på nytt i ledelsen med 3-2.
Stjernen og Lillehammer byttet så litt på å ha initiativet i kampen, og spillet bølget frem og tilbake med en elektrisk stemning og herlig nerve. Slik en sluttspillskamp skal være! Bortelagets Andreas Martinsen fikk en utvisning med tre minuttter igjen av perioden, for interference. Stormli, Magnus Eikrem Haugen og Mikael Mikalsen hadde sine muligheter, men flere mål ble det ikke. Stjernen vant perioden 2-1 og ledet 3-2 foran den tredje perioden. Skuddstatistikken i midtperioden gikk i favør Lillehammer med 13 mot 11.

Red Beavers og Stjernen løftet taket
Etter en litt kaotisk start på den tredje perioden fortsatte spillet å bølge frem og tilbake. Lillehammer var først farlig frempå, før Jonathan Hafsmoe satte bortelagets målvakt på prøve. Etter nesten seks minutter med nerve og stillingskrig fikk Lillehammers Christian Fosse en utvisning for hekting. Med 18 sekunder igjen av å ha en mann mer på isen var Filip Gunnarsson og Håkon Imset Stormli på farten igjen – duoen fant Tyler Coulter foran mål, som bestemt satte pucken i nettmaskene og økte Stjernens ledelse til 4-2. Etter scoringen kom Lillehammer mer med i kampen igjen, og hadde store muligheter til å redusere, men Stjernens målvakt Jørgen Hanneborg hadde stengt butikken og holdt bortelaget unna målprotokollen.
Oppildnet av at Red Beavers skapte en fantastisk stemning i hallen, plasserte Hanneborg og resten av Stjernen-spillerne hjertet godt utapå drakta og kriget heroisk for hver eneste puck. En stemning og en fandenivoldsk innsats som i hvert fall ga denne skribenten gåsehud. Med to minutter igjen av perioden valgte Lillehammer-trener Aleksander Smirnov å ta timeout. Ut gikk bortelagets målvakt Oliver Dackell og Stjernen var i undertallsspill med fem mot seks. Men de røde var ikke ferdige med å krige, og Stian Nybraaten Hansen serverte Andreas Heier pucken, som enkelt kunne øke til 5-2 i åpent mål. Stjernen vant den tredje perioden med 2-0, og kampen med 5-2. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk også i favør hjemmelaget med 7 mot 5, totalt 32 – 25.

Og med seieren i kveld reduserte Stjernen til 1-2 i kamper, og sørger for at denne kvartfinaleserien lever i aller høyeste grad!