• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Vålerenga
VIF
Borte
Stjernen
STJ

Før kampen mot Vålerenga

Ettermiddagens bortekamp mot Vålerenga er den siste kampen for Stjernen i Fjordkraft- ligaen før ribba skal inntas. Det er nok et revansjesugent Stjernen som reiser til hovedstaden og ønsker å gjøre det mange gjør i oppkjøringen til jul når pynten finnes frem – plassere Stjernen øverst!

Det har vært noen dramatiske dager for Vålerenga – mageproblemer hos flere av spillerne, samt en positiv korona-test. Kamper ble utsatt og treninger ble avlyst hvilket betød at det gikk omtrent to uker siden mellom deres seier mot Lillehammer og deres seier mot Grüner i forrige runde. I tillegg har Oslo-laget slitt mye med skader, og har lånt inn Kevin Berg fra Lørenskog. Finske Mika Partanen er ute for sesongen, og det er usikkert på om nysigneringen David Booth blir spilleklar. Vålerenga besitter for øyeblikket femteplassen på tabellen etter å ha spilt 23 kamper – med 14 seire og ni tap som fasit. En kjapp titt på poengligaen viser oss at Mathis Olimb på 14.plass er lagets beste poengplukker med 26 poeng (8 + 18), så følger Tobias Lindström på en 23.plass med 21 poeng (10 + 11), Mika Partanen på en 28.plass med 20 poeng (15 + 5) og landsmann Tommi Taimi på 38.plass med 17 poeng (2 + 15). Det er et VIF som har trøblet litt denne sesongen, men er et lag som alltid jobber hardt i 3 x 20 minutter.

Stjernen er fortsatt serieleder i Fjordkraft-ligaen. Våre røde helter ligger to poeng foran Stavanger Oilers (som har en kamp mindre spilt) og fem poeng foran Frisk Asker som knappet innpå med tre poeng etter at de slo Stjernen 5-3 i et nervepirrende oppgjør i Askerhallen forrige runde. Etter 25 spilte kamper har Stjernen 19 seire og 6 tap og har virkelig vist denne sesongen at man hører hjemme i toppen av norsk hockey. Rødbuksene har holdt seg forholdsvis friske og skadefrie og er nok ute etter en ny skalp på Jordal Amfi i ettermiddag, som en fin innledning til julefeiringen og oppladning til romjulskampene mot erkerival Sparta. Hvis vi tar et par skøytetak bort til poengligaen igjen, så ser det litt lysere ut for ettermiddagens bortelag, enn det gjorde for hjemmelaget. Patrick Newell innehar femteplassen med sine 32 poeng (13 + 19), Tyler Coulter er nummer syv med 31 poeng (14 + 17), Austin Cangelosi nummer 18 med 24 poeng (12 + 12) mens Riley Brace følger på plassen etter med 23 poeng (6 + 17).

Hvis «guttæne» stiller inn siktet på kølla, er påskrudd fra start og gir jernet, så er det absolutt muligheter for å ta sesongens tredje Vålerenga-skalp, ta med nye poeng hjem til Fredrikstad og sikre tabelltoppen.

Jonathan Hafsmoe er ikke med i troppen til dagens kamp. Følg med i sosiale medier utover ettermiddagen for Line-up!

Statistikk for sesongen 21/22:

Poengkongen:
Stjernen: Patrick Newell 32 poeng (13 + 19)
Vålerenga: Mathis Olimb 26 poeng (8 + 18)

Utvisninger:
Stjernen: Brendan Ellis 72 minutter
Vålerenga: Kalle Ekelund 37 minutter

Overtallspill:
Stjernen: 19,6%
Vålerenga: 21,1%

Undertallspill:
Stjernen: 76,7%
Vålerenga: 77%

Redningsprosenten:
Stjernen: Jørgen Hanneborg 91,6% / Preben Rabben Arntsen 89%
Vålerenga: Steffen Søberg 90,6% / Tobias Johansen Breivold 90,7%

Følg kampen:
-Se kampen på TV2 Play kl 16:00!
-Vi oppdaterer fra oppgjøret på Twitter og Instagram. - stjernenalag
-Statistikk finner du på HockeyLive.