Sparta
SPA

Med flagget til topps

(Stjernen – Sparta 3-4) Byens røde iskrigere måtte vinne kveldens kamp for å holde liv i sluttspillet, det så lenge lovende ut hvor hele laget ga alt de hadde i angrep. Men pucken skulle ikke sprette Stjernens vei denne gangen heller, og er ute av årets sluttspill.

Bånn gass
Fra dommeren droppet kveldens første puck så trykket Stjernen umiddelbart på gasspedalen og nærmest kontrollerte den første perioden fullstendig.
Allerede etter tolv sekunder var de røde i ledelsen etter et knallhardt skudd fra Ole Einar Engeland Andersen med Stian Kaltrud Nystuen og Håkon Imset Stormli som servitører. Det satte tonen for perioden, hvor Stjernen virkelig trykket på offensivt og gjestene hadde sin fulle hyre med å forsvare seg.
Etter tolv minutter sendte Mikael Mikalsen pucken dypt ned i Spartas sone. Stian Kaltrud Nystuen var på pletten og nærmest fra bak mål fikk han lirket pucken inn og doblet hjemmelagets ledelse.
Jonathan Hermansson fulgte så opp med å være uhyre nære en tredje scoring, før Kaltrud Nystuen igjen var på pletten på en retur etter skudd fra Ole Einar Engeland Andersen og pasning fra Kevin Davis. I overtallsspill noterte Nystuen seg dermed for sin andre og Stjernens tredje scoring for kvelden.
Stjernen så ut til å ha full kontroll, men i typisk lokaloppgjør-stil så snudde kampen på en femøring. I kampens siste minutt reduserte Sparta to ganger ved Lars Lundberg og Hans Kristian Jakobsson.
Dermed sto det 3-2 til Stjernen etter de første tjue, i en periode hvor Stjernen hadde spilt gnistrende hockey i 19 minutter. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 16 mot 7.

Byttet målvakt
Sparta byttet målvakt foran den andre perioden, og inn kom Kevin Carr mellom stengene. Det er ikke helt feil å si at den kanadiske målvakten ved flere anledninger reddet sarpingene i kveld.
Stjernen fikk et par muligheter i overtall da gjestenes Marcus Fagerudd og Jesper Lilleberg måtte ut i «fryseboksen» for henholdsvis holde motstanderens kølle og tripping. Men tross flere gode muligheter fra Stjernen-spillerne, så holdt sarpingenes sisteskanse tett.
Etter sju minutters spill var også utligningen et faktum da Eirik Børresen kunne sørge for at det stod 3-3 på tavla.
Midtperioden var nok gjestene det beste laget med et ørlite initiativ, og Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson reddet hjemmelaget fra flere baklengs med mange høyst kvalifiserte redninger.
Stian Kaltrud Nystuen fikk en utvisning etter nesten tretten minutters spill for en slashing, men Stjernen sto godt i mot med en mann mindre på isen og nektet sarpingene å komme til.
Perioden endte til slutt 3-3, med en skuddstatistikk som gikk i gjestenes favør med 13 mot 8.

Lå på vippen
Den tredje perioden var ganske jevnspilt, men det var tydelig at Stjernen var villig til å ofre alt for å sikre en femte kvartfinale.
Gjestene kom best i gang, men Stjernen hevet seg gradvis utover i perioden og satte målvakt Carr skikkelig på prøve ved flere anledninger.
De røde fikk også et overtallsspill da gjestenes Henrik Knold ble utvist for farefullt spill med høy kølle, men igjen så sørget gjestenes målvakt for å holde sarpingene inne i kampen. En risiko ved å nærmest kaste alt i angrep er at man blotter seg litt bakover, og det utnyttet Sparta etter femten minutters spill da Lars Lundberg sendte gjestene i ledelsen.
Det betød at Stjernen virkelig måtte opp og frem for å jage en scoring, og trener Fredrik Johansson tok også ut målvakten i de to siste minuttene av kampen. Men heller ikke i spill seks mot fem lyktes det.
Sparta tok til slutt seieren 3-4. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med 10 mot 7, totalt 34-27.

Kampstatistikk!

En liten oppsummering
Stjernen har ingen grunn til å henge med hodet etter årets sesong. Selvfølgelig er det en bitter pille å ryke mot erkerivalen, men likevel har det vært flust av oppturer denne sesongen.

 Stjernen har tatt det høyeste poengsnittet på 20 år, men to poeng per kamp.
 Ligaens tre beste poengplukkere i grunnserien i Cangelosi, Dostie og Piccnich.
 Ligaens tre toppscorere i grunnserien i Cangelosi, Kaltrud Nystuen og Piccnich.
 Den beste norske backen, Engeland Andersen, med hele 50 poeng.
 Over- og undertallsspillet forbedret fra i fjor til i år.
 Med 186 mål totalt i grunnserien, så var det kun Stavanger og Storhamar som scoret flere mål.

Og sist, men ikke minst – under trenerne Fredrik Johansson og Lasse Fjeldstads kyndige ledelse har byens røde iskrigere vist frem fartsfylt og underholdende hockey til stor glede fra publikum både hjemme og borte.
Stjernen Media takker for følget, ønsker de resterende lagene lykke til videre i sluttspillet og jeg gleder meg allerede til neste sesong hvor vi skal ta enda flere steg mot toppen.