Lillehammer
LIL

Tapte på Lillehammer

(Lillehammer – Stjernen 4-2) Det ble nok en tett og jevn affære mellom Lillehammer og Stjernen i Eidsiva Arena i kveld. Lagene byttet på å ha initiativet, men det var hjemmelaget som hadde det fleste av marginene med seg og tok til slutt seieren.

Hjemmelaget tok initiativet
Åpningsminuttene av den første perioden så ut til å være preget av litt nerver fra begge lag. Det ble litt kaotisk og rotete spill, mens verken Stjernen eller Lillehammer ønsket å ta noe særlig risiko innledningsvis. Det ble likevel noen muligheter til begge lag, men målvaktene Jørgen Hanneborg og Trym Gran holdt sine lag inne i kampen. Utover i perioden var det Lillehammer som tok initiativet i kampen og var farligst frempå. Hjemmelaget fikk lagt press i offensiv sone, og Stjernen fikk sin fulle hyre med å forsvare seg. Midtveis i perioden skulle det også bli Lillehammer som først fant nettmaskene, da Andreas Martinsen sendte hjemmelaget i føringen med 1-0. Med fem minutter igjen å spille fikk Stjernen sin største mulighet i perioden da Tyler Coulter spilte fri Arttu Niskakangas, men finnen fikk ikke pucken forbi Lillehammers målvakt. Noen minutter senere måtte Stjernen også ut i undertallsspil da Ole Einar Engeland Andersen ble utvist for tripping. Lillehammer fikk satt press på Stjernen, men fikk ingen uttelling med en mann mer på isen. 1-0 sto seg altså til pause. Skuddstatistikken gikk i favør Lillehammer med 11 mot 8.

Reduserte i midtperioden
Den andre perioden åpnet med et overtallsspill for Stjernen da hjemmelagets Mads Homdrom ble utvist for slashing. Patrick Newell var farlig og skuddvillig, men de røde ikke uttelling med en mann mer på isen. Snaue minuttet senere var det Lillehammers tur, da Stjernens Ole Einar Engeland Andersen ble utvist for hekting. Men hjemmelaget fikk ikke spille overtall mer enn rundt et minutt, siden Martin Gran også ble utvist for holding. Etter nok et minutts spill ble også Magnus Eikrem Haugen utvist for hekting, og da hadde Lillehammer igjen en mann mer på isen. Et overtall de klarte å utnytte ved at Martin Gran doblet hjemmelagets ledelse til 2-0. Etter et par farlige muligheter først ved Stjernens Jonathan Hafsmoe, og så Lillehammers Stian Kaltrud Nystuen, skulle de røde ut i et nytt overtallsspill. Spencer Humphries ble utvist for slashing. Stjernen fikk lagt bra med press i offensiv sone, og Patrick Newell var uhyre nærme en redusering med et skudd i stolpen. Reduseringen skulle likevel komme – med fem minutter igjen av perioden kunne Stjernen kontre etter et angrep fra hjemmelaget. Jonathan Hermansson sendte et skudd på mål hvor Lillehammers målvakt måtte gi en retur. Der dukket Austin Cangelosi opp og kunne redusere til 2-1. Hjemmelaget fikk et par muligheter i sluttminuttene, men målvakt Jørgen Hanneborg holdt unna. 2-1 sto seg altså til pause, med en skuddstatistikk i favør Stjernen med 11 mot 10. I sluttsekundene fikk for øvrig også Lillehammers Teemu Vuorisalo en utvisning for hekting som betød at Stjernen ville åpne den tredje perioden med en mann mer på isen.

Newell tente et håp, men…
Filip Gunnarsson fikk løsnet et skudd som Lillehammers målvakt reddet, men ellers så ble det ikke noe ut av Stjernens overtallsspill i den tredje periodens åpningsminutter. Et par minutter senere ble det også undertallsspill på Stjernen da Ole Einar Engeland Andersen ble utvist for slashing, men heller ikke Lillehammer fikk uttelling med en mann mer på isen. Kalddusjen skulle likevel komme etter drøyt åtte minutters spill da Joakim Arnestad økte Lillehammers ledelse til 3-1. Like etter fikk Håkon Imset Stormli en utvisning for hekting, og et nytt undertall ventet for Stjernen. Bare sekunder ut i undertallsspillet snappet Austin Cangelosi pucken og sendte Patrick Newell alene med hjemmelagets målvakt. Newell var iskald og reduserte til 3-2. Men klokka tikket fort Lillehammers vei. Stjernen fikk en ny mulighet i overtall med seks minutter igjen å spille da Teemu Vuorisalo ble utvist for hekting, men tross press i offensiv sone maktet ikke de røde å få pucken forbi målvakt Trym Gran. Med to og et halvt minutt igjen av perioden valgte Stjernen å ta en timeout og ta ut målvakt Jørgen Hanneborg i et forsøk på å spille seks mot fem. De røde satset alt fremover, men i stedet kunne Emil Nyhus snappe pucken og plassere den i det tomme målet. I sluttsekundene pådro Lillehammer seg to utvisninger – en lagstraff for å ha for mange spillere på isen, samt Alexander Reichenberg for hekting, men tiden ble for knapp til at Stjernen kunne utnytte det. Etter nok en tett og jevn affære vant altså Lillehammer 4-2, og leder nå 3-1 i kamper. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med 10 mot 5, totalt 26 – 29