Alle gode ting er tre

(Narvik – Stjernen 2-6) En tidlig kalddusj til tross, Stjernen gjorde en solid kamp mot Narvik i Nordkraft Arena og sikret sin tredje seier på rad. Lasse Fjeldstad og hans menn viser solid form, og er et stadig uromoment for motstanderen.

Narvik gikk hardt ut fra startblokkene i den første perioden, og presset Stjernen de første minuttene. De røde havnet på etterskudd, og sånt blir det ofte utvisninger av. Etter nesten to minutter fikk Arttu Niskakangas to minutter i fryseboksen for en slashing. Narvik brukte en snaut minutt av overtallspillet på å ta ledelsen når Dante Salituro feier pucken i mål med et rapt håndleddskudd. Etter scoringen våknet Stjernen litt, tok et visst grep om begivenhetene og var stadig farlige i offensiv sone. Nevnte Salituro fikk etter nesten ni minutters spill en utvisning for hekting. Stjernen viser hvorfor de er sterke i overtall når Alexander Reichenberg utnytter en dekket Narvik-målvakt og utligner til 1-1 etter bare 13 sekunder med en mann mer på isen. Stjernen opprettholdt et trykk på Narvik etter scoringen, men hjemmelaget er iherdige. Etter tolv minutter kriger Kenneth Pappalardo Gulbrandsen inn en ny ledelse for Narvik. 2-1 står seg til den første pausen, og hjemmelaget vinner også skuddstatistikken med 11 mot 9.

Midtperioden skulle vise seg å bli langt mer underholdende, sett med Stjernen-øyne. Perioden rekker knapt å bli et minutt gammel før Brett Thompson styrer et skudd fra blålinja i mål, men etter et lengre passiar mellom dommerne og litt videotitting, så blir målet annullert etter en hårfin høy kølle fra Thompson. Men det skulle ikke gå lenge før de røde utlignet likevel – to minutter ut i perioden smeller det fra blålinja. Travis Brown får pucken fra Tim McGauley og Sander Rønnild, og dunker den inn bak Narvik-målvakt Oscar Fröberg. 26 sekunder senere er Stjernen på farten igjen – Andreas Heier får pucken foran mål og visper den i mål etter pasninger fra McGauley og James De Haas. Stjernen kobler grepet om kampen og skaper flere farligheter i offensiv sone, men Lasse Fjeldstads menn må fortsatt jobbe med det defensive. De få gangene Narvik fikk angripe, så ble det farlig og ofte var det kun en god Jørgen Hanneborg mellom stengene som hindret scoring. Men noen minutter senere øker Stjernen ledelsen til 4-2 – Heier plukker opp en løs puck foran mål og sender den mellom beina til Fröberg. 4-2 står seg til pause i en periode hvor Stjernen var det beste laget. En skuddstatistikk på 15 – 14 vitner om en fartsfylt og underholdende periode.

Tredje periode ble en litt todelt affære. Narvik best de første ti minuttene og stresser Stjernen til å gjøre feil. Men de røde jobbet iherdig og holder hjemmelaget unna. De siste ti minuttene av perioden går Narvik litt tomme, og Stjernen har full kontroll. Etter tolv spilte minutter punkterer Daniel Leavens kampen når han setter pucken mellom beina til Fröberg etter en lekker pasning fra Tim McGauley. Snaue minuttet senere blir hjemmelagets Konsta Mäkinen utvist for holding, og James De Haas får muligheten til å fastsette sluttresultatet til 6-2 med et herlig håndleddsskudd fra droppsirkelen. Skuddstatistikken i den siste perioden viser 13 – 14, men det var bortelaget som var giftigst og tar en fortjent seier.

Kveldens kamp i Nordkraft Arena viste et Narvik som hadde litt momentum, og som gikk offensivt ut av startblokkene i hver periode. Til tider maktet de å stresse Stjernen, men det var de røde som hadde initiativet kampen sett under ett. Stjernen tar sin tredje strake seier, tre nye poeng og viser stor selvtillit og glede i sitt spill. Det borger for et fartsfylt og underholdende oppgjør mot Vålerenga førstkommende fredag.