Magisk!

(Stjernen – Lillehammer 7-5) Stjernen lå under 1-3 i kamper og måtte vinne tre kamper på rad. Etter å først ha utlignet til 3-3 kom kronen på verket i kveld hvor Stjernen hadde hele byen i ryggen. Med en elektrisk atmosfære på tribunen, sikret våre røde helter avansement til semifinalen.

Snudde perioden
Det ble en marerittåpning for Stjernen i den første perioden. Ikke bare måtte Ole Einar Engeland forlate isen med skade, men allerede etter et minutt og atten sekunder tok Lillehammer ledelsen ved Alexander Reichenberg. Det virket som at Stjernen var litt preget av stundens alvor, og innledningsvis var det Lillehammer som hadde tatt tak i kampen. Helt til det var spilt fem minutter, hvor Stjernen fikk kveldens første overtallsspill da Stian Kaltrud Nystuen ble utvist for farefullt spill med høy kølle. Stjernens nordamerikanere trykket på i overtall og til slutt var det mannen med gullhjelmen, Austin Cangelosi, som utlignet for Stjernen på pasning fra Patrick Newell og Kevin Davis. Kaptein Andreas Heier oppildnet sine lagkamerater i spillerboksen med noen velvalgte gloser på både norsk og engelsk, som ikke egner seg på trykk, men kapteinen fikk svar på tiltale. Midtveis i perioden prikket Håkon Imset Stormli krysset etter pasninger fra Tyler Coulter og Magnus Eikrem Haugen. Stjernen var i føringen med 2-1, til massiv jubel fra et fullsatt Stjernehallen.
Det var mye fysisk spill i en kamp som virkelig hadde nerve. Ingen av lagene klarte å ta noe initiativ, og målsjanser kom på løpende bånd slik at både hjemmelagets målvakt Jørgen Hanneborg og bortelagets Trym Gran hadde nok å henge snapphansken i. Med fem minutter igjen av perioden var det Lillehammer som skulle få prøve seg i overtall da Filip Gunnarsson ble utvist for holding. Bortelaget fikk etablert seg i Stjernens sone og trykket på i jakten på en utligning. Lillehamringene skulle også få muligheten i fem mot tre, siden Sander Rønnild også ble utvist for holding drøyt et halvannet minutt senere. Men med hele Fredrikstad i ryggen, anført av Red Beavers, holdt Stjernen unna og ble fulltallige uten baklengs. 2-1 til Stjernen ble også pauseresultatet etter en heseblesende første periode, med en skuddstatistikk som gikk i favør Lillehammer med 11 mot 10.

En midtperiode med mye undertall
Midtperioden startet med et Lillehammer som gikk offensivt til verks, og la et skikkelig press på Stjernen som slet litt med å komme i gang. Men de helt store mulighetene til bortelaget uteble. I stedet var det gutta fra Fredrikstad som fant nettmaskene. Stian Nybraaten Hansen og Sander Rønnild fant Mikael Mikalsen foran mål. Stjernens #55 nølte ikke et sekund, og sendte pucken i mål med et hardt dragskudd. 3-1 til Stjernen til ellevill jubel og trampeklapp fra publikum. Dette var de rødes tredje mål for kvelden på elleve skudd. Etter syv minutters spill var det duket for et nytt Stjernen-overtall da bortelagets Frank Gymer pådro seg en utvisning for krysstakling. De røde har virkelig funnet koden for overtallsspill i sluttspillet – med tredve sekunder igjen med en mann mer på isen var det Andreas Heier og Filip Gunnarsson som fant en brennhet Håkon Imset Stormli som sendte Stjernen i føringen med 4-1. Stormlis andre scoring for kvelden, og hans niende mot Lillehammer denne sesongen. Men nerven og spenningen i kampen skulle leve videre, da Lillehammers Martin Gran reduserte til 4-2 drøyt midtveis i perioden. Noen minutter senere fikk bortelaget også muligheten i overtall da Sander Rønnild ble utvist for interference, men før Lillehammer fikk skapt noe med en mann mer, så skulle det bli spill fire mot fire da Spencer Humphries ble utvist for charging. Spillet i denne fasen av kampen ble veldig stykket opp av utvisninger, og da Magnus Eikrem Haugen også ble utvist for en holding, var Lillehammer tilbake i overtall – denne gangen i fire mot tre. Stjernen rakk ikke å spille i fire mot fire lenge før det ble en ny utvisning, da Mikael Mikalsen fikk to minutter for tripping. Lillehammer fikk forsøke seg også i fem mot tre og fem mot fire, men Stjernen-spillerne kriget heroisk, så bortelaget fikk ingen uttelling etter flere minutter i overtall. Med fem minutter igjen av perioden kom det nye utvisninger, denne gangen til begge lag. Stjernens Kevin Davis fikk to minutter for roughing, mens bortelagets Martin Gran fikk sine to minutter for krysstakling. I spill fire mot fire ble det en ny redusering til 4-3 ved Emil Nyhus. Stjernen forsøkte seg på en kontring i sluttminuttene, men 4-3 sto seg til pause etter en periode hvor Stjernen startet best, men Lillehammer sørget for fortsatt nerve i kampen med to reduseringer. Skuddstatistikken gikk i favør bortelaget med 10 mot 5.

Marerittstart og trampeklapp
Den tredje perioden rakk bare å bli halvannet minutt gammel før Sverre Rønningen skapte balanse i målprotokollen ved å utligne til 4-4, og tente håpet for de tilreisende supporterne. Stjernen virket stresset etter utligningen, men så heller ikke ut til å miste trua på at de kunne komme tilbake i kampen igjen. Igjen var det de lokale gutta som satte fyr på teltet igjen. Mikael Mikalsen og Andreas Heier serverte Stian Nybraaten Hansen som i sin andre kamp på rad overlistet Lillehammers målvakt Trym Gran og sendte Stjernen i ledelsen med 5-4. Nå var man midtveis i den tredje perioden og det knyttet seg stor spenning til om Stjernen skulle klare dette, eller om Lillehammer skulle komme tilbake på nytt. Nerven var til å ta og føle på, mens det var en elektrisk stemning i hallen hvor begge lags supportere lagde et enormt liv. Men så var det denne trønderen igjen da – syv minutter igjen av perioden kriget Riley Brace og Tyler Coulter i Lillehammers sone. Kanadierne fant Håkon Imset Stormli som sørget både for et hattrick og økte Stjernens ledelse til 6-4. Lillehammer rokerte om på rekkene og kastet alt fremover i jakten på en redusering, og fikk betalt for det da det gjensto fire og et halvt minutt. Joakim Arnestad reduserte til 6-5 for lillehamringene. Med en kombinasjon av dårlig tid og energi fra reduseringen kom Lillehammer voldsomt i kampens sluttminutter og skapte flere store muligheter mens Stjernen og målvakt Jørgen Hanneborg hadde nok med å forsvare seg. Snaut to minutter gjensto da bortelagets trener Aleksander Smirnov valgte å ta en timeout. Lillehammer vant den påfølgende droppen, og mens de hadde etablert seg i Stjernens sone forlot målvakt Trym Gran buret for å kunne spille seks mot fem. Men Stjernen nektet plent å gi dette fra seg – med et minutt og femti sekunder igjen på klokka fikk Austin Cangelosi og Håkon Imset Stormli tak i pucken og forsøkte å plassere den i det åpne målet. Mikael Mikalsen plukket opp returen, og punkterte kampen ved å sette 7-5 i tom kasse.
Lillehammer gjorde et hederlig forsøk på å fortsette å jakte en redusering, men Stjernen holdt unna og avansementet til semifinale var et faktum. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør bortelaget med 13 mot 4, totalt 19 – 34.

En ellevill kamp som Stjernen regelrett nektet å tape, var effektive og kriget heroisk foran TV-kameraer og et utsolgt Stjernehallen anført av Red Beavers som skapte en helt elektrisk atmosfære og stemning.

Ren og skjær magi både på isen og tribunen som i hvert fall rørte denne skribenten så langt inn i sjela at jeg måtte ha et lite minutt etter kampen for å summe meg og tørke noen gledestårer. Nå blir det ny match førstkommende tirsdag med semifinale mot Storhamar!