Borte
Stjernen
STJ

To av to mot erkerivalen

(Sparta – Stjernen 2-3) Sparta fikk en pangåpning på romjulens andre lokalderby, og fikk en tidlig ledelse med 2-0. Men Stjernen spiste seg gradvis inn i kampen og etter tre voldsomt nervepirrende perioder sikret våre røde helter en ny seier og tre nye poeng mot erkerivalen.

Det ble en jevnspilt åpning på den første perioden, spillet bølget frem og tilbake med muligheter til begge lag. Men målvaktene Jørgen Hanneborg og Jake Paterson holdt målene rene. Etter nesten syv minutters spill fikk Spartas Hans Kristian Jakobsson en utvisning for tripping, med et påfølgende overtall hvor Stjernen ikke maktet å overliste Paterson i Sparta- målet. Men akkurat i det hjemmelaget ble fulltallig kunne Sparta helle kaldt vann i årene til Stjernen ved at nevnte Jakobsson sendte vertene i føringen nærmest rett fra utvisningsboksen. Perioden fortsatte med tøft og fysisk spill, med et ørlite initiativ til de blå. Ny kalddusj skulle komme da Sebastian Labori Christiansen fikk pirket pucken over linja etter tretten minutters spill, akkurat i det Stian Nybraaten Hansen hadde sonet ferdig sin utvisning for farefullt spill med høy kølle. Mot slutten av perioden jevnet spillet seg mer ut og Stjernen fikk opp tempoet. Det sørget for at Eirik Børresen måtte ty til ulovligheter for å stoppe de røde, og ble utvist for å holde motstanderens kølle. I det påfølgende overtallsspillet for Stjernen gikk pucken fort og de røde skapte flere gode muligheter. Med bare sekunder igjen av perioden fikk Austin Cangelosi kriget pucken i mål, og reduserte til 2-1. Et resultat som også sto seg til pause. Skuddstatistikken endte i favør hjemmelaget med 11 mot 8.

Midtperioden ble en skikkelig «rysare» fra start til slutt. Spillet bølget frem og tilbake i samtlige tyve minutter, med store muligheter til begge lag. Derbystemningen ble ytterligere forsterket av flere fysiske bataljer som sendte flere spillere til utvisningsboksen. Mest undertallsspill ble det for Stjernen som fikk fire tominuttere i løpet av perioden mot Spartas tre. Men ingen av lagene klarte å utnytte overtallsmulighetene, så midtperioden forble målløs. Hjemmelagets Niklas Roest fikk en utvisning for roughing med et snaut halvannet minutt igjen å spille, hvilket betød at Stjernen ville begynne den tredje perioden med 26 sekunder i overtallsspill. Skuddstatistikken i den andre perioden endte i Stjernens favør med 14 mot 6.

Mens den andre perioden skapte en skikkelig nerve i kampen, så ble det høydramatisk i den tredje. Stjernen fikk ikke uttelling i sitt overtallsspill i begynnelsen, og måtte omtrent rett inn i et undertallsspill da Filip Gunnarsson ble utvist for tripping etter ett minutts spill. Overtallet til Sparta varte i tre sekunder før Niklas Roest måtte ut og sone for en interference, og det ble spill fire mot fire i stedet. Mer dramatikk skulle det bli bare noen minutter senere da Spartas innlånte spiller fra Comet, Paulius Gintautas, pådro seg en fem minutters utvisning for boarding etter en voldsom takling på Stjernens Brendan Ellis. I samme momentet fikk også Spartas Magnus Nilsen og Stjernens Mikael Mikalsen hver sin tominutter for roughing. To minutter ut i de rødes overtallsspill pådro Maksims Ponomarenko seg en utvisning for interference, og Stjernen fikk en gyllen mulighet i fem mot tre. Stjernen bosatte seg i offensiv sone og pepret Sparta-målet, men målvakt Paterson hadde virkelig dagen og holdt sarpingene inne i kampen. De blå fikk litt energi etter å ha kommet unna alle minuttene i undertall, men det gikk ikke lenge før de fikk en ny utvisning i det William Fällström ble utvist for å spille pucken over vantet (forsinke spillet). Sparta rakk akkurat å bli fulltallige igjen før Jonathan Hermansson serverte Filip «Greven» Gunnarsson som virkelig ladet børsa og utlignet til 2-2. Snaue minuttet senere så ville ikke Ole Einar Engeland Andersen være noe dårligere – servert av Patrick Newell og Austin Cangelosi – fyrte han av en rapt håndleddsskudd fra droppepunktet og sendte Stjernen i ledelsen med snaut tre minutter igjen å spille. Sparta svarte med en timeout, tok ut målvakten og kastet alt fremover i håp om å få en utligning til 3-3. Men våre røde helter nektet å gi seg, kriget heroisk og kunne på nytt stå igjen som seierherre i årets romjulsderby. Skuddstatistikken i den tredje perioden vant Stjernen også med 14 mot 5.

To seire og seks poeng mot erkerivalen – snakk om en romjulsgave fra Stjernen Hockey!