Borte
Stjernen
STJ

Tre på rad

(Sparta – Stjernen 5-1) Stjernen gikk offensivt til verks og tok en tidlig ledelse i kveldens kvartfinale i Sparta Amfi, men de røde maktet ikke å holde på initiativet og måtte til slutt gi tapt for tredje gang på rad.

En lovende start
Stjernen var ute etter å få en god start på denne tredje kvartfinalen i Sparta Amfi, og fikk også uttelling tidlig i denne første perioden.
Kevin Davies tar nærmest en såkalt «coast to coast», hvor han fører pucken helt fra egen sone. Rett på innsiden av blålinja i Spartas sone legger han pucken på mål, og den sniker seg forbi målvakt Tobias Normann i vertenes mål.
En tidlig ledelse ga åpenbart Stjernen-spillerne også troen på dette, og skapte flere muligheter. Blant andre Stian Kaltrud Nystuen og Jonathan Hafsmoe hadde gode muligheter til å doble ledelsen.
Midtveis i perioden var det hjemmelaget som fikk det første overtallsspillet da Sander Rønnild ble utvist for en knetakling. Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson vartet opp med et par høyst kvalifiserte redninger, men ellers hadde de røde god kontroll med en mann mindre på isen.
De blå jaktet en utligning, og i sin iver etter å jakte etter pucken oppsto det litt «kalabalik» med snaut fire minutter igjen å spille. Spartas Sondre Ahlsen fikk fem minutter pluss matchstraff for takling mot hode etter at Brendan Ellis gikk ned for telling i ved vantet. I tillegg fikk også Paulius Gintautas og Stjernens Jarl Fredrik Tillman hver sin to minutters utvisning for roughing. Stjernen skulle dermed avslutte perioden med en mann mer på isen og håpet var å kunne doble ledelsen før pause. Men en skjebnesvanger feil gjorde at Erik Selin kunne kontre og utligne for Sparta.
1-1 sto seg dermed til pause etter det som, tross utligningen, var en god og oppløftende periode for Stjernen. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 11 mot 7.

En tøffere periode
Stjernen fikk ikke utnyttet det resterende overtallsspillet man hadde fra den forrige perioden, og da Stian Nybraaten Hansen ble utvist like etter for en roughing sørget hjemmelagets Erik Selin for å sende vertene i føringen med 2-1.
Stjernen måtte dermed på nytt jakte en utligning, og fikk en god mulighet til det et par minutter senere. Eirik Børresen ble utvist for en albuetakling, og drøyt 40 sekunder senere måtte Maksims Ponomarenko ut for en tripping. Stjernen var dermed to mann mer på isen i over et minutt, men dessverre klarte de røde ikke å utnytte sitt overtallsspill.
Midtveis i perioden var det hjemmelagets tur til å være en mann mer på isen, da Stjernen pådro seg en liten lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Takket være viktige redninger av Jesper Folke Eliasson i Stjernen-målet, så ble det ingen scoringer til vertene.
Sparta la seg på nytt på den kyniske linjen og gjorde ting enkelt, mens Stjernen igjen stanget og stanget i jakten på en utligning. Resten av midtperioden bestod mest av kriging om pucken, og de røde slet med å bryte gjennom mot Spartas mål.
Perioden ebbet ut med 2-1 til hjemmelaget, etter en jevnspilt periode, men igjen ser man at Stjernen jobber og sliter, men har ikke marginer med seg overhodet. Skuddstatistikken nok en gang i hjemmelagets favør med 10 mot 8.

En tung periode
Stjernen forsøkte å trykke på tidlig i den tredje perioden i jakten på en utligning, men det ville seg ikke for de røde. Vertene var godt organiserte i egen sone, og Stjernen stanget og stanget uten å klare å bryte gjennom.
Sarpingene fortsatte sitt enkle, kyniske spill og utnyttet enhver mulighet til å drøye tiden, og nå tikket klokka virkelig hjemmelagets vei, mens Stjernen ble mer og mer stresset i jakten på en scoring.
Etter seks minutters spill skulle de røde også få prøve seg i overtall, da vertene pådro seg en to minutters lagstraff for å ha for mange spillere på isen, men bortsett fra Jonathan Hermanssons avslutning midt på hjemmelagets målvakt, så ble lite ut av det.
Derimot skulle hjemmelage utnytte sitt overtall like etterpå da Benjamin Byrkjeland satt utvist for en interference, og og Lars Lundberg kunne øke til 3-1.
4-1 kom snaut fire minutter senere, og igjen var Stjernen en mann mindre på isen siden Stian Kaltrud Nystuen satt utvist for en interference. Niklas Roest målscorer for hjemmelaget. Stjernen forsøkte å ta ut målvakten i håp om å tenne et lite håp i denne kampen med tre minutter igjen på klokka, men det var lite som gikk de rødes vei denne perioden og 5-1 i åpent mål ble satt inn av Håvard Salsten.
Jarl Fredrik Tillman fikk en utvisning for krysstakling, som stort sett ble det siste som skjedde i denne kampen. Sparta vinner til slutt 5-1, og skuddstatistikken i den tredje perioden med 13 mot 11, totalt 34-26.

Kampstatistikk!

Nå er kun seier som er godt nok i den fjerde kvartfinalen førstkommende torsdag.