Manglerud
MAN

7 mål sørget for 7 strake

(Stjernen – Manglerud Star 7-1) Stjernen manglet Magnus Eikrem Haugen, Travis Brown og Brett Thompson til ettermiddagens oppgjør i Stjernehallen, men det så ikke ut til å påvirke den gode formen de røde er inne i. Stjernen scorer syv mål og har syv strake seire.

Den første perioden åpnet i et høyt tempo fra begge lag, men ingen klarte å spille seg til de helt store mulighetene. Det skulle brått endre seg når Stjernen får kveldens første overtallsmulighet i det Mangleruds Ole Holm blir utvist for en slashing fem minutter ut i perioden. De røde skrur opp tempoet betraktelig, og etter et minutt i fem mot fire serverer Daniel Leavens og Andreas Heier pucken til Jonathan Hermansson foran mål. Hermansson er iskald, og sender Stjernen i ledelsen med 1-0. Det virket som scoringen senket skuldrene til hjemmelaget som herfra og ut ikke skulle gi fra seg initiativet igjen. Stjernen doblet ledelsen etter nesten sytten minutters spill. Mikael Mikalsen sender pucken tvers over den offensive sonen til Andrew O’Brien som får stå helt alene og klistre pucken opp i nærmeste kryss bak en sjanseløs Manglerud-målvakt. Vondt skulle bli til verre når de røde får et nytt overtall – denne gangen er det Pontus Finstad som vises ut for en krysstakling. To sekunder før pause, legger James De Haas pucken på mål – nok en gang er Jonathan Hermansson frempå og styrer inn 3-0, som også blir pauseresultatet. Manglerud begynte friskt, men Stjernen tok fullstendig over etter den litt forløsende første scoringen. Hjemmelaget vant også skuddstatistikken med tolv mot sju.

Midtperioden fortsatte der den første slapp. Perioden rekker knapt å bli tre minutter gammel før Stjernen setter nok en puck bak Manglerud Star-målvakt Ole Morten Furseth. Også denne scoringen kommer i overtall da Mats Trygg satt utvist for en tripping. Timothy McGauley og Andreas Heier spiller lekkert frem Daniel Leavens, som setter pucken i åpent mål, og 4-0. Stjernen spilte med full selvtillit og kontroll, og Manglerud Star fikk til tider knapt låne pucken. Etter syv minutter får MS nok en utvisning, denne gang Alexander Kristiansen for farefullt spill med høy kølle. Det skulle ta et snaut minutt før Stjernen satte sin fjerde overtallscoring på like mange forsøk. Alexander Reichenberg lurer Manglerud-backene ut i pølsebua før han setter pucken opp i krysset og øker ledelsen til 5-0, med pasninger fra Andrew O’Brien og Henrik Medhus. I spill fire mot fire noen minutter senere rundlurer nevnte Medhus Manglerud-målvakten og scorer Stjernens sjette mål, lekkert spilt frem igjen av Mikael Mikalsen og Emil Buskoven. Manglerud Star spiller store deler av de resterende åtte minutter av perioden i undertall, men slipper unna flere baklengs. 6-0 står seg til pause, Stjernen vinner skuddstatistikken med elleve mot sju og bakerst har Stjernen-målvakt Preben Arntsen holdt buret rent.

Sluttperioden blir et lite antiklimaks, men også nesten som forventet. Etter å ha spilt gnistrende hockey i to perioder, slipper Stjernen litt opp på gassen og Manglerud Star inn i kampen. Oslo-laget får sin redusering til 6- 1 etter snaut tre minutter – Pontus Finstad styrer inn et skudd fra blålinja, Hans Hallgren og Robin Haglund Mathisen med pasningene. Stjernen pådrar seg en del utvisninger i løpet av perioden – Sander Rønnild får 2+10 for boarding, Maksims Ponomarenko vises ut for tripping, Andreas Heier for holding og David Hallström for interference. Det betød en del overtall for Manglerud Star, men de er ikke like effektive som hjemmelaget, og får ingen uttelling på mulighetene. I stedet er det Stjernen som øker til 7-1 med halvannet minutt igjen å spille. Daniel Trnavsky får æren av å fastsette sluttresultatet på pasninger fra James De Haas og Arttu Niskakangas. Skuddstatistikken i den tredje perioden vinner bortelaget med åtte mot elleve.

Stjernen senket skuldrene og fant frem både selvtilliten og spillegleden etter den første scoringen. De røde hadde full kontroll fra start til slutt mot et Manglerud Star som knapt fikk låne pucken før man var ute i tredje periode. Syv mål markerte den syvende seieren på rad for et Stjernen, som selv uten viktig spillere som Brett Thompson, Travis Brown og Magnus Eikrem Haugen, serverte hockey som sikkert selv Viktor Tikhonov ville nikket anerkjennende til.