Borte
Frisk Asker
FRI

MÅLKALAS MOT TABELLNABOEN

(Stjernen – Frisk Asker 7-3) Samtlige på og utenfor isen i Stjernehallen var både høyt og lavt i kveldens kamp mot Frisk Asker. Byens røde iskrigere leverte en sterk første periode, tok transportetappen i midtperioden før man leverte et fyrverkeri i de siste tjue minuttene.

To mann mer, to mål
Det var ganske åpenbart at Frisk Asker ønsket å gjøre alvor av klisjeen om at et trenerskifte gir umiddelbare resultater. Det var et offensivt Asker-lag som gjestet Stjernehallen i kveld og gikk hardt ut fra start.
Men Stjernen ga gjestene umiddelbart svar på tiltale og tok igjen med samme mynt. Det ble derfor en særs underholdende og fartsfylt første periode. Og jaggu skulle man ikke få noe å juble for også.
Etter fem minutters spill ble bortelagets Christian Vethe Bye utvist for krysstakling, og med en mann mer på isen satte Stjernen opp teltet og slo seg ned i askerbøringenes sone. Etter et snaut minutt med nærmest sammenhengende press fra hjemmelaget pådro Frisk seg en ny utvisning da Mats Frøshaug måtte ut for farefullt spill med høy kølle. 22 sekunder senere kunne Alex Dostie sende Stjernen i ledelsen etter pasninger fra Ole Einar Engeland Andersen og Austin Cangelosi.
Det var nok litt overtenning å spore hos Frisk Asker, da før Frøshaug hadde sonet ferdig så ble Nicolay Andresen utvist for en slashing. Med en ny mulighet med to mann mer på isen gjorde Stjernen kort prosess på nytt og doblet ledelsen ved Mikael Dokken etter forarbeid fra Dostie og Brendan Ellis.
Asker fikk også en mulighet i overtall da Magnus Eikrem Haugen måtte ut i «fryseboksen» for en hekting midtveis i perioden, men Stjernen var godt organiserte defensivt og nektet gjestene uttelling.
Stjernen spilte nå med mye selvtillit og hadde full kontroll på kampen. Det ble også produsert noen gode muligheter for flere mål, men perioden endte med 2-0. Skuddstatistikken i den første perioden endte uavgjort 9 mot 9.

En noe oransje periode
Midtperioden startet med et overtall for Stjernen, siden Bobby MacIntyre ble utvist i slutten av den første perioden for en tripping, men nå hold askerbøringene tett bakover.
Etter flere store muligheter fra Stjernen, så var det tangotrøyene fra Askers tur til å kjenne litt på nettsusen. Mens Austin Cangelosi satt utvist for farefullt spill med høy kølle, så kunne Hampus Gustafsson redusere til 2-1.
Etter et resultatløst overtall for Stjernen, måtte Cangelosi på nytt ut og sone – denne gangen for en hekting. Med en mann mer på isen utlignet gjestene til 2-2 ved Fredrik Bjørndal. 2-2 ble også pauseresultatet hvor mye av energien fra Stjernens første periode var borte, og Frisk Asker ble sluppet inn i kampen igjen. Skuddstatistikken i den andre perioden endte i favør gjestene med 12 mot 11.

«Hårtork»
I pausen før den siste perioden må trener Fredrik Johansson ha kanalisert sin indre Alex Ferguson, og funnet frem den berømte hårføneren, eller skal man si hårtorken. For det laget som entret isen foran den siste perioden skulle det virkelig gnistre av.
Allerede etter 31 sekunder var Stjernen i ledelsen igjen takket være Austin Cangelosi, etter forarbeid av John Nicholas Piccnich og Alex Dostie.
Fem minutter senere var nevnte Piccnich på farten igjen, og sammen med Ole Einar Engeland Andersen fant de storscorer Stian Kaltrud Nystuen som i overtallsspill sørget for at Stjernen igjen var to mål foran.
Et lite skår i gleden ble det da Alexander Bonsaksen reduserte for gjestene, og at speaker rett etterpå opplyste om at naboen 17 kilometer unna hadde utlignet i sin kamp.
Men det ble fort glemt da Stjernens #88 nok en gang var på rett plass til rett tid. Sekundet etter at gjestene hadde blitt fulltallige etter å ha blitt straffet for å ha for mange spillere på isen, fant Alex Dostie og Ole Einar Engeland Andersen nevnte Cangelosi foran mål som sørget for at det stod 5-3 i målprotokollen.
De fleste trodde nok at det var den berømte spikeren i kista, men våre røde iskrigere hadde ikke tenkt til å gi seg før sluttsignalet gikk. I løpet av periodens siste to minutter, sånn cirka, så skulle det komme mer jubel.
Frisk Asker forsøkte seg med å trekke ut målvakt Nicklas Dahlberg og spille seks mot fem, men i stedet kunne John Nicholas Piccnich sende pucken i det åpne målet etter pasninger fra Alex Dostie og Filip Gunnarsson.
Kronen på verket stod hurtigtoget Stian Nybraaten Hansen for da han ble med på en kontring i sluttsekundene og kunne på lekkert vis fastsette sluttresultatet til 7-3. De målgivende pasningene var det Stian Kaltrud Nystuen og Håkon Imset Stormli som stod for.
Stjernen leverte litt blanda drops i løpet av kampens tre perioder, men i de siste tjue minuttene var det hockeygodis fra start til slutt. Skuddstatistikken i perioden gikk også i favør hjemmelaget med 9 mot 5, totalt 29-26.