Frisk Asker
FRI

Det går likar no!

(Stjernen – Frisk Asker 3-2 e.s.s) Ispedd litt svensk hockeygodis, så bød Stjernen på en trøndersk aften i det uhyre jevne og spennende dramaet i Stjernehallen. Det måtte tre perioder pluss fem minutter og 40 straffer til før våre røde helter tok hjem seieren.

En fartsfylt periode
De som hadde møtt opp i Stjernehallen for å overvære kveldens kamp mellom Stjernen og Frisk Asker fikk se en fartsfylt og underholdende første periode. Publikum hadde knapt fått satt seg før dagens første trønder viste seg frem – Håkon Imset Stormli kunne styre inn Stjernens første scoring etter forarbeid av Andreas Heier og Albin Lindgren. Da hadde klokka så vidt passert et minutt med spilletid. Sekunder senere skulle Frisk Asker få prøve seg i overtallsspill da Markus Aas-Eng Mikkelsen ble utvist for hekting, men Stjernen jobbet godt med en mann mindre på isen og nektet askerbøringene uttelling. Noen minutter senere kom Alex Dostie alene med bortelagets målvakt Nicklas Dahlberg. Dostie ble hindret i siste øyeblikk og ble tildelt straffeslag. Den duellen gikk Dahlberg seirende ut av. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, og bakerst hos Stjernen var det den andre trønderens tur, Preben Rabben Arntsen, til å vise seg frem ved å varte opp med flere kvalifiserte redninger. Like god var Dahlberg i andre enden av isen, så ingen av lagene klarte å omsette sine muligheter til scoring. Med fem minutter igjen å spille var det Stjernens tur til å spille i overtall da Alexander Bonsaksen ble utvist for en interference. Ole Einar Engeland Andersen testet børsa i overtallsspillet, men bortelaget kom seg helskinnet gjennom sitt undertall. På tampen av perioden ble det litt, som kan kaller det på fagspråket, «kalabalik» ute på isparketten. Gemyttene roet seg fort og Ole Einar Engeland Andersen fikk en utvisning for roughing, mens Askers Felix Girard fikk en utvisning for boarding pluss en for roughing. Stjernen fikk spille de resterende sekundene i overtall, men 1-0 sto seg til pause etter en veldig underholdende og jevnspilt første periode. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 8 mot 7.

En litt roligere midtperiode
Stjernen innledet den andre perioden i overtall, men rakk ikke å utnytte det. Begge lag skapte sine muligheter de første minuttene, men igjen sto målvaktene i veien for det som kom. Frisk Asker og Stjernen skulle også få prøve seg i overtallsspill – først etter snaue fire minutter hvor hjemmelagets Andreas Heier ble utvist for slashing, før bortelagets Magnus Geheb ble utvist for samme forseelse drøyt midtveis i perioden. Stjernen var godt organisert i sitt undertallsspill, og skapte noen farligheter i sitt overtall noen minutter senere. Men Stjernens Preben Rabben Arntsen og Askers Nicklas Dahlberg var i det umulige hjørnet mellom stengene. Med noen få minutter igjen å spille fikk Alex Dostie en ny stor mulighet til å doble Stjernens ledelse, men igjen var bortelagets målvakt på pletten. Perioden endte målløs, etter litt roligere 20 minutter enn det var i første periode. Skuddstatistikken endte uavgjort 12 mot 12.

Dramatiske sluttminutter
Den tredje perioden åpnet med et skikkelig press fra askerbøringene, hvor målvakt Preben Rabben Arntsen virkelig sto frem som en matchvinner og holdt Stjernen inne i kampen med flere gode redninger. Det skulle også være bortelaget som var best de første syv minuttene av perioden, frem til Alexander Bonsaksen måtte sette seg i «fryseboksen» igjen for farefullt spill med høy kølle. Da brukte Stjernen omtrent ett minutt av sitt overtallsspill på å doble ledelsen. Albin Lindgren klasket til på direkten etter forarbeid fra Kevin Davis og Andreas Heier, og Askers målvakt Dahlberg hørte nok bare suset av pucken idet den føk forbi. Rett etterpå kunne Stian Kaltrud Nystuen ha økt til 3-0, men nå var Dahlberg med på notene igjen. Lagene fikk også prøve seg i spill fire mot fire da Sander Rønnild og bortelagets Mats Frøshaug fikk hver sin utvisning for roughing, men igjen sto Rabben Arntsen og Dahlberg i veien. De siste fem minuttene av perioden skulle bli dramatiske for Stjernen. Først kunne Mikkel Christiansen redusere til 2-1, før Anton Holm utlignet for Frisk Asker seks sekunder ut i sitt overtallsspill mens Jonathan Hermansson satt utvist for en slashing. Det sto dermed 2-2 etter tre perioder, og det var duket for «sudden death» i Stjernehallen. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør bortelaget med 15 mot 5.

Trøndersodd
Det ble høydramatisk i de fem minuttene overtiden varte. Med spill tre mot tre ble det mye is å spille på, og det skapte store muligheter begge veier. John Nicholas Piccnich prikket tverrliggeren for Stjernen, mens Rabben Arntsen jobbet febrilsk bakerst for å holde pucken unna. Det ble derfor målløst, og kampen måtte avgjøres på straffeslag. Skuddstatistikken i overtiden endte i favør Frisk Asker med 3 mot 2, totalt 28 – 37.

Få hadde nok forutsett at det måtte et skikkelig «straffebonanza» til for å avgjøre en vinner. Igjen var det Stjernens trøndere som avgjorde ved at Preben Rabben Arntsen nektet askerbøringene scoring, før Håkon Imset Stormli med kampens førtiende (!!) straffe sørget for at Stjernen tok hjem seieren og sikret seg to poeng.

Neste kamp for Stjernen er også hjemme i Stjernehallen – mot Manglerud Star den 24.november. Pucken droppes klokken 18.30, vel møtt!