Storhamar
STO

"Reiste kjerringa" mot Storhamar

Det var nok mange som hadde forrige kamp friskt i minnet da Simen Andrè Edvardsen satte 1-0 for Storhamar allerede etter 34 sekunder. Men da Daniel Trnavsky gjorde 1-1 20 sekunder senere, kunne man øyne konturene av noe.

Stjernen hadde helt tydelig lært, og gikk ut med høyt tempo og en fandenivoldsk innstilling. Da den første perioden nærmet seg halvspilt setter David Hallström pucken i nettet, og man kunne gå til pause med en 2-1 ledelse.

Andre periode fortsatte der den første slapp. Spillet bølget frem og tilbake, med sjanser begge veier. Da Daniel Leavens satte 3-1 fire minutter ut i perioden kunne man nesten føle den gode, gamle stemningen i Stjernehallen igjen, selv med kun 200 tilskuere på tribunen hvorav snaut 20 hadde tatt turen fra Hamar.

I tredje periode hadde Storhamar bestemt seg for å gå hardt ut. Kampen lå og vippet, og hamarsingene hadde et visst initiativ. De gules Simen Andrè Edvardsen gjorde hattrick da han først reduserte til 3-2 etter bare 13 sekunder, og utlignet til 3-3 med litt i overkant av tretten minutter igjen av perioden. Men Stjernen ga seg ikke – Jørgen Hanneborg stengte igjen målet, og «guttæne» jobbet som galeislaver. Stemningen sto nærmest i taket når Brett Thompson sørger for ledelse, 4-3, med seks minutter igjen å spille. 2 kjappe utvisninger på rappen mot slutten av perioden gjorde at Storhamar kunne legge press på Stjernen, de tok også ut keeper Viktor Kokman for å kunne spille 6 mot 4.

De røde hadde bestemt seg, dette skulle man ikke gi fra seg. Et par klareringer nærmest strøk stolpen på Storhamars åpne mål, men de drar det i land, vinner 4- 3 og alle poengene blir igjen i Fredrikstad. Kjerringa er herved reist!