Sparta
SPA

«Slaget om Østfold» er vunnet!

Del to av romjulskampene mot Sparta ble akkurat slik vi alle hadde drømt om. Fullsatt hall, magisk stemning, isen frøs ikke mellom andre og tredje periode, kalas-siffre, etc.. Daniel Ciampini sa etter kampen, – Publikum var fantastiske, dette er en kamp jeg vil huske for alltid.

Det var en jevn kamp i de to første periodene, før ketsjup-effekten slo inn for Stjernen i den tredje perioden. Stjernen kom best i gang og tok ledelsen 1-0 etter at Sam Coatta satte inn en retur etter skudd fra Andrew O´Brien i overtall før det hadde gått to minutter av kampen. Sparta utlignet ved Robin Dahse etter drøye 13 minutter. Med 2:30 igjen av den første perioden sendte Daniel Ciampini Stjernen i ledelsen på ny. Nok et overtall mål av Stjernen. Stjernen gikk til pause med en 2-1 ledelse. Skudd 10-7.

Sparta utlinget til 2-2 etter 22:30 når Magnus Nilsen får stå alene foran Stjernens mål og enkel satt inn målet. Etter drøye 28 minutter får Stjernen straffeslag og Daniel Ciampini sendte Stjernen i ledelsen på nytt. Flere mål blir det ikke denne perioden. De to første periodene er preget av mye utvisninger og spillet blir oppstykket for begge lag. Skudd 4-9.

Den tredje perioden skulle bli en forsmak på nyttårsaften. Det ble et fyrverkeri av en periode som Stjernen vant 6-1. Festen startet med at David Hallström satt inn en retur på skudd fra Ponokarenko etter 43 min spill. Stjernens femte mål var en fryd å se på. I undertall snappet Langdalen pucken i egen sone og satte fart sammen med Heier. Heier fikk pucken og kom alene mot Lillegrend. Han sendte da et pass bak ryggen til Langdalen som på direkten satte pucken i mål. Nydelig spill av Langdalen og Heier sendte Stjernen i en 5-2 ledelse etter drøye 47 minutter. I løpet at 1:30 satt Sam Coatta og Andrew O´Brien inn hvert sitt powerplay mål og dermed ledet Stjernen 7-2. Etter drøye 53 minutter satt David Hallström inn sitt andre mål for kvelden på en backhand etter litt «rot» foran Spartas mål. Stjernens niende og siste mål for kvelden ble scoret av Daniel Trnavsky på en retur på et skudd fra Heier i overtall. Kveldens femte powerplay mål for Stjernen. Sparta fikk kampens siste mål da en Sparta spiller skyter fra blå og pucken blir liggende bak Rumpel og Grönberg pirker inn Spartas tredje mål. Skudd 11-4, totalt 25-20.

Stjernen vant dermed også den andre kampen mot Sparta på få dager. Seieren betyr også at Stjernen tar sin sjette strake seier i Stjernehallen og klatrer forbi Sparta på tabellen. Stjernen inntar sjette plassen, med bare to poeng opp til Vålerenga på femteplass.

Da takker vi av med seier i fullsatt hall mot erkefienden i dette tiåret og håper utviklingen til både klubb, tropp og publikum fortsetter inn i det neste tiåret. Godt nytt år alle sammen!