Manglerud
MAN

Klatret på tabellen

(Manglerud Star – Stjernen 3-4 etter straffeslag) Med seier i kveld kunne Stjernen både ta sin første borteseier for sesongen, og klatre på tabellen fra 7. til 5.plass – forbi både kveldens motstander Manglerud Star og erkerival Sparta.

MS hadde sine sjanser, men «guttæne» vant fortjent etter straffer og tok med seg to poeng hjem til Fredrikstad. Første periode bar preg av mye utvisninger, blant annet fikk Stjernens Maksims Ponomarenko 2+10 minutter for boarding. Men det var bortelaget som viste seg å være giftigst i overtall. Etter bare 37 sekunder av perioden får Mangleruds Tord Thoresen to minutter for slashing. Med snaut åtte sekunder igjen av overtallet sender James De Haas Stjernen opp i føringen med en lekkert håndleddskudd fra blålinja. Snaut fem minutter senere skal MS-keeper Lars Haugen klarere pucken, men ender opp med å sende den rett på køllebladet til Andreas Heier som får en enkel jobb med å sette 2-0. 2-0 sto seg også til pause, etter en første periode hvor Stjernen har full kontroll.

I andre periode er Manglerud litt mer med på notene, og Stjernen er litt mer på hæla. MS jobber hardt foran mål, men Stjernens backer jobber iherdig og en god Jørgen Hanneborg mellom stengene holdt bortelaget inne i kampen. Også denne perioden bar preg av mye utvisninger og et nytt overtallsmål fra Stjernen. Mens hjemmelagets Kjetil Martinsen satt utvist for slashing, satte Brett Thompson 3-0 med en frekk backhand. Snaue minuttet senere jobbet Manglerud inn reduseringen til 3-1 ved Robin Haglund Mathisen. MS øynet mulighetene for å jobbe seg inn i matchen igjen, men Stjernen kontrollerte spillet og 3-1 sto seg til pause.

Det sies at man bør unngå utvisninger for å vinne kamper, og det blir tungt når Mikael Mikalsen (2), Alexander Reichenberg og Andreas Heier må sone i fryseboksen. Jørgen Hanneborg fortsatte det gode spillet i Stjernens mål og vartet opp med kanskje rundens redning når svenske Jesper Öhrvall nesten bare skal sette pucken i åpent mål. Men å spille i undertall fem mot tre er en utfordring, og til slutt fikk Manglerud pucken i mål ved Håkon Nilsen. 3-2, og snaut 5 neglebitende minutter gjensto av kampen. Oslo-laget fikk blod på tann, og presset Stjernen dypt inn i egen sone. Med ett minutt og 47 sekunder igjen på klokka tar Manglerud en time out, tar ut keeper, spiller 6 mot 5 og får uttelling ved at Mathias Trygg utlignet til 3-3.

Stjernen var best i overtidsperioden og fikk store sjanser ved Arttu Niskakangas, Brett Thompson og James De Haas, men en god Lars Haugen i Manglerud-buret holdt hjemmelaget inne i kampen.

Spenningen fortsatte inn i straffeslagskonkurransen. Jørgen Hanneborg reddet fire av Mangleruds straffer, mens stolpen reddet ett. Brett Thompson scoret sikkert på sin straffe, som var nok til å sikre Stjernen seieren på overtid og to poeng. De røde klatrer dermed fra 7. til 6.plass på tabellen, og passerer erkerival Sparta.