Grüner
GRU

Jubel på jubileumskvelden

(Stjernen – Grüner 7-1) Før kveldens kamp markerte Stjernen Hockey sitt 60 års jubileum. Flaggene vaiet over hele byen, blomster ble overrakt og taler fremført av byens varaordfører Siri Martinsen og presidenten i ishockeyforbundet Tage Pettersen. Det skulle bli mer å glede seg over i løpet av kvelden, men det satt langt inne.

Etter lokalderbyet mot Sparta i forrige runde hadde trener Lasse Fjeldstad valgt å totalt gjøre om på rekkene. Det virket å være en liten vekker for spillerne som ga svar på tiltale. Men Grüner skal ikke undervurderes – gutta fra løkka jobbet kollektivt og iherdig i egen sone og klarte å forstyrre Stjernen såpass at de store sjansene uteble. Men det var ikke helt ufortjent at Brett Thompson kriget inn 1-0 i overtall etter femten minutter av perioden. En periode som ikke hadde mye finspill, men som også ble oppstykket av flere utvisninger til begge lag.

Andre periode fortsetter litt i samme spor. Grüner jobber hardt og holder Stjernen unna de farligste mulighetene. James De Haas beviste da viktigheten av å legge pucken på mål da han sender et håndleddsskudd fra blålinja rett i mål, og Stjernen økte sin ledelse til 2-0. Noen minutter senere sover Stjernen i egen sone, og Grüner får muligheten til å redusere til 2-1 ved Håvard Salsten, som for øvrig er sønn av den tidligere hockeyspilleren Petter Salsten. 2-1 står seg til pause. Både stillingen og skuddstatistikken (18-19) beskriver en jevn kamp så langt.

I tredje periode så det ut som at Grüner hadde fått litt blod på tann, og presset Stjernen bra. Men så fikk hjemmelaget sving på sakene, mens Grüner virket å være slitne. Stjernen tar fullstendig over og er det klart beste laget. Innen de første ti minuttene er spilt, så har Jonathan Hermansson og Maksims Ponomarenko sørget for at de røde leder 4-1. Andreas Heier byr på litt «hockeygodis» når han er sist på pucken både en og to ganger og etter hvert som kampen tikker mot slutten har Stjernen en solid og fortjent ledelse med 6-1. Med snaue syv sekunder igjen å spille fastsetter Timothy McGauley sluttresultatet til 7-1 og Stjernen får med seg alle tre poengene.