Lillehammer
LIL

Stjernen seiret på overtid

(Stjernen – Lillehammer 3-2) Stjernen ønsket å revansjere det forsmedelige tapet borte mot Lillehammer i forrige runde. Lillehamringene gjestet i kveld Stjernehallen til et nytt oppgjør, og etter en neglbiter av en kamp, så gikk Stjernen seirende ut på overtid.

Kveldens første periode ble relativt jevn og sjansefattig, noe skuddstatistikken (5 – 7) er et ganske tydelig tegn på. Ingen av lagene klarte å tilrive seg noe særlig initiativ. Begge hadde sine muligheter, men målvaktene Jørgen Hanneborg og Trym Gran var på alerten og holdt buret rent. Stjernen hadde sjansen i overtall med både fire og fem mot tre spill mot slutten av perioden, men satte ikke Lillehammer-målvakt Gran på de helt store prøvene. Pauseresultatet ble 0-0, kampen sto og vippet.

Der første periode var sjansefattig, så ble andre periode mer innholdsrik. Perioden rekker ikke engang å bli et minutt gammel før den første pucken satt i nota – Lillehammer tok ledelsen 1-0 ved Ben Holmstrom etter bare 32 sekunder. Noen fryktet kanskje det verste etter en sånn kalddusj, men Stjernen hadde på ingen måte tenkt å gi seg. Etter fire minutter utligner Stjernen ved at Emil Buskoven legger pucken på mål fra blålinja – ikke det hardeste skuddet, men keeper har ikke helt oversikten og pucken sniker seg mellom beina og i mål. Snaut tre minutter senere er Emil Buskoven på farten igjen, denne gang med en målgivende pasning når han kombinerer fint med Brett Thompson på en kontring. Thompson sender iskaldt pucken til James De Haas som smeller pucken bak en sjanseløs Trym Gran og 2-1 ledelse til Stjernen. «Guttæne» fikk litt vind i seilene av ledelsen, og presser Lillehammer. Dessverre så faller en Stjernen-spiller i offensiv sone, Lillehammers Austin Cangelosi snapper pucken og gjør ingen feil alene med Hanneborg med rundt fem minutter igjen å spille. 2-2 blir også pauseresultatet etter en periode Stjernen var best og vant skuddstatistikken 15 – 11.

Tredje periode skulle vise seg å bli en real neglbiter. Det var en stillingskrig hvor spillet bølget frem og tilbake. Begge lag spilte seg til store muligheter, men pucken ville ikke i mål. Etter hvert festet Lillehammer et lite grep om kampen og la trykk på Stjernen. Skuddstatistikken for perioden ble 9 – 17, men hjemmelaget jobbet iherdig og holdt LIK unna. Mot slutten av perioden har Lillehammer en dropp i offensiv sone, hvor Stjernens Daniel Leavens får en 10 minutters utvisning for dårlig oppførsel. LIK sendte utpå sin førsterekke med Andreas Martinsen i spissen, men det ble ingen uttelling og det er duket for «sudden death», eller overtidspill i inntil fem minutter. Etter 48 sekunder av de minuttene er Stjernens #16 James De Haas på farten igjen – servert av Tim McGauley, sikrer han to poeng og sender et lettet publikum til himmels. Kamp nummer to mot Lillehammer på under ei uke ble en skikkelig sliteseier for Stjernen. Man måtte jobbe hardt for seieren i en jevn og fysisk batalje, men hele laget sto frem med en enorm arbeidsmoral i kveld og sikret seieren på overtid. Forhåpentligvis bygger det selvtillit inn mot førstkommende lørdags bortekamp mot Grüner.