Sparta
SPA

Slo erkerivalen på overtid

(Stjernen – Sparta 3-2 e.s.s) Det var et forventningsfullt publikum som hadde møtt opp i Stjernehallen i kveld. Et varierende Sparta-lag skulle måle krefter mot et formsterkt Stjernen med fire strake seire. Sarpingene bød virkelig opp til dans, og i romjulens første lokalderby fikk tilskuerne føle alt fra ren fortvilelse til pur ekstase i en kamp som virkelig hadde alt.

Det var de blå som kom best ut fra startblokkene. Sparta var høyt og lavt, og stresset Stjernen til å gjøre feil. Det var ikke mye som stemte for hjemmelaget i den første perioden, og det var ikke helt ufortjent da Santeri Saari gir sarpingene ledelsen etter syv minutters spill.

Vondt skulle bli til verre når den blå finnen var frempå igjen – Saari legger pucken på mål og Hans Kristian Jakobsson styrer pucken i mål, 0-2 etter ni minutter. Spartas andre scoring kom i overtall, mens James De Haas satt utvist for for holding. Men Stjernen ga seg ikke – hjemmelaget rekker akkurat å bli fulltallige når Daniel Leavens serverer Tim McGauley foran Sparta-målvakten. McGauley gjør ingen feil og reduserer til 1- 2. Stjernen scorer på sitt første skudd på mål, som Andrew O’Brien påpeker for Sparta- benken med noen meldinger som ikke helt egner seg på trykk. 1-2 står seg til pause, og det er bortelaget som har vært hetest på grøten, og vinner også skuddstatistikken med 4 mot 9.

Midtperioden burde egentlig blitt akkompagnert av noen tropiske drinker og litt solkrem. Det var lite som stemte for noen av lagene, og det ble mye «hawaii»-hockey. Riktignok satt Spartas Trym Østby pucken i tverrliggeren etter nesten fem minutters spill. Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg vartet opp med kveldens redning når Christoffer Karlsen har åpent mål, men en lynkjapp Hanneborg får snapphansken på pucken. Tolv minutter ut i perioden lurer McGauley Spartas Niklas Roest ut i pølsebua, men den påfølgende avslutningen går knallhardt i stanga. Den andre perioden ender målløs – en rotete periode hvor ingen av lagene fikk det til å stemme, men Stjernen mer med på notene og vinner skuddstatistikken med 13 mot 11.

Det var en nervøs stemning på tribunen før den tredje perioden. Sparta i ledelse 1-2, og man håpet at Stjernen ville våkne og få opp dampen. Bortelaget begynte med overtallspill, siden Andrew O’Brien fikk en utvisning på tampen av den andre perioden for farefullt spill med høy kølle. Spillet bølget frem og tilbake og begge lag spiller seg til gode muligheter, men både Hanneborg og Sparta-målvakt Jens Kristian Lillegrend har en god dag på jobben og holder unna. Etter åtte minutter spiller Alexander Reichenberg og Brett Thompson seg fint frem foran Sparta-målet. Lillegrend holder, men det oppstår tumulter foran mål som ender med et resultatløst overtall for Stjernen. For andre gang i perioden får Stjernen en utvisning for å ha for mange spillere på isen – en avgjørelse ikke mange på Stjernen-benken var helt enige i, og mange trodde kanskje at dette var spikeren i kista. Men, snaue 40 sekunder senere pådrar Spartas Svein-Petter Falk Larssen seg en utvisning for holding. Trener Lasse Fjeldstad tar en time out, tar ut keeper og det blir spill fem mot fire for Stjernen. Kveldens bestemann Tim McGauley kriger inn utligningen, en scoring som blir stående etter en lengre videovurdering fra dommerkvartetten. Perioden ender 2-2, Stjernen vinner skuddstatistikken 12 mot 11, og det er duket for inntil fem minutter overtid.

I løpet av overtidsminuttene skaper begge lag store sjanser. Sparta er nærmest med et skudd i stanga med påfølgende skudd i tverliggeren på returen. Alexander Reichenberg får også en enorm mulighet som hele hallen nesten tror er inne, men pucken sniker seg utenfor Sparta-målet.

Overtidsperioden ebber ut, og romjulens første lokalderby skal avgjøres på straffeslag. Etter Stjernens syv og Spartas åtte straffer var man like langt – Tim McGauley og Alexander Reichenberg scoret for hjemmelaget, Hans Kristian Jakobsson og Christoffer Karlsen for bortelaget.

Så kom Arttu. Stjernens #49 er iskald, feier pucken i mål og sender medspillere og publikum ut i en eufori blandet av lykke og lettelse.

Det første lokalderbyet i romjula ender med seier for Stjernen, og seiersrekka økes til fem på rad! Det vil nok bli tøft i Sparta Amfi førstkommende onsdag, da de blå sikkert vil være revansjesugne – men til tross for seier, så vil nok Stjernen bevise at man kan bedre enn dette. Det ligger an til et nervepirrende oppgjør i fiendens hule!