Vålerenga
VIF

Knusende seier

(Stjernen – Vålerenga 8-1). Publikum i Stjernehallen forventet nok en tøff og jevn batalje mot Vålerenga, men få hadde nok trodd at når Arttu Niskakangas scoret Stjernens første mål, så var det den første av åtte pucker målvakt Steffen Søberg skulle slippe forbi seg. De røde serverte en festaften, og feide Oslo-laget av banen.

Det var altså Niskakangas som fikk åpne ballet. Allerede etter snaue minuttet var finnen frempå, spilt frem av Brett Thompson og James De Haas. Stjernens overtallspill skulle vise seg å være virkelig effektivt – mens Vålerengas Thomas Olsen satt utvist for slashing styrer Jonathan Hermansson inn 2-0 etter fint spill av Tim McGauley og James De Haas. Midtveis i perioden regelrett kolliderer to Vålerenga spillere i egen sone – McGauley serverer Andreas Heier foran mål som gjør ingen feil og øker Stjernens ledelse til 3-0. Vålerenga fikk også sine muligheter i overtall og hadde blant annet et skudd i tverliggeren. Men med en solid sisteskanse i Jørgen Hanneborg og hard jobbing i egen sone, står 3-0 seg til pause. VIF vinner skuddstatistikken 7 – 9, men Stjernen var dødelig effektive og tok godt vare på mulighetene man fikk.

På tribunen fryktet man at Vålerenga ville komme ut i et fryktelig tempo i andre periode, slik man så i forrige kamp mellom disse to. VIF begynte også perioden i overtall, da Maksims Ponomarenko hadde fått en utvisning i slutten av den første perioden for knetakling. Men igjen er det hjemmelaget som får uttelling – Vålerenga slår en puck til icing. Tim McGauley vinner den påfølgende droppen i offensiv sone, gir pucken til Daniel Leavens som ikke nøler med å legge den i mål og 4-0. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, men keeper Hanneborg varter opp med solide redninger og foran seg har han et Stjernen som spiller med stor selvtillit. Når bortelagets Kalle Ekelund blir utvist etter nesten ni minutter av perioden, er det ingen nåde fra de røde. Playmaker McGauley serverer Brett Thompson som lurer Søberg ut i pølsebua før han setter 5-0. Vålerenga begynner å bli litt frustrerte, som resulterer i en liten fight foran Stjernens mål og nytt rødt overtall. VIF rekker knapt å bli fulltallig før Albin Lindgren må ut for slashing. Lindgren rekker knapt å ta en slurk av vannflaska før han har sonet ferdig når Stjernens bestemann for kvelden Tim McGauley feier pucken i mål og fastsetter pauseresultatet til 6-0, med en skuddstatistikk på 18 – 9!

Stjernen slapp opp litt på gassen i sluttperioden, og det virket nok som at Vålerenga hadde innsett at dette ikke var deres kveld. Andrew O’Brien får en 10 minutters utvisning for dårlig oppførsel, uten at det så ut til å påvirke Stjernen nevneverdig. Hjemmelaget jobber heroisk, og rir unna undertallspill med to mann mindre på isen da McGauley og Mikael Mikalsen ble utvist for henholdsvis interference og farefullt spill med høy kølle, men VIF får ikke uttelling på sjansene de skaper. Det skulle gå den veien høna sparket for St. Hallvards menn i kveld – idet Stjernen blir fulltallige får backen Travis Brown pucken – han lurer alle, tråkler seg gjennom alt og setter inn det syvende målet for kvelden. Mer drama skulle det bli – Stjernen får muligheten til å spille fem mot tre når Axel Eidstedt, Sondre Olden og Villiam Strøm vises ut omtrent samtidig for henholdsvis farefullt spill med høy kølle, for mange mann på isen og krysstakling. Det oppstår en litt spesiell situasjon når en av utvisningene er unnagjort, men spilleren slipper ikke ut av boksen før de har gått noen sekunder. I mellomtiden er Andreas Heier frempå og setter pucken i mål. Etter en lang diskusjon mellom dommere og trenerne, blir målet stående og VIF blir fulltallige igjen. Med fem miniutter igjen å spille finner til slutt Vålerenga veien inn bak Hanneborg – Filip Gunnarsson får redusere og fastsetter kveldens sluttresultat til 8-1. Resten av perioden blir en ren transportetappe akkompagnert av trampeklapp fra publikum.

En utrolig kamp, som hadde bortimot alt. Stjernen serverer gnistrende hockey mot et Vålerenga som havnet tidlig på hæla, og klarte aldri helt å komme inn i kampen igjen. De røde feier Oslo-laget av banen, vinner fullt fortjent og forlenger seiersrekka til fire kamper. Nå er Fredrikstads iskrigere for alvor i form!